Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Diyarbakır Birincileri Ödüllendirildi

Diyarbakır Birincileri Ödüllendirildi

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 81 ilde gerçekleştirilen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışması kapsamında Diyarbakır birincileri ödüllendirildi.

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması kapsamında Diyarbakır’da ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde katılım gösteren öğrencilerden görsel ve edebi kategorisindeki birincilere düzenlenen bir törenle ödülleri takdim edildi.  Programın açılış konuşmasında Yeşilay  Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger ilde uygulanan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programının (TBM) önemini ve MEB ile yapılan çalışmaları anlattı. Öger, Diyarbakır'da TBM kapsamında 870 rehber öğretmene eğitim verildiğini  ve 150 bine yakın öğrenciye ulaşıldığını belirtti.

İl genelinde  ilkokul edebi dalda Kocaköy Gökçen İlkokulu’ndan Yunus Taşiner, ilkokul görsel dalda yine Gökçen İlkokulu’ndan Elif Daşman, ortaokul edebi dalda Bismil Ulutürk Ortaokulu’ndan Yasemin Aydın, ortaokul edebi dalda Zümrüt Ferhat Mutlu Ortaokulu’ndan Berfin Dekin, lisede edebi dalda Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Adem Turhallı, lise görsel dalda Fatih Anadolu Lisesi’nden Semra Aslan birinci seçilerek başarı belgesi ve para ödülünü almaya hak kazandılar.  

Düzenlenen ödül törenine Diyarbakır Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir​, Dicle  Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal yanı sıra birçok kurum amirleri ile STK temsilcileri, rehber öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda ayrıca TBM’nin Diyarbakır’da yaygınlaşmasına destek olan kurum temsilcilerine teşekkür plaketi takdim edildi.