Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
1036
Sağlıklı Yaşam

Bahane Yok! Oyun Vakti

Tuba MARAŞOĞLU

Günlük koşuşturma içinde çoğu zaman çocuklarımızla oyun oynamaya vakit bulamıyorken, bugünlerde Covid-19 salgını sebebiyle yaşadığımız sosyal izolasyon sürecinde çocuklarımıza daha fazla vakit ayırma şansına sahibiz.  Anne babaları çocukluğuna götürecek, çocuklarıyla iletişimlerini daha da güçlendirebilecek, birlikte güzel zaman geçirecekleri çok sayıda oyun seçeneği var. Bizler de bu oyunları sizler için derledik. Evde kalırken biraz eğlenmeye ne dersiniz?
 
SESSİZ SİNEMA
Oyun turumuza, ilk akla gelen ve herhangi bir malzeme gerektirmediği için en kolay oynanabilen oyunların başında gelen sessiz sinema ile başlayalım. İki veya daha fazla kişiyle oynanabilen bir oyundur. Ses ve söz kullanmaksızın bir film veya kitap adı anlatılmaya çalışılır. Sessiz sinema, kişi sayısına göre takımlar halinde veya bireysel yarışma olarak veya belli bir düzene tabi kalmaksızın isteyenin çıkıp anlatması şeklinde de oynanabiliyor. Anlatım süresinin belirlenmesinde yaygın olarak kullanılan sistem, ilk kelime için 1 dakika, diğer her kelime için de 30 saniye hak tanınmasıdır. Bu oyun çocuklara zamanı doğru kullanmayı öğretirken hayal güçlerinin artmasına ve her koşulda düşüncelerini doğru ifade edebilmelerine de yardımcı oluyor.
 
SICAK-SOĞUK
Evde rahatlıkla oynayabileceğiniz diğer bir oyun seçeneği de sıcak-soğuk. Sıcak soğuk oyunu, özellikle küçük çocukların sevdiği bir oyun. Ebe seçiminden sonra belirlenen bir nesne saklanır. Ebe nesneye yaklaşırsa, çocuklar hep bir ağızdan “sıcak”, uzaklaşırsa da “soğuk” derler. Bu oyun, nesnenin yerini belirtmek için el çırparak da oynanır. Ebe saklanan nesneye yaklaştıkça el çırpma kuvvetlenir, uzaklaştıkça yavaşlar. Bu oyun, çocukları eğlendirirken aynı zamanda da mesafe algısı, dikkat ve yönergeleri değerlendirip anlamlandırma ve sonuca ulaşma yetisi kazanmalarına yardımcı oluyor.
 
SESLİ HARF DEĞİŞTİRMECE
Gündelik yaşantımız içerisinde kullanılan sözcüklerdeki sesli harfler, seçilen başka bir sesli harfle okunmaya çalışılıyor. Örneğin, çocuğumuza haftanın günlerini sadece “e” sesli harfini kullanarak sayması gerektiği söylenebilir ve telaffuzu kontrol edilir.  Bu oyun sayesinde de,  çocuğun hızlı ve çeşitli düşünme becerileri gelişiyor.
 
DEVE-CÜCE
Çocuğun kaba motor becerilerini geliştirmeye yardımcı olan deve-cüce oyunu da,  ebeveyn ve çocukların birlikte oynarken bol bol gülebileceği aktivitelerden biri.  Oyunda komut veren kişi “deve” dediğinde diğerlerinin ayakta durması, cüce dediğinde ise çömelmesi gerekiyor. Tersini yapan yanıyor. Komutları algılamak ve bunlara göre hareket etmek üzerine kurulu bu oyun, çocuğun reflekslerini hızlandırıp çabukluk kazanmasını sağlıyor.
 
