Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Gençler, Yeşilay kış kampında bir araya geldi

Gençler, Yeşilay kış kampında bir araya geldi

Yeşilay’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği Genç Yeşilay 2015 Antalya Duacı Kış Kampı başladı. 30 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek kış kampında, toplam 240 gönüllü genç, sekiz günlük programla hem yeteneklerini geliştirecek, hem de bağımlılıklar hakkında bilgilendirilecek.

Bağımlılıklara karşı alternatif bir yaşam tarzı oluşturmaya çalışan Yeşilay, gençlerin zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmeleri amacıyla gençlik kamplarını düzenlemeye devam ediyor.

Yeşilay’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği Genç Yeşilay 2015 Antalya Duacı Kış Kampı başladı. Kampın açılışı; Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Av. Osman Baturhan Dursun, Dr. Ahmet Özdinç, Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Gençlik Kampları Daire Başkanı İbrahim Sezgin, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yrd. Emre Kaçar, TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Türk Milli Tenisçi Melis Sezer ve Milli Karateci Serap Özçelik’in katılımıyla gerçekleştirildi.

"Kötü alışkanlıklara dur diyelim"

Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, Yeşilay olarak gençlere çok büyük önem verdiklerini belirterek, kış kampını "Kötü alışkanlıklara dur diyelim" sloganıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Yılmaz, bu kamplarla gençleri yaşama karşı daha dirençli bireyler haline getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Dünyadaki en etkili eğitim yöntemlerinden birinin akran eğitimi olduğuna dikkati çeken Yılmaz, gençleri ruh ve beden sağlıklarını korumaları için madde, sigara ve alkol gibi sağlığa zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirdiklerini ifade etti.

Gençler üzerinde yapılan çalışmalar ve gençleri bağımlılığa iten nedenler üzerinde de duran Yılmaz, “Gençlerde ‘Hayır’ deme becerisi gelişmelidir” dedi. Savaş Yılmaz, ayrıca Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında verilen formatör eğitimlerinden Genç Yeşilay gönüllülerinin nasıl faydalanacağı konusunda da bilgi verdi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yrd. Emre Kaçar ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın son yıllarda gençlere yönelik etkinliklerinin arttığını söyledi. Gençlerin sporla yoğrulmasını istediklerini belirten Kaçar, gençlerin sosyal dünyaya sanal mecralar ile değil bireysel olarak katılmalarını istediklerini dile getirdi.

TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yeşilay’ın büyük bir projeye imza attığını belirtti.  Arıkan, Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadelesini takdirle karşıladığını ifade etti.

Milli Karateci Serap Özçelik ve Milli Tenisçi Melis Sezer de spor sayesinde bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir birey olmanın önemine değindiler.

30 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek kış kampında 120 kişilik iki grupta, toplam 240 gönüllü genç dörder günlük programla hem yeteneklerini geliştirecek, hem de bağımlılıklar hakkında bilgilendirilecek.

Gençlere ayrıca üniversitelerinde bağımlılıklarla mücadelede öncü, yol gösterici olmaları için zararlı alışkanlıklar konusunda eğitim verilecek. Kamp ile gençlere yaşam becerilerinin kazandırılması, boş vakitlerini doğru değerlendirmeleri için alternatif imkânların sunulması ve Genç Yeşilaycı gönüllülerinin artırılması hedefleniyor.