Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
1041
Teknoloji Bağımlılığı

Bütün Aile Toplanalım, Ekranları Unutalım

Gökçe ÇİÇEK

Mutlu ve sağlıklı bir aile denince aklınıza ilk olarak ne geliyor? Bizim aklımıza öncelikle birlikte eğlenebilen, birlikte eğlenmek için özel zaman ayırabilen aileler geliyor. Kış mevsiminde “kış uykusu”ndan kaçmanın yolu da yaşam alanlarımızda bir eğlence kültürü inşa etmekten geçiyor. Bunu yaparken ailecek sıcak ilişkiler kurabilir, birlikte eğlenip birlikte öğrenebilir en önemlisi de çocuğunuzu ekrandan uzak tutabilirsiniz.

AMAÇ OYALANMAK DEĞİL HAYATI PAYLAŞMAK
Çocuklarımızla ekranlar arasına nasıl mesafe koyarız diye düşünürken pandemi süreciyle birlikte onları neredeyse tümden ekranlara, oyun konsollarına kaptırdık. Hayatın eve sığdığı bir dönemde yetişkinler bile ekrana bakmaktan kendilerini alamıyorken okuldan, sosyal hayatından, sokaktan giderek uzak kalan çocuklar için kontrolü sağlamak çok daha zor. En önemli panzehir, birlikte geçirilen vakitler, ortak deneyimi anlamlı kılan ritüeller, hayata renk katan hobiler… Amaç elbette oyalanmak değil, paylaşmak, derinleşmek. Tabii tek bir şartla: O anlarda tüm ekranların kapalı olduğundan emin olun, bu kuralın siz ebeveynler için de geçerli olduğunu unutmayın!  

Pandemi süreci, hayatımıza koyduğu mesafelerle tüm dünyada devam ediyor. Havalar güneşli ve sıcakken dışarıya çıkmak, hareket halinde olmak, nefes almak, enerjimizi atmak, kafa dağıtmak, esneklik kazanmak çok daha kolaydı elbette. Sonbaharla birlikte giderek daralan hayatımız, çok daha fazla eve sığmaya çalışacak ve maalesef ki önümüz de kış, yani en azından bahara kadar hayatımızın biricik merkezi, yine evlerimiz olacak.

Bildiğimiz hayatı değiştiren, yeni bir yaşam pratiği edinmemizi gerektiren pandemide, en büyük mücadelelerden birini de evde uyuşmadan nasıl aktif, sosyal ve sağlıklı bir şekilde günleri geçireceğimiz sorusuna karşı veriyoruz. Bizi sahip olduğumuz bütün ekranlara daha çok yaklaştıran, hatta bazen içine düşüren pandemi günlerinde, yetişkinler bile kontrolü kaybederken çocuklarımızı ekranların iktidarından korumak da hayli zorlaştı. Okulları, sokakla ilişkileri, sosyal hayatları, oyunları mecburen eve taşınan minikleri, oyun konsollarının, cep telefonlarının, bilgisayarların zamanı yutan bağımlılığına teslim etmemek için her zamankinden biraz daha çaba harcamamız gerektiği aşikâr. Çocuklarımızın ruhsal ve bedensel sağlıkları gibi derin aile ilişkileri ve mutlu bir aile hayatı da bunu gerektiriyor zaten… Peki ama nasıl? Sizin için bu sorunun yanıtlarını aradık!  

RİTÜELLERLE YUVAYA TAT KAT…
Eski normalde en çok yakındığımız sorunların başında, bütün bir ailenin bir arada yeterince vakit geçirememesi geliyordu. Özellikle de ebeveynler çalışıyorsa. Çocuk dediğimiz de okul, iyi yaşam ve başarı hedeflerinin arasında, neredeyse bizden daha yoğun bir tempoda koşturan bir bireydi. İyi tarafından bakarsak pandemi, bize ihtiyaç duyduğumuz, hep bir sonraki seferde bulmayı umduğumuz zamanı verdi. Yuvada olmak demek, kendimize dönmek, sevdiklerimize yakından bakmak, aile bağlarımızı derinleştirmek demek. Hem unutmayalım ki, ebeveyn arkadaşlığı ve sevgisi, her zaman bir makinenin çekiciliğine üstün gelir.

