Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
1040
Yaşam

“Çocuklarınıza Onları Önemsediğinizi Hissettirin”

Göksan GÖKTAŞ

Hem pandeminin yarattığı genel panik ve endişe hâli hem de aylarca uzak kaldıkları eğitim hayatına geri dönmek çocukları nasıl etkileyecek? Ailelerin bu süreçte çocukların okula ve hayata adapte olmaları konusunda neler yapmaları gerekiyor? Bu ve buna benzer merak edilen pek çok önemli konuyu Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Tayyip Kadak’la konuştuk…

Ailelerin içinde bulunduğumuz pandemiyi çocuklara ve ergenlere nasıl anlatması gerekiyor?
Covid-19 pandemisi hayatlarımızda köklü değişiklikler yaptı. Evler okul oldu. Anne-babaların çoğu bir yandan işlerini evden sürdürürken, bir yandan çocuk bakımı sorumluluklarını yürütmeye çalıştılar. Bu bakım sorumlulukları içinde uzaktan eğitimi takip etmek gibi işler de vardı. Pandemi sürecinin nasıl seyredeceğinin belirsizliğini koruduğuna bakıldığında, 2020-2021 okul yılında da bu etkileri hissetmeye devam edeceğiz. Bu süreçte okul paydaşlarının (anne-babaların, öğrencilerin, öğretmenlerin, yöneticilerin ve rehberlik servisinin) sosyal ve duygusal gelişiminin desteklenmesinin büyük önem taşıyacağına inanıyorum.

Covid-19 pandemisi dünya genelinde hem sosyoekonomik hem de günlük hayat pratiklerimizi derinden etkileyecek gibi görünüyor. Belirsizliğin halen sürmesi, kafalarda soru işaretlerine yol açıyor. Sosyal, yazılı ve görsel medyada doğruluğu sorgulanmadan birçok bilgi dolaşıyor ve çoğu kez de bunlar Covid-19 ile ilgili yanlış bilgiler oluyor. Bu süreç ebeveynlerde hem bireysel hem de çocukları ile ilgili endişelere yol açıyor. Bu uzun giriş cümlelerim, biraz çocuk ve ergenlere yanıt verecek kişilerin de aslında yanıt verirken ne kadar zor bir düzlemde yer aldığını ifade etmek içindi. Burada aslında hepimiz büyük bir “çatışma, mücadele” içindeyiz. Hem geleceğin nelere doğru evrildiğini bilmediğimiz bir süreç içindeyiz, hem de olağan yöntemlerimizin yeterli olmayacağını içten içe hissediyoruz. Bu biraz da Covid-19 denen “sağlık durumu”nun ne olduğu, ileride nelere yol açacağı hakkında belirsizliğin halen sürmesi ile ilgili. Bununla beraber aslında, “anne-baba olma”nın hepimize yüklediği misyonun da ta kendisi. Yani ebeveynler çocuklarına doğru ve yanlışı öğretmek isterken, bir şeyin sadece yanlış ya da doğru olduğunu değil, “Doğru” ve “Yanlış” kavramlarını öğretmeye çalışırlar. Özellikle de bugünlerdeki gibi doğru veya yanlışların net olmadığı durumlarda çocuklarla sağlıklı iletişim kurmak en temel unsurdur. Ebeveynler, destekleyici olmalılar ve her türlü soruya açık olduklarını hissettirmeliler. Gerçekleri saklamamalılar; çünkü artık çocuklar internet ve sosyal medya üzerinden her türlü bilgiye rahatlıkla erişebiliyorlar. Diğer türlüsü ebeveynlere ve geleceğe dair güven algısını olumsuz etkiler. Anlatılacaklar çocukların yaşı ve gelişim düzeyine göre basit ve yalın bir şekilde anlatılmalıdır. Ne kadar net ve yalın olsanız dahi çocuklar tekrar tekrar soru soracaklardır. Bu durum olağandır. Teyit edilmek istenmeleri hem gelişimsel olarak beklenendir, hem de kaygılarından kaynaklanabilir. Bu konuşmalar sırasında çocukların duygu, düşünce ve yanıtlarını anladığınızı ifade edin, onları onaylayın ve olduğu gibi kabul edin. “Korkulacak bir şey yok, korkma.” gibi ifadelerden kaçının. Çocuklarınıza onların sorunlarını, aklına takılanları önemsediğinizi hissettirin. Onlara gerçekçi olmayan sözler vermeyin. Okulda ya da evde güven içinde olabileceklerini söyleyin ancak hiçbir şekilde “Covid-19 yoktur.” algısı oluşturmayın. Bir diğer husus da, aileler genelde sadece sözlerinin çocuklar üzerinde etkili olduğu düşünme yanılgısı içindeler. Aslında çocuklar çok iyi gözlemcidirler. Ebeveynlerin olaylara tepkilerini görürler. Çocuklar anne-babalarının olaylara verdiği tepkilere, nasıl davrandıklarına doğrudan onlara söylediklerinden çok daha fazla duyarlıdır.

“İLETİŞİM SORUNLARI VE GERGİNLİKLER OLABİLİR”
Çocuklar uzun süre okuldan ayrı kaldılar ve bunun salgın sebebiyle olduğunu biliyorlar. Okulların açılmasına çok kısa bir süre kala çocuklar okula yeniden gitmek konusunda nasıl bir ruh halindeler? Hassasiyetleri neler? Size göre aileler ve çocuklar hangi sorunlarla karşılaşacak?
Yeniden okula gitmek durumunda, öncelikle tatil sonraları okula gitmekte, ders dinleme, ders çalışmak ya da ödev yapmakta isteksizlik, uykuya dalmakta zorluk, uyumak istememe, sabah uyanmakta zorluk, gündüz uykulu olma hâli, aileden ayrılmakta zorluk gibi şikayetler görülebilir. Covid-19 süreci ile okula gitmeden uzaktan eğitim yapılmaya başlanması ve sonrasında tatile girilmesi çocuklarda, özellikle de ilkokul çocuklarında, okula başlamakta ve adapte olmakta zorlanmaya yol açacaktır. Az önce saydığımız belirtilerin daha şiddetli görülmesi ihtimaldir. Dahası Covid-19 bulaşıcılığından dolayı ciddi derecede kaygılanma, hijyen konusunda hem kendi hem etrafındakileri uyarma, bazen de aşırı tepkisellik görülebilir. Aileler sosyal mesafe, hijyen, sık el yıkama, maske kullanımı gibi önleyici tedbirler konusunda aşırı hassasiyet gösterirken çocukların kaygılarını önemsemeyi göz ardı edebilirler. Bazen bunu örnek alıp çocuklar da arkadaşları ile iletişim sorunları yaşayabilir, hastalık taşıma kaygısı nedeniyle aralarında gerginlikler olabilir.

