Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
1035
Sağlıklı Yaşam

"Dengeli Beslenme Sizi Mutlu Eder"

İnci NEŞELİ ÖZOĞLU

İdeal kilo nedir? Sağlıklı ve doğru beslenme nasıl olur? Kilo vermede gerçek motivasyon hangisi?İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak; kişinin yaşına, kilosuna, iş ve sosyal hayatına uyumlu, kendisini mutlu ve güvende hissettiği, aynı zamanda ömür boyu sürdürülebilir olan beslenme programının en sağlıklı ve doğru program olduğunu söylüyor. “İdeal kilo” yerine “gerçekçi kilo” demeyi tercih ettiğini vurgulayan Koçak; “Diyette başarısız yoktur, vazgeçen vardır. Siz güçlü ve zayıf yönlerinizi bilir ve ona göre davranırsanız motivasyonunuz daima yüksek olacaktır.” diyor. Dilara Koçak ile iyi ve sağlıklı yaşamı konuştuk.

Size göre iyi ve sağlıklı yaşamın anahtarı nedir?
“Sağlıklı ve İyi Yaşam”ın daima bir bütün olduğunu savunuyorum. Fiziken, ruhen ve bedenen sağlığın iyi olma durumuna “İyi Yaşam” diyebiliriz.

Sağlıklı ve doğru beslenme nasıl olur? Örneklerle açıklar mısınız?
Sağlıklı ve doğru beslenme programı; kişinin yaşına, kilosuna, iş ve sosyal hayatına uyumlu, kendisini mutlu ve güvende hissettiği, aynı zamanda ömür boyu sürdürülebilir olandır. Vücudunun ihtiyacı olan besin gruplarını, doğru ve eksiksiz şekilde aldığından da emin olmalıyız elbette. Örneğin; gece vardiyasında çalışan bir kişiye “Akşam 22.00’den sonra hiçbir şey yemeyeceksin.” diyemeyiz. Aynı şekilde sabah 07.00’de kalkıp egzersiz yapan bir kişiyle 11.00’de kalkıp hareketsiz bir yaşam sürdüren kişinin programları da farklı olacaktır.

İdeal kilo nedir? Yaşam kalitesini nasıl etkiler?
İdeal kilo, bireyin boy- kilo oranına göre sahip olması gereken kilodur. Ama ben ideal kilo yerine “gerçekçi kilo” demeyi tercih ediyorum çünkü yıllar geçse de boy uzunluğunuz çok değişmiyor. Fakat kas kütlesi kaybı, yaşla birlikte metabolik hızda azalma ve bazı sağlık sorunları boy- kilo tablolarını anlamsız kılabiliyor. Gerçekçi kiloyu bulmak için; kişinin yaşına, vücut kas, yağ oranına, son 5 yıl içerisinde en düşük ve en yüksek vücut ağırlığına, bel çevresine ve aile öyküsüne bakılması gerek. Tabii bunların hepsine bir beslenme uzmanı yorumu gerekli… İdeal veya bana göre gerçekçi kilo, iyi yaşam içerisinde fizyolojik ve psikolojik sağlığımızı doğrudan etkileyen faktörlerden biri. Bu konuda sorun yaşayan biriyseniz, dengeli beslenmek için bir uzmandan yardım almanızı öneririm.

DENGELİ BESLENME, ÖLÇÜLÜ YEMEYİ SAVUNUR

Dengeli beslenme nasıl olur? Önerileriniz neler?
Dengeli beslenme, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm besin gruplarını içerir. Sizi mutlu eder, yasaklama yapmaz, akılda kalıcı, sürdürülebilir ve her ortamda uygulanabilirdir. Tek başına bir besini suçlamaz, ölçülü yemeyi savunur. Yani sağlıklı diye bir besini aşırı derecede tüketmenize karşı çıkar veya zararlı olan fakat sevdiğiniz bir besinden sizi tamamen vazgeçirmez. Duygusal beslenme nedir? Sonuçları neler? Bununla başa çıkmak için neler yapılabilir? Duygusal yeme ile ilgili yapılan araştırmalar gösteriyor ki, çoğu insanın normalin üstünde yemek yemesinin nedeni yüzde 75 duygusal duruma bağlı ve açlıkla karışan yaklaşık 16 farklı duygu var. Kızgınlık/öfke, yorgunluk/ bitkinlik, depresyon, yalnızlık, güvensizlik/yetersizlik, suçluluk, kıskançlık, mutluluk, kaygı/asabiyet, hayal kırıklığı, boşluk hissi, üzüntü/keder, korku bu duygulardan bazıları… Eğer bu durumlarla nadir karşılaşıyorsanız çok büyük bir problem yok ama stresliyken, mutsuzken, endişeliyken ya da öfkeliyken bu durumu çok sık yaşıyorsanız aşırı yeme durumuyla karşılaşabilirsiniz.

