Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, Din Görevlilerine Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Verdi

Yeşilay, Din Görevlilerine Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Verdi

Yeşilay’ın, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele(TBM) programı ile her yıl ortalama 10 milyon öğrenci, 2 milyon yetişkine ulaştığı eğitim programı kapsamında; Diyanet İşleri’nden 162 personele 24-26 Şubat tarihleri arasında Alanya’da TBM Uygulayıcı Eğitimi verildi.
 
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Programı(TBM), Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan protokol ile Türkiye genelinde milyonlarca öğrenciye ulaşan ve toplumu zararlı alışkanlıklar konusunda bilinçlendiren bir programa dönüştü. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 812 formatör, 32 bin uygulayıcı rehber öğretmen yetiştirildi. Yetiştirilen formatör ve uygulayıcılar her yıl yaklaşık 10 milyon öğrenci ve 2 milyon yetişkine bağımlılık eğitimleri ile ulaşıyor.
 
TBM Uygulayıcı Eğitimi ve farkındalık eğitimleri ile yerel kapasitenin güçlendirilmesi ve eğitimlerin en hızlı ve etkin şekilde yaygınlaştırılması hedefleniyor.
 
Yeşilay tarafından verilen eğitim programı boyunca, illerde çalışan din görevlilerinin, bağımlılıkla mücadele koordinatörlerinin; bağımlılık kavramı, bağımlılık türleri, riskler ve koruma faktörleri, bağımlılık eğitimlerinde aktarma teknikleri gibi konu başlıklarında bilgi ve donanımlarının geliştirilmesi ve farkındalığının arttırılması hedeflendi.