BOM  
Bu oyun için oyuncular sırasıyla birden başlayarak saymaya başlıyor. Sırası her gelen oyuncu hangi sayıdalarsa onu yüksek sesle söylüyor. Beş veya beşin katlarında denk gelen oyuncu 5 ve 10 veya 15 yerine bom demeli. Eğer ki şaşıran olursa oyuncu yanıyor. Yanan oyuncu oyundan çıktıktan sonra, kalan oyuncularla oyun kaldığı yerden devam ediyor. Burada dikkatli olmak önemli. Sürekli sayıları takip halinde olmak gerekiyor. Bu oyun çocuklara ardışık sayıları kavrama becerisi kazandırırken, dikkat becerilerinin gelişmesine de katkı sağlıyor.
 
SAKLAMBAÇ
Çocuk oyunlarının vazgeçilmezi ve belki de oynamaktan en zevk aldıkları oyundur saklambaç. Ebe seçilen kişinin diğer kişileri bulmaya çalıştığı bu oyunda kişi sınırlaması yok. Sizinle birlikte oynamak isteyen herkesi oyuna dahil edebilirsiniz.  Evde veya açık alanda oynayabileceğiniz bu oyunda öncelikle bir ebe seçiyorsunuz sonra ebe bir duvara başını yaslayarak sayı sayıp "Önüm arkam sağım solum ebe saklanmayan sobe" diyerek saymayı bitirdiğinde ebenin onları göremeyeceği yerlere saklanan diğer oyuncular sobeleme noktasına gelip elleriyle sobe yapmaya çalışıyorlar. Çocuğa hareket kazandıran bu oyun, aynı zamanda doğru zamanlama, hızlı düşünme, yön kavramı gibi yetileri de geliştirmeye yardımcı oluyor.
 
ELİM SENDE
Çocuklar bir tekerleme söyleyerek aralarında bir ebe seçtikten sonra ebeden kaçıyorlar. Ebe ise onlara eli ile dokunmaya çalışıyor. Ebe kime dokunursa, o çocuk ebe oluyor. "Elim Sende Elim Sende Sabaha Kel Kalk Sen de.” diyerek oyuna devam ediliyor. Bu oyun da çocukların hareket kabiliyetlerini arttırıcı oyunların başında geliyor.
 
İSİM-ŞEHİR
Kağıt ve kalemle oynanabilen bir oyundur. Kâğıtlara İsim-Bitki-Şehir-Hayvan-Ünlü-Ülke vs. başlıkları yazılıyor. Oyunculardan biri içinden alfabeyi saymaya başlıyor. Diğerleri dur deyince hangi harfi söylerse, o harfle başlayanları kâğıda yazıyorlar. İlk tamamlayan 10'a kadar saymaya başlıyor. 10’a gelince herkes kalemlerini bırakıyor. Her başlık 10 puan değerindedir.  En çok puan toplayan oyunu kazanıyor. Çocukların farklı düşünmesini sağlayan bu oyun aynı zamanda, herkesin keyif aldığı eğlenceli de bir oyundur.
 
HEYKEL OL
Evde kolaylıkla oynayabileceğiniz ve oynarken de çok eğlenebileceğiniz bir başka oyun da heykel olma oyunu. Müzik eşliğinde dans ediyorken birden müziği durdurup “Heykel ol!” deniliyor. Herkes en son hangi hareketi yapıyorsa, o haliyle donuyor ve hiç kıpırdamıyor.  Müzik başlayınca tekrar canlanıp oyunu istediğiniz kadar tekrarlayabiliyorsunuz. Enerji boşaltmak, ritim duygusu, konsantrasyon ve çabuk karar verme yetisi gibi becerileri geliştiren bu oyunun benzer bir versiyonu da sandalye kapmaca. Bu oyunda da müzik eşliğinde dans ederken, müzik durunca sandalyeye oturabilen kazanıyor.
 
BALONU DÜŞÜREN YANAR!
Özellikle 2-4 yaş grubundaki çocukların çok severek oynayacağı bir oyun olan balon düşürme oyununda ihtiyacınız olan bir balon. Bir çocuğu bir balonla sınırsız eğlendirebilmenin yolunu sunan bu oyunda balonu düşüren yanıyor. Bol koşturmalı, atlamalı, zıplamalı bu oyun çocuğun enerjisini atmasını sağlamasını yanında el-göz-ayak koordinasyonunu da geliştirmesine yardımcı oluyor.
 