Bireysel yaşantımızda ritüeller hayata tat katma konusunda nasıl önemli bir rol oynuyorsa, aile ilişkilerimizde de aynı derecede önemli bir yer tutuyor. Aile olarak bize ait ritüeller geliştirmek, onları daha çok tanıma ve sağlıklı gelişimlerine katkı sunma fırsatı da verir bize. Ayrıca bizi televizyona, internete mahkum bir hayattan da uzaklaştırır.

Hazır mutfaklarımızda kışa hazırlık telaşı başlamış, tarifler defterleri bir bir açılmışken çocuklarımızı büyüklerimizden, kültürümüzden miras kalan bu aile geleneğinin bir tanığı yapmak hem onlar için pek çok şeyi keşfedecekleri özel bir deneyim yaşatacak hem de onlarla yeni köprüler kurmanızı sağlayacak. Üstelik bir sonraki yılın bu zamanlarını heyecanla beklemelerini sağlayacak bir not da düşmüş olacaksınız takvimine.

Dışarıyla, doğayla bu kadar mesafeliyken mevsimleri layıkıyla yaşama şansımız da yok maalesef, bazen içinde bulunduğumuz mevsimi bile unutuyoruz. Mutfak bu anlamda da yardımınıza koşabilir. Mevsimi hissetmenin en güzel yollarından biri elbette ki zamanı gelmiş meyve sebzeler, o mevsime özgü yiyeceklerdir. Sonbaharın tatları tezgaha düşer düşmez mutfağınızda başköşeye koyun. Renklerin, kokuların, tatların değişimi evinize de hayatınıza da bir canlılık ve gerçeklik katar. Çocuklarınıza, mevsimi geldiği için bunları özellikle tükettiğinizi anlatmalı, bu sayede sağlıklı bir yaşamla, doğayla, mevsimlerle bağlantı kurmalarını sağlamalısınız. Evde pişen kestaneler, mis gibi tarçın kokulu salepler, elmalı turtalar, leblebili bozalar ne zaman olursa olsun her evde bir şenlik havası yaratır.  

AKIŞINA BIRAKMA, PLANLA…
Pandemi sürecinde günlük bir rutinimizin olmasının yani günü belli başlı işlere, amaçlara, ihtiyaçlara göre düzenlemenin bize ne kadar iyi geldiğini bir kez daha anladık. Boş, düzensiz, keyfe bağlı koca bir zaman dilimiyle karşı karşıya kalmak hem bizim de boşlukta hissetmemize sebep oluyor hem de günlerin verimsizliği üzerimize yığılıp kalıyor. Aynı psikoloji çocuklar için de geçerli. Evde, mümkün olduğunca günlük bir program rutini içinde kalması, hayatına konsantre olmasını, sıkıntıdan ekran tutsaklığına yakalanmasını önlemeye yardımcı olur. Gün içinde bu programa dahil edebileceğiniz bazı ortak deneyimler ilişkinize ve çocuğunuza mutluluk olarak dönecektir.

Birlikte, onun da ilgi duyabileceği bir müzik listesi dinlemek, düzenli kitap okumaya özen göstermek, okuduklarınızı birbirinizle paylaşmak, hep beraber bir film, dizi veya belgesel izlemek, birlikte şarkı söylemek, dans etmek, egzersiz yapmak, keyifle ve kolaylıkla hayatınıza dahil edebileceğiniz önerilerden bazıları.

Günlük yürüyüşler, çiçeklerin bakımını birlikte yapmak, dışarı çıktığınızda toplayacağınız yapraklar, çiçeklerle bitki defterleri oluşturmak, mandala, ahşap boyama, taş boyama, suluboya resim, kes-yapıştır kolajları hazırlama, evdeki malzemelerle oyuncak yapma, ilgi alanlarınıza ve becerilerinize göre sürdürülebilir hobiler edinmek, ortak deneyimler gerçekleştirmenin huzurunu taşır hayatınıza. Bütün bunlar çocuklarınızla aranızdaki bağı güçlendirmekle kalmaz, onlara hayat tecrübesi de kazandırır.  

