Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Ülke Yeşilayları İstanbul’da Bir Araya Geliyor

Ülke Yeşilayları İstanbul’da Bir Araya Geliyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ev sahipliğinde, Uluslararası Yeşilay Federasyonu 3-6 Aralık tarihleri arasında İstanbul, Bakırköy’de  “4. Uluslararası Yeşilay Kapasite Geliştirme Programı” toplantısı düzenliyor.

“4. Uluslararası Yeşilay Kapasite Geliştirme Programı” boyunca; tütün, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile ilgili seminerlerin yanı sıra, Uluslararası Yeşilay Federasyonuna (UYEF) üye ülkeleri de yerel ve bölgesel sunumlar gerçekleştirilecek.

200’i aşkın katılımcının yer alacağı Kapasite Geliştirme Programı kapsamında, dünya genelinde Uluslararası Yeşilay Federasyonuna (UYEF) üye 70 ülkenin gelecek dönem vizyonlarının belirlenmesi; bağımlılık önleme programları, ülkelerin örnek projeler gerçekleştirmesi, Türkiye Yeşilay’ı tarafından sağlanan Uluslararası Mali Destek Programından verimli bir şekilde faydalanmaları ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin liderliğinde bir gelişim sağlamaları konuları ön planda olacak.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği adına Doris Resch’in açılış konuşması yapacağı programda, Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık, “Bağımlıklar üzerinde ailenin rolü” konulu sunumu gerçekleştirecek.

Programın gerçekleşeceği iki gün boyunca; Yeşilay, bağımlılıklara karşı tecrübelerini paylaşırken; Birleşmiş Milletler (BM) , Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ), Uluslararası Kızıl Haç ve Kızılaylar Federasyonu(IFRC), WFAD ve diğer önemli Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları da bilgi ve projelerini aktaracak.