KELİME OYUNU
Bu oyun çocukların kelime dağarcığını geliştiriyor. Oyunculardan biri ortaya bir kelime atıyor ve sıradaki oyuncu o kelimenin son harfiyle başlayan bir kelime söylemek zorunda. Bu oyunun insan adıyla oynanan sürümü de var. Kelime bulamayan oyuncu önce bir uyarı alıyor, daha sonrada oyun dışı kalıyor.
 
KUTU KUTU PENSE
Oyuncular el ele tutuşarak daire oluyor ve melodisiyle “Kutu kutu pense, elmamı yerse, arkadaşım -bir isim-  arkasını dönse” tekerlemesini söylüyorlar. Adı söylenen oyuncu arkasını dönüyor. Sırayla herkes arkasını döndükten sonra aynı tekerlemeyle önlerine dönüyor. Bu oyun da çocukların ekip olma, uyum gibi özelliklerini geliştirmeleri için çok uygun bir oyun.
 
ALIŞVERİŞ ZAMANI
Evde oynayabileceğiniz çok keyifli ve öğretici bir oyun daha.  Bu oyunu mutfağınızdaki tüm açılmamış paket gıdalarla oynayabilirsiniz.  Makarna, hazır çorba, küçük mutfak eşyalarının yanı sıra kitap, kalem, toka  gibi ürünler bir masaya diziliyor. Çocuklara bir alışveriş sepeti veya bir poşet veriliyor. Kağıtlar para gibi kesilerek alışveriş için kullanılıyor. “Bu kaç lira?” diye sorarak alışveriş yapılıyor. Çocuklar bu oyunu uzun dakikalar boyunca sıkılmadan oynayabiliyor ve bu oyun sayesinde sosyal becerileri, sayı sayma yetisi, alışveriş kavramı, benlik duygusu ve karar verme yeteneği gelişiyor.
 
AYNAYLA KEŞİF
İki kişi oynanan bu oyun çocukların bedenlerini tanımasına ve bir odak noktasına dikkatini yoğunlaştırmasına yardımcı oluyor. Bu oyundaki iki kişi karşılıklı durarak arada bir metre mesafe bırakılıyor. Biri hareket edici, diğeri ise ayna oluyor. Ayna olan karşısındakinin hareketlerini aynasıymış gibi taklit ediyor. Amaç karşılıklı olarak aynı hareketleri yapabilmek; bunun için hareket edici çok hızlı hareket etmemeli, ayna da olabildiğince dikkatli izlemeli. Amaç ise olabildiğince uzun süre aradaki uyumun sürdürülmesi. Yardımlaşmayı, iki kişi birlikte bir iş başarabilmekten keyif almayı, empati kurmayı ve dikkatli izlemeyi geliştiren bu oyun hem çok eğlenceli hem de eğitici. Bu oyun uzmanlarca özellikle dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorunu olan çocuklar için tavsiye ediliyor.
 
YAĞ SATARIM BAL SATARIM
Bir ebe vardır ve diğerleri çember oluşturup yere çöküyorlar. Ebe elinde bir mendille, “Yağ satarım, bal satarım, ustam ölmüş ben satarım. Ustamın kürkü sarıdır satsam 15 liradır zambak zumbak dön arkanı sıkı sıkı bak.” diyerek etraflarında dolaşıyor. Sonunda mendili birinin arkasına koyuyor ve koşmaya başlıyor, mendili bıraktığı kişi kalkıp ebeyi kovalıyor. Eğer ebe yakalanmadan onun yerine geçebilirse, diğer oyuncu ebe oluyor. Eğer yakalanırsa tekrar ebe oluyor. Anne-babalar, çocukluklarının klasiği olan bu oyunu kendi çocuklarıyla oynarken hem eğlenecek hem de eski günlere gidecek.

