Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, Viyana NGO Komitesine üye oldu!

Yeşilay, Viyana NGO Komitesine üye oldu!

Yeşilay’ın son yıllarda artan uluslararası çalışmaları yeni üyeliklerle devam ediyor. Yeşilay son olarak Birleşmiş Milletlerin (BM) sivil toplum platformu olan Viyana NGO Komitesine üye oldu.

Uyuşturucu bağımlılığı alanında çok sayıda ülkeden 250 üyesi bulunan Viyana NGO Komitesi Birleşmiş Milletlerin ve bağlı devletlerin uyuşturucu politikaları alanındaki sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldiği orta bir komisyon olarak faaliyet göstermektedir. BM Uluslararası Narkotik Kontrol Kurulu (INCB), BM Narkotik Maddeler Komisyonu(CND), BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) gibi devletlerarası komisyonlara danışmanlık yapan Komiteye Yeşilay, Haziran 2014’te üyelik başvurusu yaptı. Geçtiğimiz günlerde olumlu neticelenen başvuru ile Türkiye’den ilk sivil toplum kuruluşu Uyuşturucuyla Mücadele alanında BM’ye bağlı bu komitede temsil edilme hakkı kazandı.

Küresel anlamda uyuşturucu politikalarının belirlenmesinde önemli bir rol oynayan Viyana NGO Komitesi 1986 yılında çalışmalara başlamış ve çok sayıda uluslararası belgenin oluşumuna katkı yapmıştır. Komite, karar vericilerle sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek uyuşturucu politikaları alanında önleme, tedavi, rehabilitasyon, sosyal entegrasyon gibi alanlarda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin güçlendirilmesini amaçlamaktadır.