Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Lisansüstü Tez Araştırma Bursu Destek Programı burs sonuçları açıklandı

Yeşilay Lisansüstü Tez Araştırma Bursu Destek Programı burs sonuçları açıklandı

Yeşilay’ın bağımlılıklar alanında çalışma yapacak yüksek lisans ve doktora öğrencileri için açmış olduğu burs başvuruları sonuçları açıklandı.

Yeşilay, üniversitelerde, enstitülerde ve araştırma merkezlerinde tütün-sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar, alışveriş ve diğer bağımlılık türleri ile ilgili tez çalışması yapacak ve Yeşilay'ın bağımlılık çalışma alanlarına katkıda bulunacak yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs desteği sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda 2016 yılı dördüncü dönem için açmış olduğu burs başvurularının sonuçları açıklandı. 41 yüksek lisans ve doktora öğrencisinin başvuru yaptığı programda yapılan değerlendirmeler sonucunda; İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Burcu Oğuzdoğan’ın “Üniversite Öğrencilerinde Duygu Düzenleme, Baş Etme Stratejileri, Algılanan Sosyal Destek Ve Alkol/Madde Bağımlılığı Riski Arasındaki İlişki” başlıklı tez araştırması ve Ege Üniversitesi’nde Dilan Üzgün’ün “Sigara Bırakma Sonrasında Bireylerde ve Yaşamlarında Görülen Değişiklikler” başlıklı tez araştırması burs almaya hak kazandı.

Ülkemizde bağımlılıklara dair akademik yayınların istenilen sayıda olmaması bağımlılıkla mücadelede etkin politikaların geliştirilip uygulama mekanizmalarının kurulmasına kadar birçok alanda teorik çerçevenin oluşturulmasında eksikler meydana getiriyor. Buradan hareketle yola çıkan Yeşilay, bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde kaynak oluşturabilecek, sağlık bilimlerinden sosyal bilimlere kadar birçok alanda hazırlanacak olan nitel ve nicel araştırmalar desteklenmesi için Lisansüstü Tez Araştırma Bursu Destek Programını hayata geçirmişti. Burs programı kapsamında bugüne kadar 12 yüksek lisans ve 5 doktora öğrencisine burs desteği verildi.