MESLEK OYUNLARI
Çeşitli mesleklerin canlandırıldığı oyunlar da çocukların en sevdikleri arasında yer alıyor. Bunların başında ise doktorculuk, kuaförlük, itfaiyecilik, öğretmenlik gibi meslek oyunları geliyor. Bunlar çocuğa sorumluluk duygusu kazandırmanın yanında çocukları çeşitli rollere büründürdüğünden bir çeşit hayatın provasını yaşatıyor. Bu oyunlarla çocuk çevresinde gördüğü rol modellerle özdeşim kuruyor. Örneğin bir kreş çocuğu öğretmencilik oynarken kreşte öğretmeninin davranışlarını kopyalıyor. Önce taklit edip sonra özdeşim kurarken bunun gibi oyunlar çocukta kimlik gelişimini destekliyor.
 
EVET-HAYIR
Evet-hayır oyununu hepimiz hatırlarız. Soruları anlama ve cevaplama yetisi kazandırmaya, bunun yanında dikkat ve konsantrasyon sağlamaya yardımcı olan bir oyun olan evet-hayır, sorulara cevap verirken “evet” veya “hayır” kelimelerini söylememek üzerine kurulu. Çocuğun dil becerisini geliştirdiğinden, dil öğretiminde de kullanılan bu oyunu oynarken bol kahkahalı dakikalar geçirebilirsiniz.
 
SOS
2 kişilik bir oyundur. Kareli defter üzerinde sınırları belirlenmiş alanda oynanır. Her oyuncunun birer hamle hakkı vardır. Oyuncu, istediği kareye “S” ya da “O” harfi koyar. Oyun sırası kendisine geldiği anda S-O-S kelimesini tamamlayan oyuncu puan ve yeni hamle hakkı kazanır. En çok SOS yapan oyunu kazanır. Bu oyun da dikkat gerektiren, zihinsel yetileri güçlendirici bir oyundur.

Sağlıklı Yaşam

Pedallar Sağlıklı Yaşam İçin Çevrildi

1061Haziran2022
Bağımlılık

Yeşilay’dan “Bağımsız Gençlik” Manifestosu

1061Haziran2022
Bağımlılık

YEDAM Sempozyumu'ndan Bağımlılıklara Bilimsel Bakış

1061Haziran2022
Bağımlılık

Sağlıksız Aile Tutumları Bağımlılık İçin Risk Faktörü

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Profilleri Nasıl Şekilleniyor?

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Ebeveyn Çocuğun Tüm Yaşamını Etkiliyor

1060Mayıs2022
Bağımlılık

“Hayır” Diyebilen Bir Çocuk Yetiştirmek

1060Mayıs2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ailenin Dijitalleşme ile İmtihanı

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlılık Aileden Etkilenen ve Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır

1060Mayıs2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik sigara nikotin pandemisini gelecek nesillere taşıyor

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Tütünle Mücadelenin Bir Ayağı da E-Sigara ile Mücadele Olmalı

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Dünya Elektronik Sigara ile Nasıl Mücadele Ediyor?

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara En Az Sigara Kadar Zararlı

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Vazgeçilen her sigara sağlıklı bir hayatın kapısını aralar”

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Çocuklarımızı sigaradan nasıl koruruz?

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Sigara stresi azaltmaz, sigarasızlık stres oluşturur

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Şimdi tam zamanı!

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

“Bırakabilirsin” mobil uygulamasıyla sigaradan kurtulun!

1057Şubat2022
Teknoloji Bağımlılığı

Fizikselden Sanala Yeni Bir Şiddet Türü: Siber Zorbalık

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ergenler Sosyal Medya Bağımlılığında Risk Grubunda

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Geleneksel Değerler Çocukları Koruyor

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Sosyal Medyada Dayatılan Güzellik Büyük Bir Yanılgı

1056Ocak2022
Kumar Bağımlılığı

Çocuklarınız İçin Ulaşılabilir Ebeveynler Olun

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Pandemi Sonrasında Toplumları Bekleyen Tehlike: Çevrim İçi Kumar Bağımlılığı

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Aileler Tedavi Sürecine Aktif Olarak Dahil Olmalı

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

“Gençliğin En Büyük Sorunu Büyüyememek”

1053Ekim2021
Yaşam

İyi Arkadaş Çevresi Bağımlılıklardan Uzak Tutar

1053Ekim2021
Yaşam

Davranışsal Bağımlılıklar En Çok Genç ve Ergenleri Etkiliyor

1053Ekim2021
Madde Bağımlılığı

Çocuğum Madde Kullanıyor mu?