EN SEVDİĞİMİZ: OYUN OYNAMAK!
Özen göstermeniz gereken en önemli konulardan biri de çocuğunuzun oyun dünyasına dahil olmak, yetişkin olarak onlarla oyun oynamayı sürdürmek. Oyun oynamak, yaşımız ne olursa olsun bize ve çocuklarımıza iyi gelecek en önemli aktivitelerden biri. Oyun oynarken günlük hayatın katı kurallarından uzaklaşırız ve hepimiz eşitleniriz. Oyun esnasında kısa bir süreliğine de olsa her şeyi unuturuz, enerjimiz tazelenir ve yaşama sevincimiz artar. Evde çocuklarımızla oynayabileceğimiz o kadar çok seçenek var ki… İster sadece eğlenmeye yönelik oyunlar seçin, ister eğlenirken öğrendirecek oyunlar. Sonuçta her durumda kazanan siz olacaksınız. İsim – Şehir – Hayvan oyununu hatırlıyor musunuz? Bu basit ve eğlenceli oyun sayesinde çocuklarınızın genel kültürünü de ölçebilirsiniz. Kuklaları konuşturarak hikayeler oluşturmanız onların yaratıcılığını da besler. Tabu, anlatım yeteneklerini pekiştirir. Haritadan dünyayı keşfetmek çocuğunuzun kendi dışındaki dünyayla ilişki kurmasını, sınırlarını aşmasını kolaylaştırır. Düzenli olarak birlikte yap-boz yapmak zihinsel faaliyetleri geliştirirken görsel hafızayı da güçlendirir. Evdeki eşyaları saklayarak oynayacağınız Soğuk- Sıcak, Uno, Jenga gibi kutu oyunları eğlencenin dozunu daha da artırır. Tüm ailenizin bir arada, bir oyuna odaklanarak eğlenmesi emin olun hepinize iyi gelecek! Tabii tek bir şartla: Bütün bu bahsettiğimiz önerileri gerçekleştirirken tüm ekranların kapalı olduğundan, o anın sadece size ait olduğundan emin olmanız. Bu kural sadece çocuklar için değil siz ebeveynler için de geçerli…

Bağımlılık

Yeşilay’dan “Bağımsız Gençlik” Manifestosu

1061Haziran2022
Bağımlılık

YEDAM Sempozyumu'ndan Bağımlılıklara Bilimsel Bakış

1061Haziran2022
Bağımlılık

Sağlıksız Aile Tutumları Bağımlılık İçin Risk Faktörü

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Profilleri Nasıl Şekilleniyor?

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Ebeveyn Çocuğun Tüm Yaşamını Etkiliyor

1060Mayıs2022
Bağımlılık

“Hayır” Diyebilen Bir Çocuk Yetiştirmek

1060Mayıs2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ailenin Dijitalleşme ile İmtihanı

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlılık Aileden Etkilenen ve Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır

1060Mayıs2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik sigara nikotin pandemisini gelecek nesillere taşıyor

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Tütünle Mücadelenin Bir Ayağı da E-Sigara ile Mücadele Olmalı

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Dünya Elektronik Sigara ile Nasıl Mücadele Ediyor?

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara En Az Sigara Kadar Zararlı

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Vazgeçilen her sigara sağlıklı bir hayatın kapısını aralar”

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Çocuklarımızı sigaradan nasıl koruruz?

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Sigara stresi azaltmaz, sigarasızlık stres oluşturur

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Şimdi tam zamanı!

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

“Bırakabilirsin” mobil uygulamasıyla sigaradan kurtulun!