“BU SÜREÇTE EMPATİ HAYATİ DERECEDE KIYMETLİ”
Tam da bu noktada yeniden okulda olmaları, okula gitmelerindeki kaygıları gidermek için ailelere düşen görevler neler?
Çocuklar meseleleri kendi açılarından değerlendirme eğiliminde oldukları için kendileri, anne-babaları, dede ya da nineleri, kardeşleri gibi yakınları ya da arkadaşları ile ilgili endişeleri olur. Özellikle de işe gitme, yolculuk gibi durumlarda bu endişeleri çok artar. Ailelerin çocukların korku ve endişe düzeyini arttırmadan kuralların uygulanması konusunda okul ile birlikte destekleyici olmaları önemlidir. Çocuklarında daha önceden gelen psikolojik sorunları var ise psikiyatrist ya da psikologları ile iletişime geçmeleri gerekebilir. Öğretmenler ve okul yönetimi ile iletişim halinde olmak, hem çocukların hem de ailelerin bu süreci başarılı şekilde atlatmalarını sağlayacaktır. Özellikle de empatik olabilmenin bu süreçte okul, öğretmen, aile ve çocuk için hayati derecede kıymetli olacağını düşünüyorum.

Çocuklara pandemi döneminde kurallara uymaları konusunda nasıl yol gösterilebilir?
Uzaktan eğitim ve tatil sonrası okula dönüş bir yandan rutine tekrar kavuşmayı sağlayabilirken diğer yandan da ne getireceği bilinmeyen bir durumdur. Aslında rutine ve eskiye yani bilinene geri dönmenin,  arkadaşlarıyla tekrar yan yana olabilme, bir arada oyun oynama, doğrudan temas ve iletişimde olmak gibi avantajları vardır. Bu yüzden yeni normallik sürecinde okullara dönüş biz yetişkinlerden daha çok çocukların temel ihtiyaçlarından biridir. Bununla beraber çeşitli dezavantajları da var. Özellikle, “yeni normal” bilinmeyen bir düzen olduğu için herkesi endişelendiriyor. Sağlık, hijyen ve sosyal mesafeyi korumanın zorluğu ile ilgili endişeler kaygı verici dereceye varabiliyor. Bu yüzden çocuklara bu konunun önemini hem konuşarak hem de gündelik hayatımızda uygulayarak göstermemiz, örnek olmamız gerekiyor. Çocukların bu dönemdeki bazı “gerçekten önemli şeylere direnç gösterme davranışları” ebeveyn ile çocuklar arasında daha önceden beri süregelen inatlaşma, çatışma gibi tutumlar nedeniyle olabilir. Bu nedenle profesyonel destek gerekebilir.

BAŞLICA ŞİKAYETLER NELER?
Sizin bu dönemde çocuklarda ve ergenlerde gözlemlediğiniz belirgin şikayetler neler oldu? Hem genel olarak pandemiyle hem de okuldan ayrı kalmalarıyla ilgili…
Öncelikle tüm çocukların ve ailelerin alışkın oldukları düzen bozuldu. Buna bağlı olarak, uyku düzenlerinde, yeme alışkanlıklarında ve fiziksel aktivitelerde birçok sorun görülebiliyor. Ekran maruziyeti, tablet, akıllı telefonla vakit geçirme, oyun oynama ve çoğu zaman da internet ve oyun bağımlılığı ile ilgili şikayetler arttı. Online eğitim programlarına uyumsuzluk, dersi takip edememe, dersi öğrenememe gibi şikayetler sıklıkla dile getiriliyor. Covid-19 olur muyum kaygısı ve aileden güvence isteme, yakınlarını kaybetme korkusu gibi endişelerde artış oldu. Bir de hem aileler hem de çocuklar uzaktan eğitim sürecinde dersler konusunda daha çok zorlandıklarını belirtiyorlar.

Tabii bunlar daha önce psikiyatrik başvurusu olmayan çocuklarda gözlemlediğimiz davranışlar. Bu şikayetlerdeki artış çocuk psikiyatrisine başvuranlarda dikkat çekiyor. Bunun yanında iç sıkıntısı, huzursuzluk, davranış problemleri tarzında depresif belirtiler, daha çok bedensel belirtilerle ilişkili anksiyete sorunları, obsesif kompulsif belirtilerde artış, sinirlilik, öfke kontrol sorunları, anne babaya karşı gelme, sınır ve kuralları zorlama, otizmde rutinlerin değişmesine bağlı irritabilite ve davranış problemlerinde artış, özel eğitime giden çocukların eğitime gidememesi gibi şikayetler oldukça sıklıkla başvuru nedeni olmakta.

Çocukların okula adapte olabilmesiyle ilgili ailelere önerebileceğiniz günlük rutinler, çocukların edinmesi gereken yeni alışkanlıklar, düşünce sistemleri neler?
Öncelikle çocukların endişelerini anlayışla karşılamalı, onları anladığımızı hem söylem hem de davranış olarak hissettirmeli ve göstermeliyiz. Okula düzenli gidilmeye başlanacağı ya da online derslere düzenli olarak katılmaları gerektiği konusunda bilgi vermek gerekir. Günlük yaşama dair rutinleri oluşturmak lazım. Ders saati, oyun saati, uyku ve yemek saatleri gibi... Bunun yanında çocuklara karşı toleranslı olmak ve esnek davranmak konusunda da tutarlı olmak gerekir. Bununla beraber stresle baş etmeyi azaltacak etkinlikler (oyun, etkinlik, beraber vakit geçirme gibi) yapılabilir. Özellikle de muhabbet ortamı sağlamak bu dönemde olumlu olacaktır.