1053Ekim2021
Yaşam

Gençlerin Gözünden Bağımlılıklar

1053Ekim2021
Yaşam

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması, Edebiyat ve Sanatla Farkındalık Oluşturuyor

1053Ekim2021
Sağlıklı Yaşam

Antikten Moderne 28 Asırlık Yolculuk

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin En Başarılı Olimpiyat Tecrübesi TOKYO 2020’nin Ardından

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Yaşam Becerileri Bireyi ve Toplumu Korur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Stresle Mücadelede Yaşam Becerileri Faktörü

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Aileyle Sağlıklı İletişim Sağlıklı Kararları Doğurur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

“Hobiler Bizi Ruhsal Olarak Geliştirir”

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Hangi Yaşta Hangi Sporu Yapmalı?

1051Ağustos2021
Yaşam

“Sanat ve Kitap Bağımlısıyım”

1051Ağustos2021
Teknoloji Bağımlılığı

YEDAM'dan İnternet Bağımlılığına Özgün Çözümler

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Sarmalında Oyun Oynama Bozukluğu

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ebeveynler Doğru Rol Model Olmalı”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Oynama Bozukluğunun Tedavisinde Yasaklar Çözüm Değil

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ulusal Kampanyalar Farkındalık Oluşturuyor”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Sizi Değil, Siz Onu Kontrol Edin!

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Bağımlılığı Hasta Ediyor

1050Temmuz2021
Sağlıklı Yaşam

Artan Obezite, TBMM’nin de Gündeminde

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin Obeziteyle Mücadelesi

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Obezite, 21’inci Yüzyılın En Önemli Sağlık Sorunudur

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Kalmak Virüsten Korudu, Obeziteyi Artırdı

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Pandemi Döneminde Yeme Bozuklukları Arttı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Besin Örüntüsü Dengeli Olmalı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Hareketsiz Kalmayın!

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Ağır Yaşamların Yükü Hafifliyor Mu?

1049Haziran2021
Yaşam

Gidene Üzülmek Yerine Var Olanı Güçlendirmeliyiz

1049Haziran2021
Yaşam

“Babalar Dua Gibidir; Artık Görünmez Olsa Da Dokunur Evladına...”

1049Haziran2021
Bağımlılık

“Sanat ve Spor, Bağımlılıkla Mücadelenin Panzehirleridir”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Gençlerde Davranışsal Bağımlılıklar Artıyor

1048Mayıs2021
Bağımlılık

“Aile Bağları Ne Kadar Sağlamsa, Bağımlılık Riski O Kadar Azalır”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

"Özgürlük ve Sorumluluk Birbirini Tamamlar"

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Anne-Babalar Dikkat! Uzun Süreli Ekran Maruziyeti Nelere Yol Açıyor?

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Yeşilay Gençlerin, Gençler Yeşilay’ın Yanında!

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Geleceğin Olimpiyat Şampiyonları TOHM’da Yetişiyor

1048Mayıs2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlı Kişi, İnterneti Bir Kaçış Yöntemi Olarak Kullanıyor”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Anne Babaya Güvenli Bağlanma Bağımlılıktan Korur

1047Nisan2021
Bağımlılık

“Öz Saygısı Düşük Bireylerde Bağımlılık Riski Daha Fazladır”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Pandemi Sürecinde Kaygı Bozukluğu Arttı