Duygusal yemeden şüpheleniyorsanız, aşağıdaki 5 soruyu EVET ya da HAYIR olarak cevaplayın:

  1. Bazı şeyler ters gittiğinde ve stresli bir gün yaşadığımda bir şeyler yeme isteği duyarım.
  2. Bir şeyler yeme isteği aniden gelir.
  3. Genelde yüksek kalori, yüksek yağ ve şeker içeren besinleri tercih ederim.
  4. Doysam bile yemeye devam etmek isterim.
  5. Yemeğimi bitirdikten sonra suçluluk ve pişmanlık hissederim. Yukarıdaki 5 sorudan çoğuna EVET cevabını veriyorsanız siz de fiziksel açlığınızı değil de duygularınızı doyurmak için yemek yiyor olabilirsiniz.

“DİYETTE BAŞARISIZ YOKTUR VAZGEÇEN VARDIR”
Kilo vermek isteyen kişi nasıl motive olabilir? “Bir yakınımın düğünü var, şu elbiseye girmek için zayıflamalıyım, mezuniyetimde 5 kilo daha ince olmalıyım.” gibi motivasyon cümleleri geçicidir. Peki düğünden sonra ne olacak? Gerçek motivasyon sağlığınızı düşünerek, gerçek başarı hikayelerine odaklanarak, “Ya hep ya hiç” düşüncesinden sıyrılarak ve belki de size eşlik edecek bir diyet ve egzersiz arkadaşı bularak gerçekleşir. Diyette başarısız yoktur, vazgeçen vardır; siz güçlü ve zayıf yönlerinizi bilir ve ona göre davranırsanız motivasyonunuz daima yüksek olacaktır. Diyetinize pazartesi yerine perşembe günü başlamak, yediklerinizi not etmek de faydalı olacaktır.

Şok diyetlere bakışınız nasıl?
Medikal bir sebeple yani acilen olmanız gereken bir ameliyat gibi bir faktör ortada yoksa, kesinlikle önermiyorum. Verilen kiloların fazlasıyla geri alınmasının yanında sağlığınızı da bozabilirsiniz.

Diyet yaparken nelere dikkat edilmeli?
En iyi diyet hangisi olarak algılıyorum bu sorunuzu ve yine 5 soruya vereceğiniz cevapla en iyi diyetin hangisi olduğunu kendiniz bulun isterim:

  1. Sizin için mi yazıldı?
  2. Bütçenize uygun mu?
  3. Size ne vadediyor?
  4. Diyetinizdeki ürünleri marketinizde bulabiliyor musunuz?
  5. Az da olsa sevdiğiniz besinleri yiyebiliyor musunuz?

Bu sorulara “Evet!” diye cevap veriyorsanız tebrikler, doğru yoldasınız. “Hayır!” dediğiniz sorular varsa, diyetinizi gözden geçirmenizi, bir beslenme uzmanıyla görüşmenizi tavsiye ederim. Eklemek istedikleriniz… Kilo vermenize yardımcı olacak tek bir besin veya mucizevi bir ürün yok. Ve maalesef tek bir beslenme düzeni veya diyet programı tüm insanlar için uygun değil. Son yıllarda gezegeni beslemeyi odağına almış ve Birleşmiş Milletler Gıda ve TarımÖrgütü FAO’nun “Sıfır Atık Sıfır Açlık” proje destekçisi olarak çalışmaya başlamış bir beslenme uzmanı olarak sizlere dünyanın en prestijli sağlık yayınlarından biri olan “The Lancet” dergisinde yayınlanan Gezegen Diyeti’ne de göz atmanızı öneririm.

