Büyük Yeşilay ailesine gönül veren sevgili dostlar,
Hayat hikâyelerle örülü. Hepimizin bir hikâyesi, ..
Bağımlılıkla Mücadele Kazanımları Müfredata Giriyor
Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı, 2014’ten bu yana uygulanan ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’nın (TBM) sürdürülebilirliği ve eğitim kazanımlarının müfredata girmesi için uygulama protokolüne imza attı.
Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Uygulama Protokolü” imzalandı. Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel’in imzası ile uygulamaya alınan protokol, TBM’nin, MEB sistemi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanmasını ve eğitimlerde elde edilen kazanımların tüm müfredata yerleştirilmesini amaçlıyor.
TBM Uygulama Protokolü Neler Getiriyor?
Protokol ile TBM kazanımları müfredat içerisine yerleştirilecek ve TBM Modülleri Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından öğretmenlere kaynak kitap olarak önerilecek. İmzalanan protokol sayesinde mesleğe yeni atanan tüm öğretmenlerin hizmet içi eğitim programı içerisine TBM Uygulayıcı Eğitimi yerleştirilecek ve rehber öğretmenler TBM öğrenci ve veli eğitimlerini okullarda yıl içerisinde uygulamaya devam edecek. Ayrıca TBM Etkileşimli içerikleri (dijital içerikler) EBA sistemine entegre edilerek, TBM modüllerine ait tüm materyaller akıllı tahta uygulaması ile uyumlu hale getirilecek. Protokol TBM Yetişkin Eğitimleri Halk Eğitimi Merkezleri üzerinden ülke genelinde yaygınlaştırılmaya devam edecek.
Yeşilay TBM ile 11 milyon öğrenciye ulaştı
Yeşilay’ın sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında yaş gruplarına ve hedef kitleye özelleştirilmiş ve alan uzmanları tarafından hazırlanmış içeriklerle oluşturulan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) tüm öğrencilere ulaşmaya devam ediyor. 28 bin rehber öğretmenin birebir eğitim alarak öğrencilere verdiği ve bir bağımlılık temelli koruyucu-önleyici eğitim programı olan TBM ile öğrenciler ve velileri bağımlılıklar ve korunma yöntemleri hakkında doğru, güvenilir ve detaylı bilgilere sahip oluyor.
Milli Eğitim Bakanlığıyla yapılan işbirliği neticesinde hayata geçirilen TBM kapsamında; 2015-2016 eğitim öğretim yılında rehberlik öğretmenleri tarafından yapılan eğitim faaliyetleri ile yaklaşık 11 milyon öğrenci ve 2 milyona yakın yetişkine ulaşıldı.