1047Nisan2021
Bağımlılık

Sosyal Kaygı İnternet Bağımlılığını Tetikliyor

1047Nisan2021
Yaşam

Buz Hokeyi Sayesinde “Tek Yürek” Oldular: Bağımlılıktan Kurtuldular

1047Nisan2021
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Çağın Hastalığı: Yeni Nesil Bağımlılıklar

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Yasa Dışı Kumar ve Bahisle Hukuksal Mücadele

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Sevgi ve İlgi Bağımlılıklardan Korur

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlılık Tüm Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır”

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Dijitalleşme Aile İçi İlişkilerin Kalitesini Düşürüyor”

1046Mart2021
Yaşam

“Pandemiden Ders Çıkararak Geleceğimizi Kurtarabiliriz”

1046Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Kampanyalar Sigara Endüstrisinin Gerçek Yüzünü Gösteriyor”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Tütün Fiyatları ve Vergiler Düşürülmemelidir"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigara Kullanmak, Marka Değiştirerek Sigara Kullanımına Devam Etmek Gibidir”

1045Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Sigarayı Bırakmak Kanser Riskini Azaltır”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Pandemide Sigara İçme Oranları Düştü

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Çocuğunuzun ‘Hayır’ Deme Becerisini Geliştirin"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Tütün Bağımlılığına Karşı YEDAM Desteği

1045Şubat2021
Madde Bağımlılığı

Madde Bağımlılığı COVID-19'u Tetikliyor

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Bağımlılık Tedavisi Ertelenmemeli, Güçlendirilmeli"

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

“Madde Bağımlılığının Gerçek Tedavisi Rehabilitasyondur”

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Zehir Tacirlerinin Pandemi Fırsatçılığı

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Her İki Madde Bağımlısından Biri Depresyonda

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Online Terapi, Kişileri Madde Kullanımından Uzak Tuttu"

1044Ocak2021
Sağlıklı Yaşam

“Gençlik İnsan Hayatının En Zor Dönemidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Doğru Rol Model Olmak Önemli

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

“Spor ve Sanat Tedavi Edicidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Mutluluk Ailede Başlar

1043Mutluluk Ailede Başlar2020
Sağlıklı Yaşam

“Depresyon, Gündelik Bir Keyifsizlik Hali Değildir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Beslenme Anlayışı Ailede Şekilleniyor

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Organik Beslenmeye Mucizevi Bir Anlam Yüklenilmemeli”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Bir Tür Yeme Bozukluğu: Ortoreksiya Nervoza

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Tarladan Sofraya Uzanan Bir Zincir: Gıda Güvenliği

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Tarımsal Üretimi Tüketici Davranışları Belirleyecek”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Ekolojik Yaşam Arayışları

1042Kasım2020

“Çocuklarımızı Korumakla Yükümlüyüz”

Ekim
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Nelere Yol Açıyor?

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Yetişkinleri de Buluyor

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Ticari Kaygılar Çocukları Korumanın Önüne Geçiyor"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Yasak Koyarak Çocuğunuzu Bağımlılıktan Koruyamazsınız"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığının Karanlık Yüzü

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Davranışsal Bağımlılıklara YEDAM Desteği

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Bütün Aile Toplanalım, Ekranları Unutalım

1041Ekim2020
Eğitim

"Eğitimin Sürekliliği Sağlanmalı"

1040Eylül2020
Yaşam

“Çocuklarınıza Onları Önemsediğinizi Hissettirin”

1040Eylül2020
Eğitim

Bu Sefer Ziller Ebeveynler İçin Mi Çalıyor?

1040Eylül2020
Eğitim

Okul Fobisi Sizi Korkutmasın!

1040Eylül2020
Eğitim

Okula Yeni Başlayanların Pandemiyle İmtihanı

1040Eylül2020
Eğitim

Okullar Sağlık Tedbirleri İle Açılıyor

1040Eylül2020
Eğitim

Yeşilay Eğitim Faaliyetleri Hız Kesmiyor

1040Eylül2020
Alkol Bağımlılığı

Gençlerde Alkol Bağımlılığında Önemli Bir Basamak: Sosyal İçicilik

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığı Nedir, Nasıl Başlar, Nasıl Tedavi Edilir?

