Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor

Yeşilay, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor

Yeşilay bağımlılıklar alanında çalışma yapacak yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor. Son başvuru tarihi 02 Aralık!*

Yeşilay, üniversitelerde, enstitülerde ve araştırma merkezlerinde tütün-sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar, alışveriş ve diğer bağımlılık türleri ile ilgili tez çalışması yapacak ve Yeşilay'ın bağımlılık çalışma alanlarına katkıda bulunacak Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine burs desteği sağlıyor.

Ülkemizde bağımlılıklara dair akademik yayınların istenilen sayıda olmaması bağımlılıkla mücadelede etkin politikaların geliştirilip uygulama mekanizmalarının kurulmasına kadar birçok alanda teorik çerçevenin oluşturulmasında eksikler meydana getiriyor. Buradan hareketle yola çıkan Yeşilay, bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde kaynak oluşturabilecek, sağlık bilimlerinden sosyal bilimlere kadar birçok alanda hazırlanacak olan nitel ve nicel araştırmalar desteklenmesi için start aldı. Bu kapsamda Yeşilay, yürütmekte olduğu Lisansüstü Tez Araştırma Bursu Destek Programında lisansüstü öğrenim gören öğrencilerin bağımlılıklar alanındaki yapacakları tez çalışmalarına destek veriyor.

Başvuru şartlarının açıklandığı burs programında; öğrencinin Halk Sağlığı Enstitüsü, Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Adli Tıp Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri Enstitüsü, Çocuk Sağlığı Enstitüsü, İlahiyat Enstitüsü ve üniversitelerin uygulama ve araştırma merkezlerinde yüksek lisans veya doktora programlarından birinde kayıtlı olma şartı aranıyor. Son başvuru tarihinin 02 Aralık 2016, saat 17.30 olan burs programı hakkında detaylı bilgileri aşağıdaki dosyalardan edinebilirsiniz.

Başvuru belgeleri burs@yesilay.org.tr'ye e-posta ile gönderilecektir.

Dokümanlar

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ LİSANSÜSTÜ TEZ ARAŞTIRMA BURSU DESTEK PROGRAMI BAŞVURU FORMU

doc
İNDİR

2016 YILI LİSANSÜSTÜ TEZ ARAŞTIRMA BURSU BAŞVURU REHBERİ

pdf
İNDİR