Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
1038
Yaşam

Gönüllü Olmak Hem Sizi Hem De Dünyayı Değiştirir

Gönüllü olmak yaşam kalitesini artırıyor, kişinin ruh ve beden sağlığına iyi geliyor. Gönüllü olmanın kişinin yaşamına sağladığı faydalar onu hem daha mutlu ve huzurlu bir insan yapıyor; hem de fani olduğumuz bu dünyadan gelip geçerken insanlığa faydalı bir iz bırakmamıza vesile oluyor.  
 
Gönüllü olmak kişinin kendisini ruhsal olarak daha mutlu ve huzurlu hissetmesini sağlıyor. Yapılan araştırmalar yaş ilerledikçe gönüllülük faaliyetlere yönelimin de artış gösterdiğini ortaya koyuyor. 40 yaş ve üzeri kişiler, gönüllü olmaya daha çok istekli oluyor ve yaş ilerledikçe gönüllülük faaliyetleri de yaşla orantılı olarak artıyor. Gönüllü olan kişi, akşam başını yastığa koyduğu zaman daha huzurlu ve manevi olarak daha iyi hissediyor. Zamanını ve kaynaklarını başkalarının yararına kullanan gönüllü bir kişi, böylece kendini ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduğu için iyi hissedip huzurlu oluyor ve bu tüm sosyal ilişkilerine de yansıyor.

Gönüllü olmanın ana prensibini yapılan yardım karşılığında herhangi bir para veya ödül beklememek oluşturuyor. Toplumla aramızda bir bağ kurmamıza yardımcı olan gönüllülük, deneyim edinmeye ve farklı insanlarla tanışmaya da imkân sağlıyor. Gönüllülük tarih boyunca farklı coğrafyalarda farklı biçimlerde ortaya çıkmış, hemen her ülkede kendine güçlü bir zemin bulabilmiştir. Özellikle modern hayatla birlikte kentleşme ve küreselleşme sürecinde artan yalnızlaşma, yabancılaşma ve bireyselleşmenin aşılabilmesi, toplumsal, ekonomik ve sosyolojik problemlerin toplumu oluşturan herkesin az ya da çok katkısıyla çözüme kavuşturulması konusunda büyük bir öneme sahip olan gönüllüğe hem yerel hem ulusal ve uluslararası kuruluşlar özel bir önem vermektedir.
 
GÖNÜLLÜ, BİR KARŞILIK BEKLEMEDEN EMEK VERENDİR
İçinde bulunduğu toplulukta herhangi bir karşılık ya da çıkar beklemeksizin bir işi yapmayı kendiliğinden üstlenen kişi olan gönüllü kişiler, genellikle bu tür aktivitede bulunan sivil toplum kuruluşlarında çalışırlar. Ancak bireysel olarak da gönüllü aktivitelerde bulunan kişiler vardır. Bu durum, kişinin özgür iradesiyle yakından ilgili olduğu için bir gönüllünün yapmak istediği gönüllülük aktivitesini bireysel veya grupsal yapma tercihi kendi hür iradesi ile ilgilidir. Gönüllüler, çoğunlukla bir sivil toplum kuruluşu içinde kendi maddi, fiziki güçlerini ve imkânlarını kullanarak ya da kaynak temin ederek faaliyet gösterebilirler. Yine projeleriyle, düşünce ve fikirleriyle topluma yön veren insanların hem toplumu yönlendirmesi hem de yeni fikirlere öncülük etmesi sivil toplum kuruluşları için gereklidir. Gönüllülerin çalışma alanları genellikle sivil toplum kuruluşlarıdır. Yaptıkları işler için hiçbir ücret ya da farklı bir kazanç talep etmeyen gönüllüler, toplumsal içerikli projeler ve doğal afetler gibi durumlarda ön plana çıkarlar.  Gönüllüler, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını etkileyebilecek, yönlendirebilecek bir role ve güce de sahiptirler. Gönüllünün üstleneceği görevleri benimsemesi önemlidir. Gönüllülük, amatörlük olarak düşünülmemelidir. Gönüllü, üstlendiği görev ne kadar “basit” olursa olsun bu görevi “profesyonelce” yerine getirebilir. Bununla birlikte sivil toplum kuruluşları tarafından gönüllü kişilere “ücretsiz iş gücü” olarak bakılmaması gerekir.  
 
Gönüllülük, kişinin hayatında birçok olumlu değişiklik yapıyor. İşte gönüllü olmanın faydaları…

  1. Bir topluluk oluşmasına vesile olur
    Gönüllü kişi, bir amaç doğrultusunda bir araya geldiği kişilerle oluşturduğu topluluğu ve sosyal ağını güçlendirir. Yardımcı olduğu insanlarla bağlantı kurar ve diğer gönüllülerle arkadaş olur. Gönüllülük, gönülden gönüle bir köprü oluşmasını sağlar.

  2. Yalnızlığa son verir
    Yapılan araştırmalar, modern toplumlarda ve özelikle de büyük metropollerde yaşayan kişilerin kendilerini yalnız hissettiğini söylüyor. Ülkemizde de aslında, daha yakın aile ve akrabalık ilişkilerimiz olsa da, bu durum görülüyor. Gelişen teknoloji, hayatımıza giren akıllı telefonlar, sosyal medya gibi faktörler nedeniyle biz de maalesef yalnız birer birey olma yolunda ilerliyoruz. Yalnızlık ve sosyal izolasyonu tersine çevirmenin en güzel yollarından birini gönüllü olmak oluşturuyor.