1057Şubat2022
Teknoloji Bağımlılığı

Fizikselden Sanala Yeni Bir Şiddet Türü: Siber Zorbalık

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ergenler Sosyal Medya Bağımlılığında Risk Grubunda

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Geleneksel Değerler Çocukları Koruyor

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Sosyal Medyada Dayatılan Güzellik Büyük Bir Yanılgı

1056Ocak2022
Kumar Bağımlılığı

Çocuklarınız İçin Ulaşılabilir Ebeveynler Olun

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Pandemi Sonrasında Toplumları Bekleyen Tehlike: Çevrim İçi Kumar Bağımlılığı

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Aileler Tedavi Sürecine Aktif Olarak Dahil Olmalı

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

“Gençliğin En Büyük Sorunu Büyüyememek”

1053Ekim2021
Yaşam

İyi Arkadaş Çevresi Bağımlılıklardan Uzak Tutar

1053Ekim2021
Yaşam

Davranışsal Bağımlılıklar En Çok Genç ve Ergenleri Etkiliyor

1053Ekim2021
Madde Bağımlılığı

Çocuğum Madde Kullanıyor mu?

1053Ekim2021
Yaşam

Gençlerin Gözünden Bağımlılıklar

1053Ekim2021
Yaşam

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması, Edebiyat ve Sanatla Farkındalık Oluşturuyor

1053Ekim2021
Sağlıklı Yaşam

Antikten Moderne 28 Asırlık Yolculuk

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin En Başarılı Olimpiyat Tecrübesi TOKYO 2020’nin Ardından

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Yaşam Becerileri Bireyi ve Toplumu Korur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Stresle Mücadelede Yaşam Becerileri Faktörü

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Aileyle Sağlıklı İletişim Sağlıklı Kararları Doğurur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

“Hobiler Bizi Ruhsal Olarak Geliştirir”

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Hangi Yaşta Hangi Sporu Yapmalı?

1051Ağustos2021
Yaşam

“Sanat ve Kitap Bağımlısıyım”

1051Ağustos2021
Teknoloji Bağımlılığı

YEDAM'dan İnternet Bağımlılığına Özgün Çözümler

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Sarmalında Oyun Oynama Bozukluğu

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ebeveynler Doğru Rol Model Olmalı”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Oynama Bozukluğunun Tedavisinde Yasaklar Çözüm Değil

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ulusal Kampanyalar Farkındalık Oluşturuyor”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Sizi Değil, Siz Onu Kontrol Edin!

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Bağımlılığı Hasta Ediyor

1050Temmuz2021
Sağlıklı Yaşam

Artan Obezite, TBMM’nin de Gündeminde

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin Obeziteyle Mücadelesi

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Obezite, 21’inci Yüzyılın En Önemli Sağlık Sorunudur

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Kalmak Virüsten Korudu, Obeziteyi Artırdı

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Pandemi Döneminde Yeme Bozuklukları Arttı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Besin Örüntüsü Dengeli Olmalı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Hareketsiz Kalmayın!

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Ağır Yaşamların Yükü Hafifliyor Mu?

1049Haziran2021
Yaşam

Gidene Üzülmek Yerine Var Olanı Güçlendirmeliyiz

1049Haziran2021
Yaşam

“Babalar Dua Gibidir; Artık Görünmez Olsa Da Dokunur Evladına...”

1049Haziran2021
Bağımlılık

“Sanat ve Spor, Bağımlılıkla Mücadelenin Panzehirleridir”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Gençlerde Davranışsal Bağımlılıklar Artıyor

1048Mayıs2021
Bağımlılık

“Aile Bağları Ne Kadar Sağlamsa, Bağımlılık Riski O Kadar Azalır”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

"Özgürlük ve Sorumluluk Birbirini Tamamlar"

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Anne-Babalar Dikkat! Uzun Süreli Ekran Maruziyeti Nelere Yol Açıyor?

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Yeşilay Gençlerin, Gençler Yeşilay’ın Yanında!