GEZEGEN DİYETİ NEDİR?
Dilara Koçak Gezegen Diyeti ile ilgili olarak şu bilgileri veriyor: “The Lancet’e göre; 37 bilim insanının üzerinde çalıştığı Gezegen Diyeti’nde bitkisel kaynaklara ağırlık veriliyor; çünkü biliyoruz ki, bir kilogram tahıl üretilmesiiçin,1500litresugerekirken,birkilogrametüretilmesiiçin15bin litre su gerekli. Doğayı korumak adına bitkisel kaynaklara beslenmemizde ağırlık vermemiz şart! Bu yüzden tabağımızın en az yarısında sebze ve meyvelere; yaklaşık olarak beş porsiyon sebze ve meyveye (300 gram sebze ve 200 gram meyveye) yer verilmeli. ‘Diyette et, tavuk, balık yok mu?’ diye düşünenleriniz varsa, tavuğun haftada birkaç kez tüketilmesine ortalama 200 gram olacak şekilde izin verilirken, kırmızı et tüketimineyse ayda bir biftek ve haftada maksimum 100 grama kadar izin veriliyor. Gezegen Diyeti’nin içeriğinde fındık, fıstık gibi kuruyemişler, günde ortalama 50 gram (yaklaşık olarak 1,5 avuç) olacak şekilde tüketiliyor. Bitkisel protein kaynaklarından fasulye, nohut, mercimek ve diğer baklagil tüketimiyse günde 75 gram yani yaklaşık beş yemek kaşığı olarak belirlenmiş. Bunların yanında hayvansal kaynaklardan 250 ml. süte (yaklaşık bir su bardağı) beslenmenizde yer verebiliyorsunuz. Ekmek ya da pirinç gibi tam tahıllara günde 232 gram (10-12 yemek kaşığı pirinç ya da bulgur ya da 8-9 dilim ekmek) izin verilirken, günde 50 gram nişastalı sebzeleri de tüketebiliyorsunuz. Son olarak 31 gram şekere (yaklaşık altı küp şeker) ve yaklaşık 4-5 yemek kaşığı sıvı yağda beslenmenizde var. Görüldüğü üzere bu beslenme düzeni bizim ülkemiz şartlarında da uygulanması çok zor olan bir plan değil. Geleneklerimize döndüğümüzde ve doğala yöneldiğimizde, aslında hem doğamıza hem bedenimize hem de geleceğimize sahip çıkabiliyoruz.”

DİLARA KOÇAK KİMDİR?
1990 yılında Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olan Dilara Koçak, yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamlayarak uzman unvanını aldı. Mezura Kliniği’nde bireysel beslenme danışmanlığı ve Coorporate Wellness uygulamasına devam eden Koçak, son yıllarda odağına gezegeni beslemeyi alarak Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO ile “Sıfır Atık Sıfır Açlık” proje destekçisi olarak çalışmaya başladı. “İyi Yaşam Günlüğü” çalışmasını ilk olarak 2005 yılında yayımlanmaya başlamış olup, değişen konu ve içeriğiyle on beş yıldır sağlığına önem verenlerin klasiği haline geldi.

Sağlıklı Yaşam

Pedallar Sağlıklı Yaşam İçin Çevrildi

1061Haziran2022
Bağımlılık

Yeşilay’dan “Bağımsız Gençlik” Manifestosu

1061Haziran2022
Bağımlılık

YEDAM Sempozyumu'ndan Bağımlılıklara Bilimsel Bakış

1061Haziran2022
Bağımlılık

Sağlıksız Aile Tutumları Bağımlılık İçin Risk Faktörü

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Profilleri Nasıl Şekilleniyor?

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Ebeveyn Çocuğun Tüm Yaşamını Etkiliyor

1060Mayıs2022
Bağımlılık

“Hayır” Diyebilen Bir Çocuk Yetiştirmek

1060Mayıs2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ailenin Dijitalleşme ile İmtihanı

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlılık Aileden Etkilenen ve Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır

1060Mayıs2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik sigara nikotin pandemisini gelecek nesillere taşıyor

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Tütünle Mücadelenin Bir Ayağı da E-Sigara ile Mücadele Olmalı

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Dünya Elektronik Sigara ile Nasıl Mücadele Ediyor?

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara En Az Sigara Kadar Zararlı

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Vazgeçilen her sigara sağlıklı bir hayatın kapısını aralar”

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Çocuklarımızı sigaradan nasıl koruruz?