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Nöroloji Alkolün Güvenli Sınırı Yok Diyor!

1039Ağustos2020
Bağımlılık

Pandemi Bağımlılıkları Tetikledi

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Vücuda Neler Yapıyor?

1039Ağustos2020
Yaşam

“İyiliğin Kanatlarına Tutunmaya Her Zamankinden Çok İhtiyacımız Var”

1038Temmuz2020
Yaşam

Pandemi Günlerinde Dayanışmanın Çarpan Etkisi: Vefa Sosyal Destek Grubu

1038Temmuz2020
Yaşam

Türkiye’de Afet Yönetimi ve Gönüllülük

1038Temmuz2020
Yaşam

"İnsan"ın En Zor Anında 152 Yıldır Hep O Var: Türk Kızılay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bağımlılığa Karşı "Gönüllü" Mücadelenin Adı; Yeşilay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bir Ömür Boyu Yeşilaylı Olanlar…

1038Temmuz2020
Yaşam

Gönüllü Olmak Hem Sizi Hem De Dünyayı Değiştirir

1038Temmuz2020
Yaşam

Vakıf ve Gönüllülük Üzerine

1038Temmuz2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Teknoloji Kullanımı Stresi Artırıyor"

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Günlerinde "Teknoloji" Dost Mu, Düşman Mı?

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Koronavirüs Dijital Bağımlığı Tetikledi

1037Haziran2020
Yaşam

"Evden Çalışma Modeli B Planı Olarak Elimizde"

1037Haziran2020
Yaşam

10 Soruda Koronavirüs Sonrası Küresel Sistem

1037Haziran2020
Alkol Bağımlılığı

"Şişenini Dibi"nden Görünenler

1032Ocak2020
Alkol Bağımlılığı

İpler Senin Elinde Alkole Hayır De!

1032Ocak2020
Tütün Bağımlılığı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Sigarayı Bugün Bıraksanız Yarın Covid-19 Riskiniz Azalır"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Diyetisyen Derya Zünbülcan: "Esas Risk, Yanlış Beslenme"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

"Koronafobi" Virüsten Daha Hızlı Yayılıyor

1036Mayıs2020
Eğitim

Hayat da Eğitim de Eve Sığar

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Korona Günlerinde Ev Hayatı

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Yaşam İçin Sporla “Evde Kal”

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Dezenfeksiyon Aracı: Güneş

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

El Hijyeni Virüsten Korur

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Evde Düzen İçin İpuçları

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Bahane Yok! Oyun Vakti

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Asıl Soru Şu; Bağışıklık Sistemimizi Nasıl Koruruz?

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

"Dengeli Beslenme Sizi Mutlu Eder"

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Daha İyi Bir Yaşam İçin Sadeleşin

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Yaşamda Sürdürülebilirlik Önemli

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Aşılama Yalnızca Kişiyi Değil Toplumu da Koruyor

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Bitkilerin İyileştirme Gücü Hakkında Her Şey

1035Nisan2020
Teknoloji Bağımlılığı

Gençlikve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "E-sporun en büyük riski, dijital bağımlılıktır"

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

DSÖ’nün Gündeminde E-spor ve Oyun Bağımlılığı Var

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

E-Spor Obeziteye Neden Oluyor

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Oyun Nasıl E-spor Oldu?

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Prof. Dr. Tolga Arıcak: E-Spor Bağımlılık Riskini Artıracak

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk: Dijital oyunların e-spor olarak anılmasına itirazımız var

1031Aralık2019
Tütün Bağımlılığı

Amaçları Daha Fazla İnsanı Bağımlı Yapmak

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara ile Yasal Mücadele

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara Can Almaya Devam Ediyor Can Almaya Devam Ediyor

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara da Sigara Kadar Zararlı

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Doç. Dr. Toker Ergüder: Elektronik Sigara, En Az Sigara Kadar Bağımlılık Yapıyor

1030Kasım2019