ÇOCUK VE ERGENLERİN COVİD-19’A YAKLAŞIMI
Ergenler ve çocuklar arasında bu süreçte okula yeniden alışmak konusunda farklı davranış şekilleri gözlemlenebilir mi? Sizce her iki algı dünyası bu konuda nasıl işliyor?
Çocuklarda okula alışma, sabahları uyanma, derse katılma gibi rutinlere alışma, aileden uzaklaşma, hastalık kapma endişesi gibi durumlar gözlenebilirken; ergenlerde ise geceleri geç yatıp geç kalma isteği, sosyal medya kullanımı, oyunlara bağımlılık, aile ile çatışma, karşıt gelme gözlenebiliyor. Bunun yanında,  özellikle ergenlik döneminde arkadaş ve sosyal çevre çok daha önemli hale geldiği için arkadaşları ile fiziksel olarak bir arada olma, karşılıklı muhabbet etme, dertleşme gibi ihtiyaçlarının kısıtlı olması gibi sorunlar ve bunlar ile ilgili gerginlik, tepkisellik ortaya çıkabilir. Tehdit ve tehlikeyi önemsememe, hafif görme gibi tavırlar zaten ergenlikte sıklıkla gözlemlediğimiz davranışlardır. Pandemi sürecinde ergenlerde riskli davranışlar (sosyal mesafe kurallarını yok sayma gibi) görülebilir; “Bana bir şey olmaz.” veya “Zaten koronavirüs o kadar da ciddi değil.” gibi düşüncelerde artış olabilir.

Ailelerin çocuklara bu dönemde yardımcı olabilmeleri için öncelikle kendi iç dünyalarında ve yaşam düzenlerinde nasıl bir yol kat etmeleri gerekiyor?
Açıkçası pandemi süreci herkeste “Artık hiçbir şey geçmişle aynı seyretmeyecek, çoğu şey değişecek.” düşüncesi oluşturdu. Bazı düşünürlerin bu konuda ciddi iddialarda bulunduğunu görmekteyiz. Bunun aksini savunanlar olsa bile, sosyal medya, internet, akıllı telefonlar sayesinde eskiden “Bu kadar da olmaz.” denilen şeyler bir bir gerçekleşiyor. Online alışveriş, online eğitim gibi konular hayatın merkezine doğru yer almaya başladı. Online psikiyatrik görüşmeler, psikoterapiler dahi artık rutin bir hâl aldı. Bununla beraber bu kadar erişilir olmak hayatını kolaylaştırırken bir yandan da özel hayatların sınırlarının daraldığı hissiyatını artırmaya başladı. Eskiden insanların evde veya tatilde işleri ile ilgili meşguliyetleri ve sorumlulukları bu kadar değildi, artık bu konularda beklentiler artıyor ve sanki gittikçe de artacak gibi görünüyor. Ancak bu durum herkesin öyle kolay baş edebileceği bir şey değil. Kendi başına kalabileceğimiz alanlar azalırken, online yaşam bizlerde sanal bir yaşantının içine doğru itildiğimiz hissini uyandırıyor. Bunun farkında olmayıp kapılıp gidenler meslek, aile, sosyal çevre ile ilişkilerinde ciddi sorunlar yaşayacaktır. Alışkanlıklar zamanla bağımlılık haline gelerek “nevzuhur bağımlılıklar” ortaya çıkacak gibi görünüyor. Bu da sanki Covid-19 sonrası için distopya algısı oluşturuyor.  

İÇ HUZURU ARAMA GÜDÜSÜ
Her ne kadar olumsuz bir şeyler söylemiş olsam da bunlar gerçekleşebilecek tehditler. Ama ben yine de insanların iç huzurunu arama güdüsünün eksilmeyeceğini aksine bu süreçle bu güdünün daha da artacağını düşünüyorum. Yaşadığımız ânın farkında olmaya çabalama, geçmişin “keşke”leri ile geleceğin “evham”larının ötesine geçerek hayatımıza anlam katacak değerler için mücadele edebilmemiz en önemli reçete gibi duruyor. Sonuçta herkes için ailesi, çocukları, kendisi önemli ise bunlara anlam katacak şeyleri yapmaya çalışmak en önemlisi olmalı. Mesela ailesinden uzakta olanlar ailesiyle iletişimi arttırsa, yaşlılarımıza destek olabilsek, derdi olan bir insana küçük dokunuşlarda bulunsak, hayatımızda günlük telaşenin dışına çıkacak şeyler yapsak ve bunları yaparken zihnimizden geçen meşguliyetleri bırakıp yalnızca bunlarla ilgilensek... Bu tür kavramları sürekli olarak hayatımızın merkezine alabilirsek “Pandemi sonrası her şey değişecek ama kötüye doğru” diyenlerin aksine çocuklarımız için “hakikaten yaşanacak bir yaşam tarzını” yaygınlaştırabiliriz. Böylece hem yaşadığımız dünyayı hem de iç dünyamızı güzelleştirebilir ve yaşamımızı daha anlamlı kılabiliriz.

DOÇ. DR. MUHAMMED TAYYİB KADAK KİMDİR?
1980 yılında Malatya’da doğdu. 2005 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2011 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında ihtisasını tamamladı. 2011-2013 yılları arasında mecburi hizmetini Van’da tamamladı. 2013 yılından bu yana Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışmakta olan Uz. Dr. Muhammed Tayyib Kadak, Yeşilay ile 2013 yılında TBM hazırlık sürecinde tanıştı. Uz. Dr. Kadak, Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi ve Yeşilay gönüllüsüdür.

