Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’ın TBM eğitimleri kapsamında bu kez öğrenciler akranlarını eğitti

Yeşilay’ın TBM eğitimleri kapsamında bu kez öğrenciler akranlarını eğitti

Yeşilay'ın Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında çeşitli üniversitelerden 200 kişiye verdiği "Akran Eğitimleri" tamamlandı. Öğrencilerin aldıkları eğitimleri akranlarına aktardığı ikinci aşamayı ilk tamamlayan üniversite Fatih Sultan Mehmet (FSM) Vakıf Üniversitesi oldu. 1000 kişiye ulaşarak öğrendiklerini akranlarına ulaştıran öğrencilere gerçekleştirilen törenle ödülleri verildi.

Yeşilay'ın, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) eğitimleri kapsamında çeşitli üniversitelerden 200 kişiye verdiği "Akran Eğitimleri" tamamlandı. Tütün, alkol, madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam konularında TBM uygulayıcı eğitimini alan öğrenciler kendi üniversitelerinde akran eğitimleri yoluyla 30 Nisan'a kadar en az 1000 kişiye ulaşacaklardı. Bu kapsamda, verilen rakama ilk ulaşan FSM Vakıf Üniversitesi öğrencileri, düzenlenen programla tablet hediye edilerek ödüllendirildi.

Akran eğitimi en etkili yöntem
Topkapı yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman tüm Türkiye’de 20 milyon hedefli öğrencilerimizin yanı sıra halk eğitim merkezlerinde, gençlik merkezlerinde, hapishanelerde, camilerde kısacası yediden yetmişe tüm halkımızı bağımlılığa karşı bilinçlendirecek ve koruyacağız dedi. Üniversitelerin de TBM'nin bir diğer ayağı olduğunu belirten Karaman, bağımlılığın yaygınlaşmasında da, önlenmesinde de en etkili yöntemin akran yönlendirmesi olduğunun altını çizdi. Karaman konuşmasında, "Bu kapsamda hedeflenen sayıya en hızlı ulaşan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencilerini ve bu uğurda çalışmalar yapan tüm Genç Yeşilaycılarımızı takdir ve tebrik ediyorum." dedi

FSM Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman da konuşmasında şunlara değindi: "Yeşilay'ın çağımızın bu tehlikeli sorununa karşı bilimsel içerikler üretip gençleri de yanına alarak bağımlılıkla mücadele etmesi çok değerli. Bu eğitimleri bitiren ilk üniversite olmak bizleri çok mutlu etti. Hedef 1000 kişiydi ama biliyorum ki öğrencilerimiz bu bin öğrenciyle yetinmeyecek, bulundukları her yerde bağımlılıkları ve zararlarını anlatacak."

"Ödül aldığımız için çok mutluyum"
Genç Yeşilay Kulübü öğrencilerinden Merve Karaburun ise Yeşilay'da sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele ile sağlıklı yaşam eğitimi aldıklarını, bu eğitimlerini okuldaki akranlarına aktardıklarını anlattı. Bu projenin farkındalık oluşturmayı amaçladığını, aynı zamanda akranlarını bağımlılıklara karşı bilinçlendirme noktasında bir önleme projesi olduğunu hatırlatan Karaburun, ödül almaya hak kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör Duman, Karaman ve Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz'a plaket verdi. Üniversitelerinden akran eğitimlerini tamamlayan Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri Emine İlhanlı, Merve Karaburun, Meryem Olcay, Ecem Nur Ünal, Nergis Yücel, Tuğba Kumru ve Burcu Başusta’ya  program sonunda ödülleri verildi.

Akran eğitiminde hedef her üniversiteden bin öğrenci
Yeşilay tarafından üniversitelerdeki Genç Yeşilay kulüplerini kurmak, mevcut olanları canlandırmak ve Genç Yeşilay kulüpleri öğrencilerine bağımlılıkla ilgili eğitim vermek amacıyla "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi" projesi hayata geçirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca desteklenen proje kapsamında, bağımlılıkla mücadele eğitimi alan üniversitelerin Genç Yeşilay Kulübü öğrencilerinin, okullarındaki bin akranına bu eğitimi aktarması hedeflendi. Proje kapsamında;  sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığıyla mücadele ve sağlıklı yaşam eğitimi alan FSM Vakıf Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri, okuldaki bin akranına bu eğitimleri aktaran ilk üniversite oldu.