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Sigara stresi azaltmaz, sigarasızlık stres oluşturur

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Şimdi tam zamanı!

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

“Bırakabilirsin” mobil uygulamasıyla sigaradan kurtulun!

1057Şubat2022
Teknoloji Bağımlılığı

Fizikselden Sanala Yeni Bir Şiddet Türü: Siber Zorbalık

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ergenler Sosyal Medya Bağımlılığında Risk Grubunda

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Geleneksel Değerler Çocukları Koruyor

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Sosyal Medyada Dayatılan Güzellik Büyük Bir Yanılgı

1056Ocak2022
Kumar Bağımlılığı

Çocuklarınız İçin Ulaşılabilir Ebeveynler Olun

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Pandemi Sonrasında Toplumları Bekleyen Tehlike: Çevrim İçi Kumar Bağımlılığı

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Aileler Tedavi Sürecine Aktif Olarak Dahil Olmalı

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

“Gençliğin En Büyük Sorunu Büyüyememek”

1053Ekim2021
Yaşam

İyi Arkadaş Çevresi Bağımlılıklardan Uzak Tutar

1053Ekim2021
Yaşam

Davranışsal Bağımlılıklar En Çok Genç ve Ergenleri Etkiliyor

1053Ekim2021
Madde Bağımlılığı

Çocuğum Madde Kullanıyor mu?

1053Ekim2021
Yaşam

Gençlerin Gözünden Bağımlılıklar

1053Ekim2021
Yaşam

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması, Edebiyat ve Sanatla Farkındalık Oluşturuyor

1053Ekim2021
Sağlıklı Yaşam

Antikten Moderne 28 Asırlık Yolculuk

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin En Başarılı Olimpiyat Tecrübesi TOKYO 2020’nin Ardından

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Yaşam Becerileri Bireyi ve Toplumu Korur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Stresle Mücadelede Yaşam Becerileri Faktörü

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Aileyle Sağlıklı İletişim Sağlıklı Kararları Doğurur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

“Hobiler Bizi Ruhsal Olarak Geliştirir”

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Hangi Yaşta Hangi Sporu Yapmalı?

1051Ağustos2021
Yaşam

“Sanat ve Kitap Bağımlısıyım”

1051Ağustos2021
Teknoloji Bağımlılığı

YEDAM'dan İnternet Bağımlılığına Özgün Çözümler

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Sarmalında Oyun Oynama Bozukluğu

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ebeveynler Doğru Rol Model Olmalı”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Oynama Bozukluğunun Tedavisinde Yasaklar Çözüm Değil

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ulusal Kampanyalar Farkındalık Oluşturuyor”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Sizi Değil, Siz Onu Kontrol Edin!

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Bağımlılığı Hasta Ediyor

1050Temmuz2021
Sağlıklı Yaşam

Artan Obezite, TBMM’nin de Gündeminde

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin Obeziteyle Mücadelesi

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Obezite, 21’inci Yüzyılın En Önemli Sağlık Sorunudur

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Kalmak Virüsten Korudu, Obeziteyi Artırdı

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Pandemi Döneminde Yeme Bozuklukları Arttı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Besin Örüntüsü Dengeli Olmalı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Hareketsiz Kalmayın!

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Ağır Yaşamların Yükü Hafifliyor Mu?

1049Haziran2021
Yaşam

Gidene Üzülmek Yerine Var Olanı Güçlendirmeliyiz

1049Haziran2021
Yaşam

“Babalar Dua Gibidir; Artık Görünmez Olsa Da Dokunur Evladına...”

1049Haziran2021
Bağımlılık

“Sanat ve Spor, Bağımlılıkla Mücadelenin Panzehirleridir”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Gençlerde Davranışsal Bağımlılıklar Artıyor

1048Mayıs2021
Bağımlılık

“Aile Bağları Ne Kadar Sağlamsa, Bağımlılık Riski O Kadar Azalır”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

"Özgürlük ve Sorumluluk Birbirini Tamamlar"

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Anne-Babalar Dikkat! Uzun Süreli Ekran Maruziyeti Nelere Yol Açıyor?

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Yeşilay Gençlerin, Gençler Yeşilay’ın Yanında!

