Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay'dan Gençlerin Projelerine Mali Destek

Yeşilay'dan Gençlerin Projelerine Mali Destek

Yeşilay bağımlılıklarla mücadele alanında proje geliştirecek üniversiteler için mali destek programı açıyor.

İyiliğin, Sağlığın Peşinde 95. yılına adım atan Yeşilay, toplum sağlığının korunmasına yönelik çalışmalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Sağlıklı nesiller yetiştirme ve toplumu bağımlılıklardan koruma için çaba sarf eden Yeşilay, yürüteceği çalışmalarda toplumun farklı kesimlerinden paydaşlarla işbirliği yapmayı hedefliyor. Bu amaçla ilk defa 2014 yılında sivil toplum kuruluşları ve üniversitelere yönelik açmış olduğu mali destek programının bu yıl ikincisini düzenliyor. Bünyesinde Genç Yeşilay Kulübü veya Yeşilay Topluluğu bulunan üniversitelerin başvurabileceği Genç Yeşilay Mali Destek Programı kapsamında uygun görülen başvurulara 250 bin TL mali destekte bulunulacak.

Genç Yeşilay Mali Destek Programı sayesinde Türkiye genelinde 53 üniversitedeki Genç Yeşilay Kulüplerinin kapasitelerinin artırılması, gençlerin sosyal ve fikri sermayelerinin bağımlılıklara karşı aktif hale getirilmesi ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere toplumda bilinç ve farkındalık artışı sağlanması amaçlanıyor.

2014 yılında çağrısı yapılan ilk mali destek programına 243 başvuru olmuş, 11 proje desteklenmeye hak kazanmıştı. 2015'te yılında gerçekleşmeye başlayan bu projeler ile Türkiye'nin farklı illerinde bağımlılıklara karşı faaliyetler yürütülmektedir.

Proje hakkında detaylı bilgi için tıklayınız...