Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Dergisi Nisan sayısıyla bayilerde!

Yeşilay Dergisi Nisan sayısıyla bayilerde!

Geçtiğimiz Mart ayında raflardaki yerini alan Yeşilay Dergisi, bağımlılıklarla mücadelede akran eğitiminin önemi ve akran baskısı özel dosya konusuyla da Nisan sayısıyla bayilerdeki yerini aldı. Yeşilay Çocuk ekiyle birlikte rafa çıkan Nisan sayısının dosya konuları ve röportajları dikkatleri çekiyor.

1925 yılından bu yana aralıksız olarak her ay sağlık, eğitim ve kültür alanında yayımlanan ve abonelerine ulaştırılan Yeşilay Dergisi, yayın hayatında ilk kez Mart ayında raflara çıkmıştı. Birbirinden değerli konulara alanında uzman isimlerle değinen Yeşilay Dergisi, Nisan sayısında akran eğitimlerinin bağımlılıkla mücadeledeki başarısı üzerine odaklandı.

Bu ayki konu "Akran Eğitimleri"
Her ay önemli konuların ele alındığı derginin Nisan sayısı dosya konusu ve içerikleriyle bağımlılıkla mücadelede akran eğitimlerine odaklanıyor. Dergi, En iyi öğretmenin arkadaşın - Bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımını önlemede büyük adım: Akran Eğitimi, Akran eğitimcisi nasıl olmalı? Ergen akran ilişkileri ve bağımlılık döngüsü, Bağımlılıkla savaş ve arkadaş seçimi hakkında ebeveynlere altın öğütler ve akran baskısı gibi dosya konularıyla akran eğitiminin önemini okuyucularla paylaşıyor. Derginin Nisan sayısı, röportajlarıyla da dikkat çekiyor. Bu sayıda, "Akran akranın eğitmenidir" diyen Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bacanlı ile, çizgi filmlerin çocukların öğrenme kabiliyetine olan etkisi üzerine Ayşe Şule Bilgiç'le ve Bizim Hikaye oyuncuları Cansel Elçin ve Sera Tokdemir ile kültür ve sanata dair yapılan röportajlar yer alıyor. 7-12 yaş grubuna hitap eden Yeşilay Çocuk dergisi de Nisan sayısında "Arkadaşımı iyi seçerim" kapak konusuyla arkadaş yönlendirmesi konusunu çeşitli oyunlarla çocuklara, eğlendirerek anlatıyor. Halk sağlığı sorunu olan bağımlılık ve sağlıklı yaşam alanında dosya konularıyla yayın hayatını sürdüren ve Nisan ayında 975. sayısına ulaşan Yeşilay Dergisi'ne Türkiye'nin dört bir yanındaki kitabevleri, büyük marketler ve özel bayilerden ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin en eski sağlık dergisi
90 yıllık bir geçmişle her ay sağlık, eğitim ve kültür alanında abonelerine ulaşan Yeşilay Dergisi, Türkiye'nin bağımlılıklar alanında çıkan tek dergi olmasının yanı sıra en eski sağlık dergisi olma özelliğini de taşıyor. Okuyucusunun sağlıklı yaşam ve sağlık okuryazarlığı, değerler, bağımlılıktan korunma için önleyici tedbirler, iletişim ve yaşam becerilerinin kazandırılması gibi konularda bilimsel kaynaklı ve güvenilir bilgi edinebileceği dergide önemli dosya konularına ve alanında uzman ünlü isimlerle röportajlara yer veriliyor.