Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, 17. EWODOR Sempozyumu’na katıldı

Yeşilay, 17. EWODOR Sempozyumu’na katıldı

Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık ile YEDAM Müdürü Melike Şimşek, 17. Uluslararası EWODOR Sempozyumuna katılarak alanının uzmanlarıyla bir araya geldi.

Ulusal ve uluslararası alanda bağımlılıkla mücadele eden Yeşilay, Belçika'da gerçekleşen 17. EWODOR Sempozyumuna katıldı. 20 - 21 Eylül 2018 tarihinde düzenlenen sempozyumda Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık ile YEDAM Müdürü Melike Şimşek dünyanın önde gelen terapötik topluluklarıyla bir araya geldi.

Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık ile YEDAM Müdürü Melike Şimşek, sempozyumun yanı sıra Yeşilay'ı ve faaliyetlerini anlattığı ve yeni iş birliklerini geliştirmeyi hedeflediği bir dizi ziyarette bulundu. 19 Eylül'de EFTC Başkanı Rowdy Yates, Hollanda'nın ilk terapötik topluluk kurucusu Prof. Dr. Martien Kooyman, Barcelona Projecte Home terapötik topluluğundan Jessica Farias Gomez ve Belçika'nın en eski terapötik topluluğu olan De Kiem'i ziyaret etti. 21 Eylül'de Brüksel Büyükelçisi Sayın Levent Gümrükçü ve AB Temsilcisi Günhan Emre Ersoy makamında ziyaret ederek Brüksel'de yaşayan Türklerin bağımlılıklara karşı yaklaşımlarını ele aldılar. 22 Eylül'de Brüksel Parlamentosu'nda görevli Türk Milletvekili Mahinur Özdemir ile yapılan görüşmede Yeşilay'ın Brüksel'de gerçekleştirebileceği faaliyetler konusunda fikir alışverişinde bulundular. Resmi görüşmelerin ardından Yunus Emre Enstitüsü ziyaret ettiler.

Yeşilay, 17. Avrupa Bağımlılık Araştırma Topluluğu'na Avrupa ve Amerika'dan sonra katılım sağlayan ve Türkiye'yi bu alanda temsil eden tek sivil toplum kuruluşu olması açısından büyük önem taşıyor.