Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, İslam İş Birliği Teşkilatı’na üye ülkelere tütüne karşı projeler geliştirmeleri için eğitim verdi

Yeşilay, İslam İş Birliği Teşkilatı’na üye ülkelere tütüne karşı projeler geliştirmeleri için eğitim verdi

Yeşilay, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı iş birliği ile “Tütün Kullanımının Azaltılmasına Yönelik Etkili Farkındalık Kampanyaları Geliştirme Eğitim Kursu” gerçekleştirdi. Çevrim içi olarak gerçekleşen ve 2 gün süren eğitime 18 ülkeden yaklaşık 50 kişi katıldı. Eğitimde İslam İş Birliği Teşkilatı’na üye devletlerde, sürdürülebilir ulusal tütün kontrol stratejilerinin geliştirilmesini ve uygulanmasını kolaylaştırmak için kapasite geliştirme faaliyetleri üzerinde duruldu.

Eğitimde T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı Uzmanı Ayşe Gökalp Kırca Çelik “Türkiye’de Toplumsal Farkındalık Aracı olarak Tütün Ürünlerinde Paketleme ve Etiketleme Önlemleri”, Yeşilay Savunuculuk Birimi Müdür Yardımcısı Mehmet Utku Öztürk ve Savunuculuk Uzmanı Zeynep Temel “Tütün Endüstrisinin Stratejileriyle Mücadelede Tütün Kontrol Savunuculuğu” başlıklı konuşmalarını yaptı. Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan “Türkiye’de Tütün Kullanımının Azaltılmasında İletişim Stratejileri ve Etkili Farkındalık Kampanyaları” konu başlığı altında bir mobil uygulama ve medya kampanyası örneği olarak “Bırakabilirsin” uygulamasını anlattı. Yeşilay Eğitim Yönetimi Birimi Müdür Yardımcısı Çiğdem Bayram ve Kıdemli Eğitim Uzmanı Fatih Kerem Yardım ise “Türkiye’de Tütün Kullanımıyla Mücadelede Devlet-STK İş Birliği ve Program Geliştirme” konu başlığı altında Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) örneğini katılımcılarla paylaştı.

Söz konusu eğitim İslam İş Birliği Teşkilatı’na üye ülkelerde tütün bağımlılığının yayılması dikkate alınarak 2010 yılında SESRIC tarafından geliştirildi ve başlatıldı. Bu kapsamda, İslam İş Birliği Teşkilatı üye ülkelerinde tütün kontrolünden sorumlu ilgili bakanlıkların ve ulusal kurumların uzman personeli yararına kapasite geliştirme faaliyetleri düzenleniyor. Eğitim Programı ile etkili farkındalık kampanyaları geliştirme konusunda, tütün kullanımının etkilerini vurgulayacak araç ve yöntemler, stratejiler ve yaklaşımlar açısından katılımcıların teknik kapasitelerini güçlendirmek amaçlanıyor.