Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Maddeyle Değil, Sanatla Yaşa!

Maddeyle Değil, Sanatla Yaşa!

Yeşilay'ın Gençlik Mali Destek Programı hibe desteği ile İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Maddeyle Değil Sanatla Yaşa" projesi hayata geçti. İçeriğinde birçok sanat faaliyetine yer veren ve çok kapsamlı bir festivalden oluşan proje, İzmir'de ilk ve tek olma özelliğini taşıyor.

Yeşilay'ın 2014 yılında ilkini gerçekleştirdiği Gençlik Mali Destek Programı kapsamında çeşitli sivil toplum kuruluşu ve üniversitelerden yapılan başvurular neticesinde 11 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştı. Mali destek programı kapsamında "Maddeyle Değil Sanatla Yaşa" projesini hayata geçiren İzmir Ekonomi Üniversitesi de sanatın ve müziğin gücü ile gençlerin madde bağımlılığından uzak durmalarını sağlayacak. Projede, Türkiye ve dünya çapındaki önemli sanatçı grupların katılımı ile konserlerin, fotoğrafçılık, maske yapımı ve afiş tasarımı sanat atölyelerinin, yarışmaların, sergilerin ve seminerlerin gerçekleşeceği bir gençlik festivali yapılacak, sanat çalışmalarının yer alacağı bir sergi gerçekleştirilecek. Fotoğrafçılık ve afiş tasarımı sanat atölyelerinin sonunda ortaya çıkan eserlerden oluşan bir yarışma düzenlenecek ve yarışma sonunda kazanan öğrencilere ödül verilecek.

Festival aracılığı ile üniversite öğrencilerini madde bağımlılığı konusunda çok yönlü olarak bilgilendirmek; onlara madde bağımlılığının zararlarını anlatmak; sanat ve müzik yoluyla bu kötü alışkanlıklardan uzak durmanın yollarını öğretmek bu projenin en temel hedefleri arasında yer alıyor. Madde bağımlılığının en tehlikeli yönü, gençleri hedef alarak olumsuz yönde etkilemektir. Proje, hedef grubu olan üniversite öğrencilerine madde bağımlılığının kötü yönlerini göstererek onun yerine ilgi duyacakları müzik ve sanat gibi konulara yönelmelerini sağlayacak.