Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası Finalleri Başlıyor

Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası Finalleri Başlıyor

Yeşilay, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Münazara ve Hitabet Derneği, Vakıf Katılım Bankası iş birliği ile Türkiye genelinde Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nı düzenliyor. Yarışmanın ikinci yılında 10 binden fazla öğrenci; bağımlılıklarla mücadelede farkındalık oluşturmak için münazara yeteneklerini sergilerken, 4 bine yakın öğretmen de yarışmada aktif rol alacak.
 
Bağımlılıklarla mücadelede münazara yöntemini gençler arasında yayarak farkındalık oluşturmayı hedefleyen Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın ilkine 2022 yılında; 7 bölgeden, 1.625 farklı okuldan yaklaşık 10 bin öğrenci başvurmuş, bölge şampiyonalarına toplam 1.300 öğrenci, İstanbul’da düzenlenen final etabına ise yurt genelindeki bölge şampiyonalarında başarı sağlayan 160 öğrenci (80 takım) katılım sağlamıştı.   
 
Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın ikincisiyle; bu sene de gençler ile her türlü bağımlılık arasına kalın bir duvar örülmesi sağlanacak. Parlamenter münazara sistemine göre gerçekleştirilen turnuvada düzenlenecek münazaralar ile gençlerin; eleştirel düşünme, sorgulama, hızlı karar alma gibi becerileri pekiştirilecek.
 
Turnuvaya katılan öğrenciler, kendilerine karşılaşmadan kısa bir süre önce verilen konuları tartışarak entelektüel birikimlerini, hitabet yeteneklerini ve tartışma kabiliyetlerini geliştirecek. Lise öğrencilerinin münazara sayesinde eğlenerek öğrenmeleri, verimli faaliyetlere katılmaları ve ileride gelişebilecek bağımlılıkların bugünden önlenerek Yeşilay gönüllülüğünün gençler arasında yaygınlaşması, turnuvanın önemli kazanımları arasında gösteriliyor.
 
Turnuva Takvimi
Güneydoğu Anadolu Finali (Diyarbakır): 3 Mayıs
Doğu Anadolu Bölge Finali (Erzurum): 5 Mayıs
İç Anadolu Bölge Finali (Konya): 9 Mayıs
Ege Bölge Finali (Manisa): 11 Mayıs
Akdeniz Bölge Finali (Adana): 23 Mayıs
Ankara-İzmir Finali (İzmir): 25 Mayıs
Marmara Bölge Finali (Bursa): 15 Haziran
İstanbul Bölge Şampiyonası ve Finali (İstanbul): 20 Haziran
Türkiye Final Şampiyonası (İstanbul): 5-6 Temmuz