Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Heyeti Viyana'da Üst Düzey Uyuşturucu Madde Toplantılarına katıldı

Yeşilay Heyeti Viyana'da Üst Düzey Uyuşturucu Madde Toplantılarına katıldı

Yeşilay'ın da dahil olduğu Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Maddeler Komisyonu 58. Oturumu 9-17 Mart tarihlerinde Viyana'da gerçekleşti.

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Maddeler Komisyonu 58. Oturumu 9-17 Mart tarihlerinde Viyana'da gerçekleşti. UNGASS2016 sürecinin ele alındığı toplantılara dünyadan da çok sayıda sivil toplum kuruluşu katılım sağladı. Mart 2015'te Sivil Toplum Görev Gücüne Doğu Avrupa ve Orta Asya bölge sorumlusu olarak seçilen Yeşilay da Viyana'da düzenlenen toplantılarda hazır bulundu. Birleşmiş Milletlerde düzenlenen toplantılara Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Topçu, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Özdinç ve Genel Müdür Savaş Yılmaz katılım sağladı.

Yeşilay Birleşmiş Milletler'de
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 2016 yılında (UNGASS 2016) uyuşturucuyla ilgili bir özel oturum düzenliyor. Bu özel oturumun 2009 yılında kabul edilen ve 2019'a kadar gerçekleştirilmesi gereken eylem ve hedefleri içeren "Dünya Uyuşturucu Sorununa Karşı Bütüncül ve Dengeli bir Strateji için Uluslararası İşbirliği Siyasi Bildirim ve Eylem Planı" politika belgesinde belirtilen hedeflerin gerçekleştirilmesinde önemli bir kilometre taşı olması bekleniyor. Mart 2014'te Uyuşturucu Maddeler Komisyonu'nun 57. Oturumunda kararlaştırılan bu özel oturumun hazırlıkları Aralık 2014'ten beri devam ediyor.

Özel Oturum sürecine sivil toplum örgütlerinin etkin katılımı amacıyla Aralık ayında kurulmasına karar verilen Sivil Toplum Görev Gücü'nün üyeleri Mart ayı itibariyle belirlendi. Buna göre Yeşilay, 26 organizasyonun katılımıyla oluşturulan görev gücünde Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesini temsilen bulunuyor. 9-17 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uyuşturucu Maddeler Komisyonu'nun 58. Oturumu, UNGASS 2016'ya hazırlık için devlet ve sivil toplum delegasyonlarını bir araya getirdi.

Yeşilay, Doğu Avrupa ve Orta Asya'yı temsil edecek
Çok sayıda devlet başkanının katılımının beklendiği ve uyuşturucu politikaları alanında önemli politika değişikliklerinin öngörüldüğü 2016 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Uyuşturucu Politikaları Özel Oturumunun hazırlığı sürecinde BM ve sivil toplum arasındaki çalışmaları koordine etmek üzere oluşturulan görev gücünde Türkiye'yi, Doğu Avrupa ve Orta Asya'yı Yeşilay temsil edecek. Yeşilay bu süreçte Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgelerinde yürütülecek çalışmaların ve BM'de yürütülecek sürecin merkezi olacak.

BM toplantıları vesilesi ile Viyana'da bulunan Yeşilay delegasyonu, Uyuşturucu Maddeler Komisyonu, Sivil Toplum Görev Gücü çalışmaları yanı sıra üyesi olduğu Viyana NGO Komitesi yıllık toplantısına ve Uyuşturucuya Karşı Avrupa Örgütü EURAD'ın Yönetim Kurulu toplantısına katılım sağladı. Yeşilay heyeti ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Viyana Daimi Temsilciliği ile de görüşmeler gerçekleştirdi.