Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’ın desteğiyle Kısa Film Senaryo Yarışması

Yeşilay’ın desteğiyle Kısa Film Senaryo Yarışması

Bağımlılığa karşı dikkat çekmek amacıyla Yeşilay'ın desteğiyle Kısa Film Senaryo Yarışması düzenleniyor. "Uyuşturucu ve Farkındalık" konulu en iyi üç senaryonun seçileceği yarışmada, gençlerin ve ebeveynlerin uyuşturucunun zararları hakkında farkındalık düzeylerinin artırılması amaçlanıyor.

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM), Yeşilay'ın Gençlik Mali Destek Programı kapsamında Kısa Film Senaryo Yarışması düzenliyor. "Uyuşturucu ve Farkındalık" konulu en iyi üç senaryonun seçileceği yarışmada, gençlerin ve ebeveynlerin uyuşturucunun zararları hakkında farkındalık düzeylerinin artırılması ve uyuşturucuya karşı gençlere bir mücadele alanı oluşturulması hedefleniyor. Dereceye giren ilk üç senaryo da proje kapsamında SETEM tarafından çekilecek. 

Yarışmacıların gençleri ve ebeveynleri düşünmeye sevk edecek, en fazla 3 sayfa olacak senaryolarını en geç 8 Mayıs 2015 Cuma saat 19:00'a kadar SETEM'e göndermeleri gerekiyor. Katılımcılar tarafından gönderilen senaryolar profesyonel jüri tarafından, değerlendirilecek. Sonuçlar ise 15 Mayıs 2015 Cuma günü www.setemakademi.com sitesinde ilan edilecek. Dereceye giren eser sahiplerine; birinciye 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL ve üçüncüye 1.500 TL'lik para ödülü verilecek.

Başvuru koşulları ve yarışmayla ilgi detaylara www.setemakademi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yeşilay 10 projeye destek veriyor
Yeşilay Gençlik Mali Destek Programı 2014 Proje Başvuruları Değerlendirme Sonuçları açıklandı. Yoğun bir ilginin olduğu mali destek programında 243 başvuru içinden 10 projeye yaklaşık 500 bin TL hibe desteği verilmesi uygun bulundu. Proje başvuruları idari ve teknik değerlendirmenin ardından, bağımsız değerlendiriciler ve Yeşilay Jürisi'nin yer aldığı çok aşamalı bir değerlendirme süreci içinde incelendi.

Yeşilay'ın madde bağımlılığıyla mücadele faaliyetleri kapsamındaki gençlik projelerini destekleme amacıyla başlattığı bu program bağımlılık alanlarını ilgilendiren konularda farkındalık kazandırmak için oluşturuldu. Paydaşlarla daha yakın işbirliği ana stratejisine paralel olarak madde bağımlılığı ve madde bağımlılığı riski taşıyan dezavantajlı gruplar konusunda faaliyet gösteren diğer STK'lar, kamu kurum ve kuruluşları ile sinerjik ve etkin işbirliği gerçekleştirmeyi hedefleyen Yeşilay, bu doğrultuda yapılacak olan projeleri mali açıdan destekliyor.