Yaşam

Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül: “Öfkenin olduğu yerde olumlu duygular barınamaz”

1083Nisan2024
Yaşam

Prof. Dr. Cüneyt Evren: “Kronik yorgunluk sendromu, yaşam kalitesini etkileyen ciddi bir durumdur”

1083Nisan2024
Yaşam

Klinik Psikolog Gökhan Ergür: “Metropol yaşamı ve sosyal medya kaygı düzeyini artırıyor”

1083Nisan2024
Yaşam

İnsanın Dijital Çağ ile İmtihanı

1083Nisan2024
Bağımlılık

Hilal-i Ahdar’dan Yeşilay’a 104 yıllık mücadele

1082Mart2024
Alkol Bağımlılığı

Yeşilay’ın ilk gençlik teşkilatının kuruluşu "Türkiye İçki Aleyhtarı Gençler Cemiyeti"

1082Mart2024
Yaşam

Yeşilay gençliği seviyor, gençlik Yeşilay’ın varlığını hissediyor

1082Mart2024
Bağımlılık

Yeşilay ülküsünün yılmaz neferleri: Yeşilay kadınları

1082Mart2024
Bağımlılık

Ulusaldan evrensele Yeşilay mücadelesi

1082Mart2024
Bağımlılık

Yeşilay’ın dünyada örnek alınan öncü modeli: YEDAM

1082Mart2024
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara Gerçeği! Çocuklar ve Gençler Yalanlarla Kandırılıyor

1081Şubat2024
Alkol Bağımlılığı

“Çocukların ve Gençlerin Elektronik Sigaraya Erişimleri Hızlı Bir Şekilde Engellenmeli”

1081Şubat2024
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigara, Dünyanın Baş Belasına Dönüşmüş Durumda”

1081Şubat2024
Tütün Bağımlılığı

“Çok Uluslu Tütün Şirketleri, Nikotin Bağımlısı Bir Nesil Oluşturmak İstiyor”

1081Şubat2024
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigaralar Mutlak Zararlı ve Bağımlılık Yapıcıdır”

1081Şubat2024
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigaraya Erişim Bu Kadar Kolay Olmamalı”

1081Şubat2024
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığı Bireyi ve Toplumu Tehdit Ediyor

1080Ocak2024
Alkol Bağımlılığı

Alkolün Güvenli İçilebilecek Bir Miktarı Yoktur

1080Ocak2024
Alkol Bağımlılığı

Sosyal Hizmet, Tedavinin En Önemli Yapı Taşlarından Bir Tanesi

1080Ocak2024
Bağımlılık

Kadınlar Bağımlılık Sürecinde Yalnız Kalıyor

1080Ocak2024
Alkol Bağımlılığı

Alkolle Mücadelenin Yolu; Vergilendirme, Erişim Kısıtlamaları ve Pazarlama Yasaklarıdır

1080Ocak2024
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığına Uluslararası Yaklaşımlar

1080Ocak2024
Yaşam

Savaş, Halk Sağlığını Onarılamaz Biçimde Etkiliyor

1079Aralık2023
Yaşam

“Medyada Yaratılan Algı; Haklıyı Haksız, Doğruyu Yanlış, Güzeli Çirkin Olarak Konumlandırabiliyor”

1079Aralık2023
Yaşam

“Savaşlar, Savaşanları Olduğu Gibi Savaşmayanları Da Olumsuz Etkiler”

1079Aralık2023
Yaşam

“Artık Savaşlar Sadece Sahada Değil, Dijital Dünyada Da Gerçekleşiyor”

1079Aralık2023
Yaşam

“Çocuklardaki ‘Güvenli Dünya’ Algısı Zarar Gördü”

1079Aralık2023
Yaşam

Toplumsal Kaygı Bozuklukları Bağımlılıklara Neden Olabilir Mi?

1079Aralık2023
Bağımlılık

Bağımlılık Herkesi Etkileyen Genel Bir Sorundur

1078Kasım2023
Bağımlılık

Kadınlar Bağımlılıkta Da Ayrımcılıkla Karşı Karşıya Kalıyor

1078Kasım2023
Bağımlılık

Bağımlılığın Ve Şiddetin Doğasında Ortak Ve İç İçe Faktörler Vardır

1078Kasım2023
Bağımlılık

“Anne Veya Eşin Bağımlılık Sorunu Olan Bireye Yönelik Tutum Ve Davranışları Tedavinin Seyrini Etkiliyor”

1078Kasım2023
Yaşam

Kadına Yönelik Şiddete Karşı: 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

1078Kasım2023
Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Gebelik

1078Kasım2023
Yaşam

Yeşilay Kadınları Güçlenerek Büyüyor

1078Kasım2023
Yaşam

Dijital Çağda En Kırılgan Grup Çocuklar Ve Gençler

1077Ekim2023
Teknoloji Bağımlılığı

“Dijital Bağımsızlık En Önemli Gündemimiz Olmalı”

1077Ekim2023
Teknoloji Bağımlılığı

“Sağlıklı Teknoloji Kullanımında Teknoloji Amaç Değil, Araçtır”

1077Ekim2023
Teknoloji Bağımlılığı

Çocuklarda Ekran Bağımlılığı

1077Ekim2023
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Bağımlılıktan Uzak, Hayata Yakın Olun!

1077Ekim2023
Yaşam

“Notların Telafisi Vardır, Ancak Zedelenen Öz Güvenin Telafisi Meşakkatlidir”

1076Eylül2023
Eğitim

“Başarının Sırrı Çocuğu Tanımaktan Geçiyor”

1076Eylül2023
Eğitim

Ziller Minikler İçin Çalıyor… Okula Uyum Süreci İçin Öneriler

1076Eylül2023
Eğitim

Çocuğun Okul Başarısını Artırmanın 15 Etkili Yolu

1076Eylül2023
Eğitim

Çocuğunuza Zaman Yönetimini Nasıl Öğretebilirsiniz?

1076Eylül2023
Yaşam

“Günümüzde Ruh Sağlığını Korumak Daha Zor Ve Daha Önemli Hale Geldi”

1075Ağustos2023
Bağımlılık

Bağımlılık Ve Ruh Sağlığı İlişkisi Karşılıklıdır

1075Ağustos2023
Yaşam

“Çocuk Olumsuz Duyguları Makul Düzeyde Deneyimlemeli”

1075Ağustos2023
Bağımlılık

Bağımlı Bireylere Doğru Yaklaşım Nasıl Olmalı?

