Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
TEKNOFARK Karma Afiş Sergisi Açılıyor

TEKNOFARK Karma Afiş Sergisi Açılıyor

Yeşilay'ın Gençlik Mali Destek programı desteği ile yürütülen “Üç Boyutlu Farkındalık” projesi kapsamında TEKNOFARK karma afiş sergisi açılıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından yürütülen projede üniversite gençliği arasında teknoloji bağımlılığı hakkında bilgi düzeyini arttırmak ve farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Yeşilay'ın ilk olarak 2014 yılında başlatmış olduğu Gençlik Mali Destek Programı’ndan aldığı destek ile üniversite içerisinde 3B video mapping gösterisi ile birlikte açacağı sergi gönüllü tasarımcıların çalışmalarından oluşmaktadır.

Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin gittikçe hızlandığı ve teknolojinin aynı hızla günlük yaşamımıza girdiği düşünüldüğünde cep telefonları, bilgisayarlar ve internet teknolojilerinin yaşamımızdaki vazgeçilmez yeri ve önemi bir kez daha açıkça görülmektedir. Bununla birlikte teknolojinin sorunlu kullanımının eğitim ve meslek hayatını, özel hayatı olumsuz etkilediğini gözlemliyor, sizlerin de dikkatini buraya çekmek istiyoruz.

Üniversite çağı gençliği arasında toplumsal bir problem haline gelen teknolojinin sınırsız yaygınlaşması konusunda farkındalık yaratma amacıyla düzenlenen sergide, teknoloji bağımlılığı konulu afiş tasarımları yer alacaktır. Teknoloji Bağımlılığıyla mücadele konusunda dikkati çekmeyi hedefleyen projede, ‘İnternet Bağımlılığı’, ‘Sosyal Medya Bağımlılığı’ ve ‘Teknoloji Bağımlılığı’ gibi bağımlılık konularında çeşitli tasarımlar sergilenecektir. Proje ile ilgili detaylara www.yesilyildiz.org sitesinden ulaşılabilmektedir.

Yer: Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksel Sabancı Sanat Merkezi (YTÜ Beşiktaş Kampüsü)
Açılış: 2 Haziran 2015 / 16:00
Sergileme Tarih: 02-10 Haziran 2015