Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
"Yetişkinlerde Madde Bağımlılığı Farkındalığını Artırma"Projesi'nin Hollanda eğitimleri tamamlandı

"Yetişkinlerde Madde Bağımlılığı Farkındalığını Artırma"Projesi'nin Hollanda eğitimleri tamamlandı

Yeşilay, hem Türkiye'de hem de Avrupa'da uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda var olan önemli bir eksiği kapatmaya hazırlanıyor. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) desteğiyle gerçekleştirdiği bir halk sağlığı iletişim projesi olan "Yetişkinlerde Madde Bağımlılığı Farkındalığını Artırma Projesi (DAWAP)" kapsamında gerçekleşen personel eğitimlerinin üçüncüsü Hollanda’da tamamlandı. Avrupa'nın önemli sivil toplum kuruluşlarının da dâhil olduğu proje Litvanya, Portekiz ve Hollanda ortaklığında gerçekleştiriliyor. Amaç: Bağımlılıkla mücadelede uluslararası anlamda ebeveynlerde farkındalık oluşturmak.

Yeşilay, hem Türkiye'de hem de Avrupa'da uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda önemli bir eksiği kapatmaya hazırlanıyor. Madde bağımlılığı alanında yapılan toplumsal farkındalık çalışmalarında doğru ve etkili halk sağlığı iletişim yöntemlerinin kullanılması gerektiği uzmanlarca dile getirilmektedir. Ancak bu yöntemlerin hangileri olduğu konusundaki belirsizlik ve tereddütler; dünyadaki başarılı uygulama örneklerinin yetersizliği önemli bir sorun oluşturmaktadır. Bu eksiklik nedeniyle harekete geçen Yeşilay, uyuşturucu alanında yapılacak başarılı ve etkili bir halk sağlığı kampanyalarının nasıl olması gerektiği konusunda Avrupa'nın sayılı sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) bir proje hazırladı. 

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı)desteğiyle gerçekleştirilen ve İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün de dahil olduğu "Yetişkinlerde Madde Bağımlılığı Farkındalığını Artırma Projesi (DAWAP)"nin Hollanda eğitimleri geçtiğimiz hafta tamamlandı. Daha önce Türkiye ve Litvanya'da halk sağlığı iletişimi müfredatının diğer aşamalarını tamamlayan proje ekibi, Hollanda'da halkla ilişkiler, kurumsal sosyal sorumluluk ve etik konu başlıklarında uzmanlardan eğitim aldı.

Uluslararası yarışma düzenleniyor
Litvanya, Portekiz ve Hollanda'dan partnerlerin olduğu DAWAP'ın ilk aşaması, bu ülkelerde gerçekleşecek halk sağlığı iletişim eğitimlerinden ve ebeveynlere yapılacak olan hedef kitle araştırmasından oluşuyor. Eğitim sonrası Türkiye'de yapılacak olan workshop'ta ise uluslararası iletişim stratejisi ve 4 ülkede üniversiteler ile gençlik gruplarına duyurusu yapılacak olan kısa film, afiş, sosyal medya görsellerinden oluşan bir medya paketi oluşturma yarışmasının şartnamesi oluşturulacak.