1075Ağustos2023
Yaşam

Koruyucu Ruh Sağlığıyla Tanışın

1075Ağustos2023
Tütün Bağımlılığı

“Tütün Kontrolü Toplumsal Gündemin Ana Konusu Yapılmalı”

1074Temmuz2023
Tütün Bağımlılığı

“Asıl Mücadele Tütün Endüstrisi İle Mücadeledir”

1074Temmuz2023
Tütün Bağımlılığı

“Zararsız Tütün Olması Mümkün Değildir”

1074Temmuz2023
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigaraların Ülkeler Tarafından Teşvik Edilmesi Sorumsuzluk Örneğidir”

1074Temmuz2023
Tütün Bağımlılığı

“Tütün Şirketleri, İnsanların Sigara İçmek İstemeyecekleri Bir Günün Geleceğini Biliyor”

1074Temmuz2023
Yaşam

“Sağlıklı Etkileşim Ancak Empati İle Olur”

1073Haziran2023
Yaşam

“Empati Gelişimi Bebeklikte Başlar”

1073Haziran2023
Yaşam

“Empati Bir Duygudaşlık Göstergesidir”

1073Haziran2023

Toplumsal Duyarlılığın Vücut Bulmuş Hâli: Gönüllülük

1073Haziran2023
Yaşam

Yeşilay, TİSK Ve TÜMOSAN Depremzede Çocuklar İçin Güçlerini Birleştirdi

1073Haziran2023
Yaşam

Dayanışma Ruhu Kültürel Kodlarımızda Var

1072Mayıs2023
Yaşam

“İyi İletişim Ve Doğru Bilgi Kaygıyı Azaltır”

1072Mayıs2023
Yaşam

Afetlere Dirençli Şehirler Nasıl İnşa Edilmeli?

1072Mayıs2023
Yaşam

Sıfır Maliyetle Kentsel Dönüşüm Mümkün

1072Mayıs2023
Yaşam

“Bugünün Gençleri Üst Kuşaklardan Çok Daha İyiliksever Ve Dayanışmacı”

1072Mayıs2023
Yaşam

Millî Birlik Ve Beraberlik Kodlarımızda Var: Millî Mücadele’den Kahramanmaraş Depremine Toplumsal Kenetlenme

1072Mayıs2023
Yaşam

“Bir An Önce Normalleşmeliyiz”

1071Nisan2023
Yaşam

Dijital Medya Çocuğu Sosyal Hayattan Koparıyor

1071Nisan2023
Yaşam

“Hey Çocuk! Bırak Tabletini Sakince Kitabın Kapağını Aç! Kalbini Aç…”

1071Nisan2023
Yaşam

Mutlu Bir Çocukluk İçin Projeden Çok Daha Fazlası Gerekiyor

1071Nisan2023
Yaşam

Çocuk Gülerse Dünya Güler

1071Nisan2023
Yaşam

Hilal-i Ahdar’dan Yeşilay’a

1070Mart2023
Yaşam

Sivil Toplum Kuruluşları Ve Gönüllülüğün Gücü

1070Mart2023
Yaşam

STK’lar Tek Yürek Oldu: Yüzyılın Felaketi Sonrası Gönüllü Dayanışması

1070Mart2023
Bağımlılık

Bağımlılıklarla Karşı Gönüllü Mücadele

1070Mart2023
Yaşam

Çocuklar İçin Gönüllülük Neden Gerekli?

1070Mart2023
Yaşam

“Tedavi Edilmeyen Kaygı Bozuklukları Kronikleşme Eğilimindedir”

1069Şubat2023
Yaşam

İklim Değişikliğinin Ortaya Çıkardığı Kaygı Hâli: Eko-Anksiyete

1069Şubat2023
Yaşam

Yeni Krizlerin Getirdiği Belirsizlikler Küresel Kaygıyı Körüklüyor

1069Şubat2023
Bağımlılık

“Kaygılar Bağımlılığı Tetikleyebildiği Gibi Bağımlılıklar Da Kaygıyı Besleyebilir”

1069Şubat2023
Yaşam

“Çocukları Kaygıları Nedeniyle Utandırmayalım, Usandırmayalım, Cezalandırmayalım”

1069Şubat2023
Yaşam

Sosyal Medya Kullanımı Kaygıları Tetikliyor

1069Şubat2023
Tütün Bağımlılığı

Sigara İle Mücadelede En İyi Politika, Çocuk Ve Gençleri Tütünsüz Ortamda Büyütmektir

1068Ocak2023
Tütün Bağımlılığı

YEDAM’ın Kişiye Özel Programlarıyla Sigaraya “Dur” Deyin

1068Ocak2023
Tütün Bağımlılığı

Örnek Vakalarla Tütün Bağımlılığı Tedavisi

1068Ocak2023
Tütün Bağımlılığı

Tütün Bağımlılığı Vücudumuza Neler Yapıyor?

1068Ocak2023
Tütün Bağımlılığı

Sigarayı Bıraktığınızda Vücudunuzda Neler Oluyor?

1068Ocak2023
Alkol Bağımlılığı

Dünyada Alkol Kullanımı Ve Önleyici Politikalar

1067Aralık2022
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığını Önlemeye Dair Yasal Düzenlemeler

1067Aralık2022
Alkol Bağımlılığı

Alkolün Bir Diğer Karanlık Yüzü: Şiddet Ve Alkol İlişkisi

1067Aralık2022
Alkol Bağımlılığı

Ebeveynler Alkol Kullanan Gence Nasıl Yaklaşmalı?

1067Aralık2022
Alkol Bağımlılığı

Sevdiklerimizi Alkol Bağımlılığından Nasıl Koruruz?

1067Aralık2022
Alkol Bağımlılığı

Alkolsüz Hayat Neler Kazandırıyor

1067Aralık2022
Alkol Bağımlılığı

Alkol Vücuda Neler Yapıyor?

1067Aralık2022
Teknoloji Bağımlılığı

“İletişim Yoluyla Kendimizi Var Ediyoruz”

1066Kasım2022
Bağımlılık

“Bireyi Bağımlılığa Götüren Duygusal Yalnızlıktır”

1066Kasım2022
Yaşam

“İnsan İnsana Şifadır, Umuttur, Yoldur”

1066Kasım2022
Bağımlılık

Güvene Dayalı İletişim Bağımlılıklardan Koruyor

1066Kasım2022
Yaşam

Sanal İletişim Gerçek İletişimin Yerini Tutar Mı?

