Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay bağımlılıkla mücadele projelerine destek oluyor

Yeşilay bağımlılıkla mücadele projelerine destek oluyor

Yeşilay, bağımlılıkla mücadele alanında projeler üreten STK ve üniversiteler için mali destek programını açıkladı. Program kapsamında; bağımlılıkla mücadelede katkı sağlayan yenilikçi projeler ile toplumda farkındalık oluşturacak fikirlerin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi amaçlanıyor.

Yeşilay, Bağımlılıkla Mücadele Destek Programı kapsamında, bu alanda yapılacak yenilikçi çalışmalara destek veriyor. Yeşilay, STK’ların, üniversitelerin ve gençlerin, bağımlılıklarla mücadele amacıyla geliştirecekleri destek modelleri ile bağımlıların topluma katılımlarının sağlanması ve sürdürülebilir sosyal destek konularında hazırlayacakları projeleri destekleyeceğini açıkladı. Bu kapsamda proje başına asgari 10 bin TL ile azami 90 bin TL destek tutarları belirlendi. Söz konusu destek programı ile sivil toplum kuruluşları aracılığı ile toplumun her kesiminin, bağımlılıkla mücadeleye katkı sağlaması hedefleniyor.

Mali Destek Programıyla bağımlılıkla mücadelede destek modelleri oluşturularak, bağımlıların topluma kazandırılmasını ve sürdürülebilir sosyal destek unsurlarının geliştirilmesini sağlayan projelere destek verilirken; hedef odaklı, yenilikçi önleme faaliyetleriyle gençlerin ve toplumdaki risk gruplarının, ailelerin ve öğretmenlerin bağımlılığa yönelik farkındalık düzeyinin arttırılması amaçlanıyor.

“Mali destek yanında Yeşilay bilgi ve deneyimlerini de başvuran projelere aktarıyoruz.”

Bağımlılıkla Mücadele Destek Programı kapsamında açıklama yapan Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, “Yeni fikir ve projelere her zaman açığız ve toplumun her kesimin bağımlılıklar konusunda duyarlı ve farkında olmasını hedefliyoruz. Bağımlılıkla mücadele sadece bir kurumun veya sivil toplum kuruluşunun tek başına yapabileceği bir mücadele olmaktan çok tüm toplumun desteğine ihtiyaç duyulan bir alandır. Bu programla hedefimiz, bağımlılıklarla mücadelede yeni fikirlerin hayata geçirilmesini teşvik etmek ve bağımlılıklarla topyekûn mücadele etmektir. Bağımlılıkla mücadele çok teknik ve hassas bir konu olduğu için yalnızca bütçe vermiyoruz, projelere tüm bilgi ve deneyimimizi de aktarıyoruz. Ayrıca başarılı projeleri de daha sonra Yeşilay faaliyetleri içine alarak tüm yurtta yaygınlaştırıyoruz.”

Yeşilay’ın destek programlarına; üniversiteler, dernekler, vakıflar, federasyonlar ve birlikler projeleri ile katılım sağlayabiliyorlar. Bağımlılıklarla mücadelede topluma ışık tutacak projelerin ön başvuruları için son teslim tarihi 9 Aralık 2016, saat 17:30 olarak belirlendi. Detaylı bilgi için tıklayınız.