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Geleceğin Olimpiyat Şampiyonları TOHM’da Yetişiyor

1048Mayıs2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlı Kişi, İnterneti Bir Kaçış Yöntemi Olarak Kullanıyor”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Anne Babaya Güvenli Bağlanma Bağımlılıktan Korur

1047Nisan2021
Bağımlılık

“Öz Saygısı Düşük Bireylerde Bağımlılık Riski Daha Fazladır”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Pandemi Sürecinde Kaygı Bozukluğu Arttı

1047Nisan2021
Bağımlılık

Sosyal Kaygı İnternet Bağımlılığını Tetikliyor

1047Nisan2021
Yaşam

Buz Hokeyi Sayesinde “Tek Yürek” Oldular: Bağımlılıktan Kurtuldular

1047Nisan2021
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Çağın Hastalığı: Yeni Nesil Bağımlılıklar

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Yasa Dışı Kumar ve Bahisle Hukuksal Mücadele

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Sevgi ve İlgi Bağımlılıklardan Korur

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlılık Tüm Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır”

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Dijitalleşme Aile İçi İlişkilerin Kalitesini Düşürüyor”

1046Mart2021
Yaşam

“Pandemiden Ders Çıkararak Geleceğimizi Kurtarabiliriz”

1046Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Kampanyalar Sigara Endüstrisinin Gerçek Yüzünü Gösteriyor”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Tütün Fiyatları ve Vergiler Düşürülmemelidir"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigara Kullanmak, Marka Değiştirerek Sigara Kullanımına Devam Etmek Gibidir”

1045Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Sigarayı Bırakmak Kanser Riskini Azaltır”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Pandemide Sigara İçme Oranları Düştü

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Çocuğunuzun ‘Hayır’ Deme Becerisini Geliştirin"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Tütün Bağımlılığına Karşı YEDAM Desteği

1045Şubat2021
Madde Bağımlılığı

Madde Bağımlılığı COVID-19'u Tetikliyor

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Bağımlılık Tedavisi Ertelenmemeli, Güçlendirilmeli"

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

“Madde Bağımlılığının Gerçek Tedavisi Rehabilitasyondur”

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Zehir Tacirlerinin Pandemi Fırsatçılığı

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Her İki Madde Bağımlısından Biri Depresyonda

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Online Terapi, Kişileri Madde Kullanımından Uzak Tuttu"

1044Ocak2021
Sağlıklı Yaşam

“Gençlik İnsan Hayatının En Zor Dönemidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Doğru Rol Model Olmak Önemli

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

“Spor ve Sanat Tedavi Edicidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Mutluluk Ailede Başlar

1043Mutluluk Ailede Başlar2020
Sağlıklı Yaşam

“Depresyon, Gündelik Bir Keyifsizlik Hali Değildir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Beslenme Anlayışı Ailede Şekilleniyor

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Organik Beslenmeye Mucizevi Bir Anlam Yüklenilmemeli”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Bir Tür Yeme Bozukluğu: Ortoreksiya Nervoza

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Tarladan Sofraya Uzanan Bir Zincir: Gıda Güvenliği

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Tarımsal Üretimi Tüketici Davranışları Belirleyecek”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Ekolojik Yaşam Arayışları

1042Kasım2020

“Çocuklarımızı Korumakla Yükümlüyüz”

Ekim
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Nelere Yol Açıyor?

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Yetişkinleri de Buluyor

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Ticari Kaygılar Çocukları Korumanın Önüne Geçiyor"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Yasak Koyarak Çocuğunuzu Bağımlılıktan Koruyamazsınız"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığının Karanlık Yüzü

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Davranışsal Bağımlılıklara YEDAM Desteği

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Bütün Aile Toplanalım, Ekranları Unutalım

1041Ekim2020
Eğitim

"Eğitimin Sürekliliği Sağlanmalı"

1040Eylül2020
Yaşam

“Çocuklarınıza Onları Önemsediğinizi Hissettirin”

1040Eylül2020
Eğitim

Bu Sefer Ziller Ebeveynler İçin Mi Çalıyor?

1040Eylül2020
Eğitim

Okul Fobisi Sizi Korkutmasın!