1066Kasım2022
Teknoloji Bağımlılığı

“Dijital Oyun Bağımlılığı Ciddi Bir Sorun”

1065Ekim2022
Teknoloji Bağımlılığı

“Teknolojiyi Doğru Kullanmayı Öğrenmeliyiz”

1065Ekim2022
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Dünyada Eğitim Şart

1065Ekim2022
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Dünyada Bizi Neler Bekliyor?

1065Ekim2022
Teknoloji Bağımlılığı

Sanal Ortam Güvenliğinin Teminatı: Siberay

1065Ekim2022
Teknoloji Bağımlılığı

Rakamlarla Dijital Dünya

1065Ekim2022
Teknoloji Bağımlılığı

TÜİK Araştırma Sonuçlarına Göre Türkiye Dijitalleşiyor

1065Ekim2022
Yaşam

“Proje Çocuklar Kuklaya Dönüşüyor”

1064Eylül2022
Yaşam

“Mutlu Bir Aile İçin Her Şey Mükemmel Olmak Zorunda Değil”

1064Eylül2022
Yaşam

Değerler Eğitimi Bu Dünyanın Bir İhtiyacı

1064Eylül2022
Bağımlılık

TBM İle Her Yıl Milyonlarca Kişiye Ulaşıyoruz

1064Eylül2022
Bağımlılık

Yaşam Becerileri Bağımlılıklardan Koruyor

1064Eylül2022
Yaşam

Okul Heyecanı Başlıyor

1064Eylül2022
Yaşam

“Tüketerek Mutlu Olma Çabası Büyük Bir Yanılgı”

1063Ağustos2022
Yaşam

“İnsanın Manevi Alanı Boşluk Kabul Etmez”

1063Ağustos2022
Yaşam

Mutluluk Beyinde Başlar

1063Ağustos2022
Yaşam

Toplumsal Mutluluğun Şifreleri

1063Ağustos2022
Yaşam

Sağlıklı Tabaklar, Mutlu Yüzler

1063Ağustos2022
Yaşam

Mutluluğa Götüren 7 Adım

1063Ağustos2022
Yaşam

Az Çoktur!

1062Temmuz2022
Yaşam

“Sadeleştikçe Zihin Sağlığımızı Korumamız Da Kolaylaşır”

1062Temmuz2022
Yaşam

Atıksız Bir Mutfak Mümkün

1062Temmuz2022
Yaşam

Biraz Yavaşlamaya Ne Dersiniz?

1062Temmuz2022
Yaşam

Sade Ve Özgür Bir Yaşamın Yolu: “Küçük Ev” Akımı

1062Temmuz2022
Yaşam

Daha Huzurlu Bir Hayat İçin Sadeleş!

1062Temmuz2022
Yaşam

Atık Kağıtları Sanat Eserine Dönüştürüyor

1062Temmuz2022
Sağlıklı Yaşam

Pedallar Sağlıklı Yaşam İçin Çevrildi

1061Haziran2022
Bağımlılık

Yeşilay’dan “Bağımsız Gençlik” Manifestosu

1061Haziran2022
Bağımlılık

YEDAM Sempozyumu'ndan Bağımlılıklara Bilimsel Bakış

1061Haziran2022
Bağımlılık

Sağlıksız Aile Tutumları Bağımlılık İçin Risk Faktörü

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Profilleri Nasıl Şekilleniyor?

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Ebeveyn Çocuğun Tüm Yaşamını Etkiliyor

1060Mayıs2022
Bağımlılık

“Hayır” Diyebilen Bir Çocuk Yetiştirmek

1060Mayıs2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ailenin Dijitalleşme ile İmtihanı

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlılık Aileden Etkilenen ve Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır

1060Mayıs2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik sigara nikotin pandemisini gelecek nesillere taşıyor

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Tütünle Mücadelenin Bir Ayağı da E-Sigara ile Mücadele Olmalı

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Dünya Elektronik Sigara ile Nasıl Mücadele Ediyor?

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara En Az Sigara Kadar Zararlı

1059Nisan2022
Yaşam

“Dünya Şiddetli Bir Merhametsizlik Hastalığına Tutulmuş Vaziyette”

1058Mart2022
Yaşam

Tarih Boyunca Vardı Ve Hep Var Olacak: Sivil Toplum Kavramı Ve STK’lar

1058Mart2022
Yaşam

Yeşilay’a Gönülden Bağlı Olanlar

1058Mart2022
Yaşam

Merhamet Ve İyiliğin Gücü: Gönüllülük

1058Mart2022
Yaşam

Gönüllülük Çalışmaları Dersiyle Teori Ve Pratik Bir Arada

1058Mart2022
Tütün Bağımlılığı

Vazgeçilen her sigara sağlıklı bir hayatın kapısını aralar”

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Çocuklarımızı sigaradan nasıl koruruz?

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Sigara stresi azaltmaz, sigarasızlık stres oluşturur

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Şimdi tam zamanı!

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

“Bırakabilirsin” mobil uygulamasıyla sigaradan kurtulun!

1057Şubat2022
Teknoloji Bağımlılığı

Fizikselden Sanala Yeni Bir Şiddet Türü: Siber Zorbalık

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ergenler Sosyal Medya Bağımlılığında Risk Grubunda

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Geleneksel Değerler Çocukları Koruyor

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Sosyal Medyada Dayatılan Güzellik Büyük Bir Yanılgı

1056Ocak2022
Kumar Bağımlılığı

Çocuklarınız İçin Ulaşılabilir Ebeveynler Olun

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Pandemi Sonrasında Toplumları Bekleyen Tehlike: Çevrim İçi Kumar Bağımlılığı

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Aileler Tedavi Sürecine Aktif Olarak Dahil Olmalı

1055Aralık2021
Alkol Bağımlılığı

Alkol Kontrol Politikaları Toplumları Koruyor

1054Kasım2021
Alkol Bağımlılığı

“Alkol Bağımlısı Kişilerin Çocuklarının Ruh Sağlığını Yakından Takip Edilmeli”

1054Kasım2021
Alkol Bağımlılığı

Alkol Aile İçi Şiddette Risk Faktörü

1054Kasım2021
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığını Anlamaya Yönelik Faaliyetler

1054Kasım2021
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağırsak Sağlığını Bozuyor

1054Kasım2021
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığıyla Asırlık Mücadele: YEŞİLAY

1054Kasım2021
Kumar Bağımlılığı

“Gençliğin En Büyük Sorunu Büyüyememek”

1053Ekim2021
Yaşam

İyi Arkadaş Çevresi Bağımlılıklardan Uzak Tutar

1053Ekim2021
Yaşam

Davranışsal Bağımlılıklar En Çok Genç ve Ergenleri Etkiliyor

1053Ekim2021
Madde Bağımlılığı

Çocuğum Madde Kullanıyor mu?

