Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay ve MEB'den ortak bağımlılıkla mücadele programı

Yeşilay ve MEB'den ortak bağımlılıkla mücadele programı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programının (TBM) tanıtım toplantısı Kütahya'da yapıldı. Yeşilay Kütahya Şubesi'nde gerçekleştirilen programda Vali Şerif Yılmaz, "Bağımlılıkla mücadelede yasal düzenlemeleri en iyi uygulayan illerden biriyiz" dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programının (TBM) tanıtım toplantısı Kütahya'da yapıldı. Kütahya Valisi Yılmaz: "Bağımlılıkla mücadele konularında son yıllarda birçok yasal düzenleme yapıldı. Ama bu yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinde zaman zaman sıkıntılar oluyor. Bunu uygulanması açısından da en iyi uygulayan illerden biriyiz" diye konuştu.

Yılmaz, "Sosyal olayları bugün, yarın değiştirme şansınız yok. Bir caddeyi bugün değiştirebilirsiniz, bir mahalleyi yıkıp yeniden yapabilirsiniz, ama insanın ve ortamının değişmesi çok uzun zaman gerektiriyor. Bugün gece saat 22:00'den sonra alkol satışının yasaklanmasına rağmen, kapalı mekanlarda sigara içilmesinin engellenmesine rağmen, yine insanımız hala ısrarla yasakları aşmaya çalışıyor. Bu aşamada bir tek biz değil herkes duyarlı olmalı. Nesillerin korunmasının devletin görevlerinden" dedi. Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Aziz Göneş de bağımlılıkla mücadele konusunda başlatılan eğitim çalışmalarının amacına ulaşması için yoğun gayret gösterdiklerini ifade etti. Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Başkanı Muhammed Yavuz, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcıları Uğur Turan ve Yüksel Kara ile beraber Kurum Müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetlileri de katıldı.