Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Diyarbakır Yeşilay Genel Kurulunu yaptı

Diyarbakır Yeşilay Genel Kurulunu yaptı

Diyarbakır Yeşilay Şubesi 2. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Kongrede Şube Başkanı Ahmet Ay görevini Yahya Öger'e devretti.

Diyarbakır Yeşilay Şubesinin kongresi Diyanet-Sen toplantı salonunda yapıldı. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede Yeşilay'ın misyonu anlatılırken, Şube yönetiminin 2013 yılından bu yana bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalar anlatıldı. Şube Başkanı Ahmet Ay, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte TBM kapsamında 970 Rehber ve Danışmanlık öğretmenin bağımlılıkla mücadele konusunda eğitimden geçirildiğini, önümüzdeki günlerde Diyanet ile yapılan protokol çerçevesinde din görevlilerine de bu eğitimlerin verileceğini belirtti. Diyarbakır Yeşilay Şubesi Başkanlığına seçilen Yahya Öger ise, okullarda, gençlik, kültür merkezlerinde, camilerde, halk eğitim merkezlerinde eğitimleri giderek yaygınlaştıracaklarını söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: " 'Bağımlılıklardan uzak bir hayata kulaç atıyorum' projesi çerçevesinde 30 bin gence ulaştık. Yeni dönemde üniversite temsilciliği ve ilçe temsilcilikleri çerçevesinde bağımlılıklarla mücadele alanında daha aktif çalışacağız."

Tek liste ile seçime giren Diyarbakır Yeşilay Şubesinin yeni yönetim kurulu ise şu şekilde sonuçlandı: Başkan; Yahya Öger, Yönetim kurulu üyeleri; Hacı Cebe, Ömer Evsen, Eyüp Bulut, Yusuf Yoldaş. İl koordinatörü Mehmet Azad Tekin.