Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, Eurocare Konferansında Türkiye alkol politikalarını anlattı

Yeşilay, Eurocare Konferansında Türkiye alkol politikalarını anlattı

Yeşilay, bu yıl yedincisi Slovenya’da düzenlenen Avrupa Alkol Politikaları Konferansında Türkiye’deki alkol politikalarını ve yapılan çalışmaları anlattı.

Bu yıl yedincisi Slovenya’da gerçekleştirilen ve 25’ten fazla ülkeden 300 katılımcının yer aldığı Avrupa Alkol Politikaları Konferansına Türkiye’yi temsilen Yeşilay katıldı. ‘’Sürdürülebilir Kalkınma için Alkol Politikaları’’ teması çerçevesinde düzenlenen konferansta ‘’Alkol ve Eşitsizlikler’’ ve ‘’Alkol Politikalarının Uygulanmasına Yönelik Yeni Yaklaşımlar’’ konuları üzerinde duruldu. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan ve Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Perihan Torun’un katıldığı konferansa Slovenya ve Lüksemburg Sağlık Bakanları ile İskoçya Birinci Bakanı, İrlanda Halk Sağlığı Bakanı ve Slovenya Eğitim ve Spor Bakanları yer aldı.

Konferansta, Yeşilay öncülüğünde Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) ve Türkiye Alkol Politikaları Platformu (TAPP) işbirliğinde Türkiye alkol politikaları üzerine panel düzenlendi. Panelde Türkiye’de alkol kullanımı üzerine epidemiyolojik çalışmalar hakkında bilgi verildi, Türkiye’deki alkol kontrol politikaları ve yasal uygulamalar üzerinde duruldu; sivil toplumun bu politikaların uygulanmasındaki rolüne değinildi.

2020 konferansının ev sahibi Yeşilay

Avrupa Alkol Politikaları Birliği (EUROCARE) tarafından, Slovenya Sağlık Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen konferansın sekizincisi 2018 yılında İskoçya’da gerçekleştirilecek, dokuzuncusu ise 2020 yılında Yeşilay ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşecek.