Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ve Sürat Kargo bağımlılıkla mücadelede güçlerini birleştirdi

Yeşilay ve Sürat Kargo bağımlılıkla mücadelede güçlerini birleştirdi

Bağımlılık koruyucu, önleyici ve rehabilite edici çalışmalarıyla toplumun tüm kesimine ulaşan Yeşilay’ın bir destekçisi de Sürat Kargo oldu. Sürat Kargo, Yeşilay’ın bağımlılık bilgilendirme setlerinin ücretsiz olarak okullara ulaştırılmasını sağlayacak.

Bir asra yakın zamandır toplumun bağımlılıklarla ilgili farkındalığını artırmak amacıyla önleyici ve rehabilite edici, halk sağlığı ve savunuculuk çalışmalarını yürüten Yeşilay, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Sürat Kargo ile anlamlı bir işbirliğine imza attı. İmzalanan anlaşma kapsamında Sürat Kargo, Yeşilay’ın Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) bilgilendirme setlerini okullara ücretsiz olarak ulaştırarak sağlıklı bir nesil için Yeşilay ile ortak hareket edecek.

İmzalanan protokolle iki kuruluşun güçlerini birleştirdiğini söyleyen Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, bu protokolle sağlıklı bir toplum için Sürat Kargo’yla işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Her yaş grubuna özel bir şekilde alanında uzman isimlerin hazırladığı dünyanın en geniş kapsamlı eğitimi programı TBM’yi tüm okullarda yaygınlaştırdıklarını söylene Öztürk konuşmasına şöyle devam etti; “Bugüne kadar bağımlılık koruyucu, önleyici eğitim programımız TBM ile 11 milyon öğrenci, 2 milyon yetişkine ulaştık. Eğitimlerin verilmesi yanı sıra broşür, kitapçıklardan ve eğitici kılavuzlardan oluşan setlerimizi de öğrencilerimize ulaştırıyoruz. Sürat Kargo bu noktada destekçimiz oldu. Kendilerine toplumsal sorunların çözümüne gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederiz.”

Sürat Kargo olarak ülkenin en saygın kurumları ile yan yana olmaya devam ettiklerini ve sorumluluklarının bilincinde olarak hareket ettiklerini belirten Sürat Kargo Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Öztürk ise, “Ülkemizden aldığımızı yine ülkemizin hizmetine sunmayı amaç edinerek, ülkenin en saygın sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay ile birlikte ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Biliyoruz ki eğitim ile bilinçli bir toplum oluşturarak, çağımızın sorunları olan birçok zararlı alışkanlığın önüne geçebiliriz” dedi.