1040Eylül2020
Eğitim

Okula Yeni Başlayanların Pandemiyle İmtihanı

1040Eylül2020
Eğitim

Okullar Sağlık Tedbirleri İle Açılıyor

1040Eylül2020
Eğitim

Yeşilay Eğitim Faaliyetleri Hız Kesmiyor

1040Eylül2020
Alkol Bağımlılığı

Gençlerde Alkol Bağımlılığında Önemli Bir Basamak: Sosyal İçicilik

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığı Nedir, Nasıl Başlar, Nasıl Tedavi Edilir?

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Nöroloji Alkolün Güvenli Sınırı Yok Diyor!

1039Ağustos2020
Bağımlılık

Pandemi Bağımlılıkları Tetikledi

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Vücuda Neler Yapıyor?

1039Ağustos2020
Yaşam

“İyiliğin Kanatlarına Tutunmaya Her Zamankinden Çok İhtiyacımız Var”

1038Temmuz2020
Yaşam

Pandemi Günlerinde Dayanışmanın Çarpan Etkisi: Vefa Sosyal Destek Grubu

1038Temmuz2020
Yaşam

Türkiye’de Afet Yönetimi ve Gönüllülük

1038Temmuz2020
Yaşam

"İnsan"ın En Zor Anında 152 Yıldır Hep O Var: Türk Kızılay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bağımlılığa Karşı "Gönüllü" Mücadelenin Adı; Yeşilay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bir Ömür Boyu Yeşilaylı Olanlar…

1038Temmuz2020
Yaşam

Gönüllü Olmak Hem Sizi Hem De Dünyayı Değiştirir

1038Temmuz2020
Yaşam

Vakıf ve Gönüllülük Üzerine

1038Temmuz2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Teknoloji Kullanımı Stresi Artırıyor"

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Günlerinde "Teknoloji" Dost Mu, Düşman Mı?

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Koronavirüs Dijital Bağımlığı Tetikledi

1037Haziran2020
Yaşam

"Evden Çalışma Modeli B Planı Olarak Elimizde"

1037Haziran2020
Yaşam

10 Soruda Koronavirüs Sonrası Küresel Sistem

1037Haziran2020
Alkol Bağımlılığı

"Şişenini Dibi"nden Görünenler

1032Ocak2020
Alkol Bağımlılığı

İpler Senin Elinde Alkole Hayır De!

1032Ocak2020
Tütün Bağımlılığı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Sigarayı Bugün Bıraksanız Yarın Covid-19 Riskiniz Azalır"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Diyetisyen Derya Zünbülcan: "Esas Risk, Yanlış Beslenme"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

"Koronafobi" Virüsten Daha Hızlı Yayılıyor

1036Mayıs2020
Eğitim

Hayat da Eğitim de Eve Sığar

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Korona Günlerinde Ev Hayatı

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Yaşam İçin Sporla “Evde Kal”

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Dezenfeksiyon Aracı: Güneş

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

El Hijyeni Virüsten Korur

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Evde Düzen İçin İpuçları

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Bahane Yok! Oyun Vakti

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Asıl Soru Şu; Bağışıklık Sistemimizi Nasıl Koruruz?

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

"Dengeli Beslenme Sizi Mutlu Eder"

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Daha İyi Bir Yaşam İçin Sadeleşin

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Yaşamda Sürdürülebilirlik Önemli

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Aşılama Yalnızca Kişiyi Değil Toplumu da Koruyor

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Bitkilerin İyileştirme Gücü Hakkında Her Şey

1035Nisan2020
Teknoloji Bağımlılığı

Gençlikve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "E-sporun en büyük riski, dijital bağımlılıktır"

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

DSÖ’nün Gündeminde E-spor ve Oyun Bağımlılığı Var

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

E-Spor Obeziteye Neden Oluyor

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Oyun Nasıl E-spor Oldu?

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Prof. Dr. Tolga Arıcak: E-Spor Bağımlılık Riskini Artıracak

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk: Dijital oyunların e-spor olarak anılmasına itirazımız var

1031Aralık2019
Tütün Bağımlılığı

Amaçları Daha Fazla İnsanı Bağımlı Yapmak

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara ile Yasal Mücadele

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara Can Almaya Devam Ediyor Can Almaya Devam Ediyor

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara da Sigara Kadar Zararlı

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Doç. Dr. Toker Ergüder: Elektronik Sigara, En Az Sigara Kadar Bağımlılık Yapıyor

1030Kasım2019