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Geleceğin Olimpiyat Şampiyonları TOHM’da Yetişiyor

1048Mayıs2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlı Kişi, İnterneti Bir Kaçış Yöntemi Olarak Kullanıyor”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Anne Babaya Güvenli Bağlanma Bağımlılıktan Korur

1047Nisan2021
Bağımlılık

“Öz Saygısı Düşük Bireylerde Bağımlılık Riski Daha Fazladır”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Pandemi Sürecinde Kaygı Bozukluğu Arttı

1047Nisan2021
Bağımlılık

Sosyal Kaygı İnternet Bağımlılığını Tetikliyor

1047Nisan2021
Yaşam

Buz Hokeyi Sayesinde “Tek Yürek” Oldular: Bağımlılıktan Kurtuldular

1047Nisan2021
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Çağın Hastalığı: Yeni Nesil Bağımlılıklar

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Yasa Dışı Kumar ve Bahisle Hukuksal Mücadele

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Sevgi ve İlgi Bağımlılıklardan Korur

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlılık Tüm Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır”

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Dijitalleşme Aile İçi İlişkilerin Kalitesini Düşürüyor”

1046Mart2021
Yaşam

“Pandemiden Ders Çıkararak Geleceğimizi Kurtarabiliriz”

1046Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Kampanyalar Sigara Endüstrisinin Gerçek Yüzünü Gösteriyor”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Tütün Fiyatları ve Vergiler Düşürülmemelidir"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigara Kullanmak, Marka Değiştirerek Sigara Kullanımına Devam Etmek Gibidir”

1045Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Sigarayı Bırakmak Kanser Riskini Azaltır”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Pandemide Sigara İçme Oranları Düştü

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Çocuğunuzun ‘Hayır’ Deme Becerisini Geliştirin"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Tütün Bağımlılığına Karşı YEDAM Desteği

1045Şubat2021
Madde Bağımlılığı

Madde Bağımlılığı COVID-19'u Tetikliyor

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Bağımlılık Tedavisi Ertelenmemeli, Güçlendirilmeli"

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

“Madde Bağımlılığının Gerçek Tedavisi Rehabilitasyondur”

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Zehir Tacirlerinin Pandemi Fırsatçılığı

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Her İki Madde Bağımlısından Biri Depresyonda

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Online Terapi, Kişileri Madde Kullanımından Uzak Tuttu"

1044Ocak2021
Sağlıklı Yaşam

“Gençlik İnsan Hayatının En Zor Dönemidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Doğru Rol Model Olmak Önemli

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

“Spor ve Sanat Tedavi Edicidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Mutluluk Ailede Başlar

1043Mutluluk Ailede Başlar2020
Sağlıklı Yaşam

“Depresyon, Gündelik Bir Keyifsizlik Hali Değildir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Beslenme Anlayışı Ailede Şekilleniyor

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Organik Beslenmeye Mucizevi Bir Anlam Yüklenilmemeli”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Bir Tür Yeme Bozukluğu: Ortoreksiya Nevroza

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Tarladan Sofraya Uzanan Bir Zincir: Gıda Güvenliği

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Tarımsal Üretimi Tüketici Davranışları Belirleyecek”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Ekolojik Yaşam Arayışları

1042Kasım2020

“Çocuklarımızı Korumakla Yükümlüyüz”

Ekim
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Nelere Yol Açıyor?

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Yetişkinleri de Buluyor

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Ticari Kaygılar Çocukları Korumanın Önüne Geçiyor"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Yasak Koyarak Çocuğunuzu Bağımlılıktan Koruyamazsınız"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığının Karanlık Yüzü

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Davranışsal Bağımlılıklara YEDAM Desteği

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Bütün Aile Toplanalım, Ekranları Unutalım

1041Ekim2020
Eğitim

"Eğitimin Sürekliliği Sağlanmalı"

1040Eylül2020
Yaşam

“Çocuklarınıza Onları Önemsediğinizi Hissettirin”

1040Eylül2020
Eğitim

Bu Sefer Ziller Ebeveynler İçin Mi Çalıyor?

1040Eylül2020
Eğitim

Okul Fobisi Sizi Korkutmasın!

1040Eylül2020
Eğitim

Okula Yeni Başlayanların Pandemiyle İmtihanı

1040Eylül2020
Eğitim

Okullar Sağlık Tedbirleri İle Açılıyor

1040Eylül2020
Eğitim

Yeşilay Eğitim Faaliyetleri Hız Kesmiyor

1040Eylül2020
Alkol Bağımlılığı

Gençlerde Alkol Bağımlılığında Önemli Bir Basamak: Sosyal İçicilik

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığı Nedir, Nasıl Başlar, Nasıl Tedavi Edilir?

