Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Bursa Şubesi'nin Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı

Yeşilay Bursa Şubesi'nin Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı

Yeşilay Bursa Şubesi, Yeşilay Genel Merkezi’nin yaptığı tüzük değişikliği sonrası yeni delegeyi belirlemek amacıyla Olağanüstü Genel Kurul toplantısı düzenledi.

Bursa Kent Konseyi Koza Salonu’nda yapılan Olağanüstü Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Yeşilay Bursa Şube Başkanı M. Raci Arvas, Yeşilay Genel Merkezi’nin yaptığı tüzük değişikliği sebebiyle delege seçimi yapmak üzere toplandıklarını söyledi.

“Yeni bir eylem planı belirlenmeli”

Genel Kurula katılan BKK Başkanı Semih Pala, Yeşilay’ın bir Türkiye markası olduğunu, sosyal değeri yüksek bir kurum olduğunu söyledi. BKK olarak Yeşilay’ın konularıyla ilgilendiklerini ve çalışmalar yaptıklarını belirten Pala, Gençlik Meclisi’nin ‘Gençlik ve Uyuşturucu Kaosu’ başlıklı proje geliştirdiğini dile getirdi. 4 Meclis ve 30 çalışma grubunda sağlık konusunu işleyeceklerini anlatan Pala, son aylarda uyuşturucu konusunun tehlikeli noktalara ulaştığına değindi. Gençlerin uyuşturucu sebebiyle çırpınarak ölmesini dehşet olarak nitelendiren Pala, ‘Gelinen durumu toplumun her kesimi irdelemesi gerekir. Alkole, uyuşturucuya, kumara karşı yeni bir mücadele eylem planı hazırlanmalı. Türkiye’de neler yapılabileceği her açıdan konuşulmalı. Yeni eylem planı için Bursa’daki sivil toplum kuruluşları harekete geçmeli. Ortada bir boşluk var. İyi niyet sözcükleriyle sıkıntı çözülmüyor. Mesele ancak sosyal, manevi ve kültürel değerlerle çözülebilir” dedi.
Toplantıya katılan Bursa eski milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ise, gençliğin uyuşturucu noktasında sıkıntılı bir süreç yaşadığını dile getirdi. Kamu kurumlarının ortaklaşa çalışmalar yaptığını, ancak yeterli olmadığını kaydeden Anbarcıoğlu, sivil toplum kuruluşlarının da harekete geçerek uyuşturucuyla mücadele başlatılmasını istedi.

“Bonzai de eroin muamelesi görmelidir”

Yeşilay Yürütme Kurulu üyesi Dr. Serhat Yamalı, faaliyet raporunu okudu. Yeşilay’ın 1914 yılından alkolle mücadele için kurulduğunu, Bursa Şubesi’nin de kuruluşundan itibaren sigarayla mücadele ettiğini söyleyen Yamalı, “Günümüzde bonzai denen bir sorun var. Bonzai sentetik bir maddedir. Merdiven altı laboratuvarlarda üretilmeye başlandı. Çok ucuz ve kolonyalı mendil gibi paketlerde satılıyor. 3-4 kullanımda bağımlı hale getiriliyor. Esrardan yakalanan biri pek hapse atılmıyor. Eroinden yakalanırsa atılıyor. Bonzai de eroin muamelesi görmelidir. Eroin gibi ağır yaptırımları olmalıdır.” dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Dr. Serhat Yamalı Genel Merkez için delege seçildi. Yedek delege için de Ünal Mutlu seçildi.