Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, 20. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresinde gençlerin gönlünü fethetti

Yeşilay, 20. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresinde gençlerin gönlünü fethetti

Yeşilay, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 20. Ulusal Psikoloji Öğrenci Kongresi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerden gelen birçok öğrenci Genç Yeşilay’a üye olarak Yeşilay’ın çalışmalarına katıldılar.

Türkiye'nin bağımlılıkla mücadelede öncü kuruluşu Yeşilay, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 20. Ulusal Psikoloji Öğrenci Kongresi'nde Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerden gelen öğrencilerle bir araya geldi. Yeşilay'ın gönüllü elçileri arasında yer almak isteyen öğrenciler, Genç Yeşilay'a üye olarak Yeşilay'ın çalışmalarına katıldılar.

Kongrede Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk psikiyatri alanında sunum yaparken, Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Bacanlı kongre katılımcılarına bağımlılıklara karşı büyük bir eğitim hamlesi olan ve alanında ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programını (TBM) tanıttı.

Kongreye bilimsel içerik sunmanın yanı sıra gençleri bilgilendirmek için açılan stantta yaklaşık 2 bin öğrenci görüşmeler yapıldı. Gençlere kendi yaşam ve okul alanlarında ulaşmak için ülkenin her Üniversitesinde bir Yeşilay Kulübü açılması hedefleniyor. Aidiyet ve farkındalık oluşturmayı öncelikli çalışma alanı olarak gören Yeşilay, bilgilendirme amaçlı yayınlarının yanı sıra çeşitli hediyeler dağıtarak gençlerin gönüllerini fethetti.