Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, Uluslararası Bağımlılık Yayınları Editörleri Birliği Yıllık Toplantısına Katıldı

Yeşilay, Uluslararası Bağımlılık Yayınları Editörleri Birliği Yıllık Toplantısına Katıldı

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi ve Addicta Dergisi Baş Editörü Prof. Dr. Tolga Arıcak, Uluslararası Bağımlılık Yayınları Editörleri Birliği (ISAJE)’nin yıllık toplantısına katıldı. Kanada’da 4-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen toplantıda Yeşilay’ın yayımladığı Addicta Dergisi, birliğin gündeminde yer aldı.

2014 yılında bağımlılıklar üzerine araştırma yazılarının yer aldığı akademik yayın Addicta: The Turkish Journal on Addictions'ı çıkarmaya başlayan Yeşilay, İngilizce ve Türkçe içeriği bulunan yayını ile kısa zamanda birliğin önemli bir üyesi haline geldi. İçeriği ile ISAJE tarafından örnek ve referans yayın olarak kabul gören Addicta, özel sayılarının yanı sıra yılda iki kez yayımlanıyor.

Hakemli akademik dergi Addicta, 2015 yılından itibaren ISAJE’nin üyesi olarak, dünyada alkol, uyuşturucu, tütün, kumar ve diğer davranışsal bağımlılıklar alanında hakemli akademik makaleler yayınlayan dergilerin büyük bölümünü temsil ediyor.

Bağımlılıklarla mücadelede önleyici, rehabilite edici ve tedavi ile ilgili halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları üzerine Türkiye’de önemli bilimsel açılımlara kapı aralaması hedefleyen dergi Türkiye’de bu alanda önemli bir boşluğu dolduruyor.

Addicta bağımlılık alanındaki bilimsel çalışmaları teşvik ediyor
Bağımlılıklarla ilgili Türkiye’de tek hakemli yayın olma özelliği taşıyan Addicta dergisi disiplinler arası çalışmalar yapmayı, bilimsel çalışmalar için mecra olmayı, bağımlılıklarla ilgili nitelikli tartışmalar üretmeyi ve Türkiye’de bağımlılıklarla ilgili politikaların şekillenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu çerçevede farklı disiplinlerden özgün araştırmalar, deneysel ve klinik çalışmalar, politika analizleri, vaka bildirimleri, kitap değerlendirmeleri derginin temel çalışma başlıkları arasında yer alıyor. ISAJE’nin bu yıl ki toplantısında bağımlılık dergilerinin %75’inin Kanada, İngiltere ve Avustralya’da,  %20’sinin ABD’de,  %5’nin ise diğer ülkelerde (Türkiye, Nijerya, Finlandiya) yayımlandığı bilgisi paylaşıldı.

ISAJE’nin bir sonraki toplantısı Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de gerçekleştirilecek.