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Nöroloji Alkolün Güvenli Sınırı Yok Diyor!

1039Ağustos2020
Bağımlılık

Pandemi Bağımlılıkları Tetikledi

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Vücuda Neler Yapıyor?

1039Ağustos2020
Yaşam

“İyiliğin Kanatlarına Tutunmaya Her Zamankinden Çok İhtiyacımız Var”

1038Temmuz2020
Yaşam

Pandemi Günlerinde Dayanışmanın Çarpan Etkisi: Vefa Sosyal Destek Grubu

1038Temmuz2020
Yaşam

Türkiye’de Afet Yönetimi ve Gönüllülük

1038Temmuz2020
Yaşam

"İnsan"ın En Zor Anında 152 Yıldır Hep O Var: Türk Kızılay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bağımlılığa Karşı "Gönüllü" Mücadelenin Adı; Yeşilay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bir Ömür Boyu Yeşilaylı Olanlar…

1038Temmuz2020
Yaşam

Gönüllü Olmak Hem Sizi Hem De Dünyayı Değiştirir

1038Temmuz2020
Yaşam

Vakıf ve Gönüllülük Üzerine

1038Temmuz2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Teknoloji Kullanımı Stresi Artırıyor"

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Günlerinde "Teknoloji" Dost Mu, Düşman Mı?

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Koronavirüs Dijital Bağımlığı Tetikledi

1037Haziran2020
Yaşam

"Evden Çalışma Modeli B Planı Olarak Elimizde"

1037Haziran2020
Yaşam

10 Soruda Koronavirüs Sonrası Küresel Sistem

1037Haziran2020
Alkol Bağımlılığı

"Şişenini Dibi"nden Görünenler

1032Ocak2020
Alkol Bağımlılığı

İpler Senin Elinde Alkole Hayır De!

1032Ocak2020
Tütün Bağımlılığı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Sigarayı Bugün Bıraksanız Yarın Covid-19 Riskiniz Azalır"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Diyetisyen Derya Zünbülcan: "Esas Risk, Yanlış Beslenme"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

"Koronafobi" Virüsten Daha Hızlı Yayılıyor

1036Mayıs2020
Eğitim

Hayat da Eğitim de Eve Sığar

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Korona Günlerinde Ev Hayatı

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Yaşam İçin Sporla “Evde Kal”

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Dezenfeksiyon Aracı: Güneş

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

El Hijyeni Virüsten Korur

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Evde Düzen İçin İpuçları

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Bahane Yok! Oyun Vakti

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Asıl Soru Şu; Bağışıklık Sistemimizi Nasıl Koruruz?

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

"Dengeli Beslenme Sizi Mutlu Eder"

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Daha İyi Bir Yaşam İçin Sadeleşin

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Yaşamda Sürdürülebilirlik Önemli

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Aşılama Yalnızca Kişiyi Değil Toplumu da Koruyor

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Bitkilerin İyileştirme Gücü Hakkında Her Şey

1035Nisan2020
Teknoloji Bağımlılığı

Gençlikve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "E-sporun en büyük riski, dijital bağımlılıktır"

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

DSÖ’nün Gündeminde E-spor ve Oyun Bağımlılığı Var

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

E-Spor Obeziteye Neden Oluyor

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Oyun Nasıl E-spor Oldu?

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Prof. Dr. Tolga Arıcak: E-Spor Bağımlılık Riskini Artıracak

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk: Dijital oyunların e-spor olarak anılmasına itirazımız var

1031Aralık2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara ile Yasal Mücadele

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara Can Almaya Devam Ediyor Can Almaya Devam Ediyor

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara da Sigara Kadar Zararlı

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Doç. Dr. Toker Ergüder: Elektronik Sigara, En Az Sigara Kadar Bağımlılık Yapıyor

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Amaçları Daha Fazla İnsanı Bağımlı Yapmak

1030Kasım2019