1053Ekim2021
Yaşam

Gençlerin Gözünden Bağımlılıklar

1053Ekim2021
Yaşam

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması, Edebiyat ve Sanatla Farkındalık Oluşturuyor

1053Ekim2021
Sağlıklı Yaşam

Antikten Moderne 28 Asırlık Yolculuk

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin En Başarılı Olimpiyat Tecrübesi TOKYO 2020’nin Ardından

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Yaşam Becerileri Bireyi ve Toplumu Korur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Stresle Mücadelede Yaşam Becerileri Faktörü

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Aileyle Sağlıklı İletişim Sağlıklı Kararları Doğurur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

“Hobiler Bizi Ruhsal Olarak Geliştirir”

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Hangi Yaşta Hangi Sporu Yapmalı?

1051Ağustos2021
Yaşam

“Sanat ve Kitap Bağımlısıyım”

1051Ağustos2021
Teknoloji Bağımlılığı

YEDAM'dan İnternet Bağımlılığına Özgün Çözümler

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Sarmalında Oyun Oynama Bozukluğu

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ebeveynler Doğru Rol Model Olmalı”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Oynama Bozukluğunun Tedavisinde Yasaklar Çözüm Değil

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ulusal Kampanyalar Farkındalık Oluşturuyor”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Sizi Değil, Siz Onu Kontrol Edin!

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Bağımlılığı Hasta Ediyor

1050Temmuz2021
Sağlıklı Yaşam

Artan Obezite, TBMM’nin de Gündeminde

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin Obeziteyle Mücadelesi

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Obezite, 21’inci Yüzyılın En Önemli Sağlık Sorunudur

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Kalmak Virüsten Korudu, Obeziteyi Artırdı

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Pandemi Döneminde Yeme Bozuklukları Arttı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Besin Örüntüsü Dengeli Olmalı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Hareketsiz Kalmayın!

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Ağır Yaşamların Yükü Hafifliyor Mu?

1049Haziran2021
Yaşam

Gidene Üzülmek Yerine Var Olanı Güçlendirmeliyiz

1049Haziran2021
Yaşam

“Babalar Dua Gibidir; Artık Görünmez Olsa Da Dokunur Evladına...”

1049Haziran2021
Bağımlılık

“Sanat ve Spor, Bağımlılıkla Mücadelenin Panzehirleridir”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Gençlerde Davranışsal Bağımlılıklar Artıyor

1048Mayıs2021
Bağımlılık

“Aile Bağları Ne Kadar Sağlamsa, Bağımlılık Riski O Kadar Azalır”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

"Özgürlük ve Sorumluluk Birbirini Tamamlar"

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Anne-Babalar Dikkat! Uzun Süreli Ekran Maruziyeti Nelere Yol Açıyor?

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Yeşilay Gençlerin, Gençler Yeşilay’ın Yanında!

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Geleceğin Olimpiyat Şampiyonları TOHM’da Yetişiyor

1048Mayıs2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlı Kişi, İnterneti Bir Kaçış Yöntemi Olarak Kullanıyor”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Anne Babaya Güvenli Bağlanma Bağımlılıktan Korur

1047Nisan2021
Bağımlılık

“Öz Saygısı Düşük Bireylerde Bağımlılık Riski Daha Fazladır”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Pandemi Sürecinde Kaygı Bozukluğu Arttı

1047Nisan2021
Bağımlılık

Sosyal Kaygı İnternet Bağımlılığını Tetikliyor

1047Nisan2021
Yaşam

Buz Hokeyi Sayesinde “Tek Yürek” Oldular: Bağımlılıktan Kurtuldular

1047Nisan2021
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Çağın Hastalığı: Yeni Nesil Bağımlılıklar

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Yasa Dışı Kumar ve Bahisle Hukuksal Mücadele

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Sevgi ve İlgi Bağımlılıklardan Korur

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlılık Tüm Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır”

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Dijitalleşme Aile İçi İlişkilerin Kalitesini Düşürüyor”

1046Mart2021
Yaşam

“Pandemiden Ders Çıkararak Geleceğimizi Kurtarabiliriz”

1046Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Kampanyalar Sigara Endüstrisinin Gerçek Yüzünü Gösteriyor”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Tütün Fiyatları ve Vergiler Düşürülmemelidir"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigara Kullanmak, Marka Değiştirerek Sigara Kullanımına Devam Etmek Gibidir”

1045Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Sigarayı Bırakmak Kanser Riskini Azaltır”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Pandemide Sigara İçme Oranları Düştü

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Çocuğunuzun ‘Hayır’ Deme Becerisini Geliştirin"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Tütün Bağımlılığına Karşı YEDAM Desteği

1045Şubat2021
Madde Bağımlılığı

Madde Bağımlılığı COVID-19'u Tetikliyor

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Bağımlılık Tedavisi Ertelenmemeli, Güçlendirilmeli"

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

“Madde Bağımlılığının Gerçek Tedavisi Rehabilitasyondur”

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Zehir Tacirlerinin Pandemi Fırsatçılığı

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Her İki Madde Bağımlısından Biri Depresyonda

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Online Terapi, Kişileri Madde Kullanımından Uzak Tuttu"

1044Ocak2021
Sağlıklı Yaşam

“Gençlik İnsan Hayatının En Zor Dönemidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Doğru Rol Model Olmak Önemli

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

“Spor ve Sanat Tedavi Edicidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Mutluluk Ailede Başlar

1043Mutluluk Ailede Başlar2020
Sağlıklı Yaşam

“Depresyon, Gündelik Bir Keyifsizlik Hali Değildir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Beslenme Anlayışı Ailede Şekilleniyor

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Organik Beslenmeye Mucizevi Bir Anlam Yüklenilmemeli”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Bir Tür Yeme Bozukluğu: Ortoreksiya Nervoza

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Tarladan Sofraya Uzanan Bir Zincir: Gıda Güvenliği

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Tarımsal Üretimi Tüketici Davranışları Belirleyecek”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Ekolojik Yaşam Arayışları

1042Kasım2020

“Çocuklarımızı Korumakla Yükümlüyüz”

Ekim
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Nelere Yol Açıyor?

