Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, yetenekli gençleri Bosna Hersek gezisi ile ödüllendirdi

Yeşilay, yetenekli gençleri Bosna Hersek gezisi ile ödüllendirdi

Yeşilay, 8'incisini düzenlediği "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yetenek yarışmasında dereceye giren 18 öğrenciyi aileleriyle birlikte Bosna Hersek gezisi ile ödüllendirdi.

Yeşilay tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yetenek yarışması kapsamında öğrenciler aileleriyle birlikte Bosna Hersek gezisi gerçekleştirdi. İlk grubun 03-05 Ağustos 2018 tarihleri arasında, ikinci gurubun ise 10-12 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirdiği gezide öğrenciler ve aileleri Bosna Hersek'te keyifli vakit geçirirken doğal ve kültürel güzelliklerini de tanıma fırsatı yakaladılar.

Öğrenciler eserleriyle bağımlılıklara dikkat çekmişti

Yeşilay, Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliği ile 81 ilde düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yetenek yarışmasının afiş, resim, karikatür, kompozisyon, şiir, kısa video ile başvurulan edebi ve görsel kategori birincilerine ödülleri 4 Mayıs 2018 tarihinde Yeşilay Genel Merkezinde düzenlenen törende takdim edilmişti. Yarışmanın il birincilerine 500 TL, Türkiye finalinde ise edebi ve görsel kategoride ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde birincilere 5.000 TL, ikincilere 3.000 TL, üçüncülere ise 1.500 TL para ödülü verilmişti. Öğrenciler farklı kategorilerde gerçekleştirdiği eserlerle sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkileri konusunda farkındalık yaratmıştı.