Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ‘Madde Bağımlılığı Danışmanlığı’ meslek standartlarını hazırlayacak

Yeşilay ‘Madde Bağımlılığı Danışmanlığı’ meslek standartlarını hazırlayacak

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında imzalanan protokolle birlikte Madde Bağımlılığı Danışmanlığı meslek standardını Yeşilay belirleyecek.

Günümüzün en büyük sorunlarından biri haline gelen madde bağımlılığı ile mücadele farklı bir boyut kazanıyor. Ülkemizde rehabilitasyona yönelik yaşanan nitelikli işgücü sıkıntısı Yeşilay’a önemli bir adım attırdı. Yeşilay’ın, bağımlılıkla ilgili yurtdışındaki meslekler ile doğru orantılı olarak “Madde Bağımlılığı Danışmanı” meslek standardının hazırlanması için Mesleki Yeterlilik Kurumu’na yaptığı başvuru uygun bulundu. Yeşilay bundan sonra, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde meslek standardının hazırlanması için çalışmalara başlayacak.

Konuyla ilgili konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman; “Ülkemizde madde bağımlılarına yönelik rehabilitasyon ve danışmanlık merkezlerinin ihtiyacı yanında insan kaynağı ihtiyacı da önemli bir konudur. İstediğiniz kadar merkez açın, istediğiniz kadar proje geliştirin, nitelikli işgücü sorunu çözülmediği sürece bunların uzun vadeli etkilerinden bahsetmek çok zor. Biz, Yeşilay olarak ülkemizde madde bağımlılığı özelinde bir uzmanlık alanının oluşması için; bu alanda insanlara yol gösterecek, rehberlik edecek, bağımlılıklardan insanları uzak tutmak için uğraş veren, formasyon sahibi meslek elemanlarının sayısının artmasına katkı sağlayacak çok önemli bir adım attık. Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bağımlılıklarla mücadelemize çok değerli katkılar sağlayacak bir işbirliği protokolü imzaladık” diye konuştu.

Yeşilay, önümüzdeki süreçte konunun tüm paydaşlarıyla çalıştaylar gerçekleştirip, Madde Bağımlılığı Danışmanlığıyla ilgili standartlar hazırlayacak. Sonucun Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla belirlenen çerçeve, ulusal meslek standardı olarak kabul edilecek.