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Yetişkinleri de Buluyor

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Ticari Kaygılar Çocukları Korumanın Önüne Geçiyor"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Yasak Koyarak Çocuğunuzu Bağımlılıktan Koruyamazsınız"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığının Karanlık Yüzü

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Davranışsal Bağımlılıklara YEDAM Desteği

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Bütün Aile Toplanalım, Ekranları Unutalım

1041Ekim2020
Eğitim

"Eğitimin Sürekliliği Sağlanmalı"

1040Eylül2020
Yaşam

“Çocuklarınıza Onları Önemsediğinizi Hissettirin”

1040Eylül2020
Eğitim

Bu Sefer Ziller Ebeveynler İçin Mi Çalıyor?

1040Eylül2020
Eğitim

Okul Fobisi Sizi Korkutmasın!

1040Eylül2020
Eğitim

Okula Yeni Başlayanların Pandemiyle İmtihanı

1040Eylül2020
Eğitim

Okullar Sağlık Tedbirleri İle Açılıyor

1040Eylül2020
Eğitim

Yeşilay Eğitim Faaliyetleri Hız Kesmiyor

1040Eylül2020
Alkol Bağımlılığı

Gençlerde Alkol Bağımlılığında Önemli Bir Basamak: Sosyal İçicilik

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığı Nedir, Nasıl Başlar, Nasıl Tedavi Edilir?

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Nöroloji Alkolün Güvenli Sınırı Yok Diyor!

1039Ağustos2020
Bağımlılık

Pandemi Bağımlılıkları Tetikledi

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Vücuda Neler Yapar?

1039Ağustos2020
Yaşam

“İyiliğin Kanatlarına Tutunmaya Her Zamankinden Çok İhtiyacımız Var”

1038Temmuz2020
Yaşam

Pandemi Günlerinde Dayanışmanın Çarpan Etkisi: Vefa Sosyal Destek Grubu

1038Temmuz2020
Yaşam

Türkiye’de Afet Yönetimi ve Gönüllülük

1038Temmuz2020
Yaşam

"İnsan"ın En Zor Anında 152 Yıldır Hep O Var: Türk Kızılay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bağımlılığa Karşı "Gönüllü" Mücadelenin Adı; Yeşilay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bir Ömür Boyu Yeşilaylı Olanlar…

1038Temmuz2020
Yaşam

Gönüllü Olmak Hem Sizi Hem De Dünyayı Değiştirir

1038Temmuz2020
Yaşam

Vakıf ve Gönüllülük Üzerine

1038Temmuz2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Teknoloji Kullanımı Stresi Artırıyor"

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Günlerinde "Teknoloji" Dost Mu, Düşman Mı?

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Koronavirüs Dijital Bağımlığı Tetikledi

1037Haziran2020
Yaşam

"Evden Çalışma Modeli B Planı Olarak Elimizde"

1037Haziran2020
Yaşam

10 Soruda Koronavirüs Sonrası Küresel Sistem

1037Haziran2020
Alkol Bağımlılığı

"Şişenini Dibi"nden Görünenler

1032Ocak2020
Alkol Bağımlılığı

İpler Senin Elinde Alkole Hayır De!

1032Ocak2020
Tütün Bağımlılığı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Sigarayı Bugün Bıraksanız Yarın Covid-19 Riskiniz Azalır"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Diyetisyen Derya Zünbülcan: "Esas Risk, Yanlış Beslenme"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

"Koronafobi" Virüsten Daha Hızlı Yayılıyor

1036Mayıs2020
Eğitim

Hayat da Eğitim de Eve Sığar

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Korona Günlerinde Ev Hayatı

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Yaşam İçin Sporla “Evde Kal”

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Dezenfeksiyon Aracı: Güneş

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

El Hijyeni Virüsten Korur

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Evde Düzen İçin İpuçları

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Bahane Yok! Oyun Vakti

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Asıl Soru Şu; Bağışıklık Sistemimizi Nasıl Koruruz?

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

"Dengeli Beslenme Sizi Mutlu Eder"

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Daha İyi Bir Yaşam İçin Sadeleşin

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Yaşamda Sürdürülebilirlik Önemli

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Aşılama Yalnızca Kişiyi Değil Toplumu da Koruyor

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Bitkilerin İyileştirme Gücü Hakkında Her Şey

1035Nisan2020
Teknoloji Bağımlılığı

Gençlikve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "E-sporun en büyük riski, dijital bağımlılıktır"

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

DSÖ’nün Gündeminde E-spor ve Oyun Bağımlılığı Var

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

E-Spor Obeziteye Neden Oluyor

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Oyun Nasıl E-spor Oldu?

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Prof. Dr. Tolga Arıcak: E-Spor Bağımlılık Riskini Artıracak

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk: Dijital oyunların e-spor olarak anılmasına itirazımız var

1031Aralık2019
Tütün Bağımlılığı

Amaçları Daha Fazla İnsanı Bağımlı Yapmak

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara ile Yasal Mücadele

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara Can Almaya Devam Ediyor Can Almaya Devam Ediyor

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara da Sigara Kadar Zararlı

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Doç. Dr. Toker Ergüder: Elektronik Sigara, En Az Sigara Kadar Bağımlılık Yapıyor

1030Kasım2019