  3. Sosyalleşmeyi arttırır
    Toplumsal olarak, gönüllülükle sağlanan faydalar hızlı bir şekilde ortaya çıkar ve uzun vadeli etkilere sahiptir. Sosyal etkileşim, zihinsel ve fiziksel sağlığı geliştirir. Tutarlı sosyalleşmenin yararları arasında daha iyi beyin fonksiyonu vardır, ayrıca sosyalleşme depresyon ve kaygı riskini düşürür. Sosyalleşen bir kişinin bağışıklık sistemi de pozitif anlamda gelişir.

  4. Aile ve arkadaşlık bağlarınızı güçlendirir
    Gönüllülükle birlikte arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınız arasında daha güçlü bağlar oluşur. İnsanlar, birlikte çalıştıkları iş arkadaşlarıyla daha yakın ilişkiler, daha iyi bağlantılar kurar. Diğer insanlarla daha derin bağlar kurmaya ihtiyaç duyarsanız, gönüllü olmayı deneyin. Daha uzun yaşayabilir ve daha mutlu olabilirsiniz.

  5. Ruh sağlığınıza iyi gelir
    Araştırmalar gösteriyor ki, depresyon, stres bozukluğu, düşük benlik saygısı ve hatta obsesif kompulsif bozukluk yaşayan kişiler gönüllü olduklarında gözle görülür bir iyileşme yaşıyorlar. Bu tip sorunları yaşayan kişiler gönüllü olduklarında, kendilerini başkalarına daha fazla bağlı hisseder. Gönüllülük sayesinde belli bir amacı olan kişinin sosyal fonksiyonlarında büyük bir gelişme görülür.

  6. Özsaygıyı geliştirir
    Gençler veya genç yetişkinler gönüllü olduğunda, benlik saygısı, güven ve benlik hissi duyuları gelişiyor. Yeme bozuklukları, sosyal kaygı ve depresyonu olan gençler ve genç yetişkinler için gönüllü çalışmanın birçok avantajı bulunuyor. Gönüllülük, bazı kişilerin yaşamını değiştirebiliyor ve hatta hayatlarının kurtarıcısı olabiliyor.

  7. Genç ve dinamik hissettirir
    Gönüllülük stresi azaltır ve refahı geliştirir. Gönüllülük, insanlara daha mutlu, daha sağlıklı ve çok yönlü bireyler olabilmeleri için gereken araçları sağlar. Aynı zamanda gönüllü olan kişinin hayata tutunmasına neden olur, kişileri genç ve zinde kılar.

  8. Yaşamı uzatır
    Araştırmalara göre uzun süredir gönüllü olan kişilerin yaşamları daha uzun sürüyor ve daha az hasta oluyorlar. Amerika’da yayınlanan bir rapora göre, yılda 100 saatten fazla gönüllü olarak çalışan kişilerin sağlık durumlarında ciddi bir bozulma görülmemiş. Gönüllülük hem yaşam kalitesini artırıyor hem de yaşamı uzatıyor.

  9. Demans ve Alzheimer riskini azaltır
    Çağımızın belki de en tehlikeli ve sinsi hastalıklarından biri olan Alzheimer’dan korunmak için her gün bulmaca, su doku çözüyor, evden işe veya işten eve farklı yollardan gidiyor olabilirsiniz. Ama bu hastalığa yakalanmamanın bir diğer yolu da gönüllü olarak çalışmak. The Journals of Gerontology'nin yaptığı çalışmalara göre, gönüllü olmak beynin esnekliğini geliştiriyor. Gönüllüler yaşlandıkça, Alzheimer hastalarında sıklıkla görülen bağlantı kurma yetilerini beyinlerinde tutabiliyor. Herhangi bir sosyal etkileşim, Alzheimer'ın gecikmesine veya önlenmesine yardımcı oluyor.

  10. Sağlıklı bir yaşlılık sağlar
    Araştırmalara göre 40 yaş üzeri gönüllü olmak, sağlık için çok faydalı. Belli bir yaşın üzerindeki kişilerin başkalarıyla iletişim kurması, zihinsel olarak kendini geliştirmesi, sağlıklı bir yaşlılık geçirmesinin de kapsını açıyor. Bazı araştırmalar ise gönüllü olarak çalışanların kalp hastalıklarına daha az yakalandığını ortaya koyuyor.

  11. Fiziksel olarak aktif bir yaşam imkanı sunar
    Rutin bir işiniz var… Sabah belli bir saatte ofise gidiyorsunuz, hiç hareket etmeden hep masa başındasınız. Akşam da çalıştığınız şirketin servisiyle evinize dönüyorsunuz. Neredeyse sıfır hareketle günlerinizi geçiriyorsunuz. Bu tip yaşam tarzı da bel ağrısı, obezite, stresi beraberinde getiriyor. Gönüllü olduğunuzda ise çocuk esirgeme kurumundaysanız çocuklarla oynamak, huzurevinde yaşlılarla birlikte yürüyüşler yapmak, gençlerle spor müsabakalarına katılmak gibi projeleri tercih edebilirsiniz. Böylece fiziksel olarak da kendinizi daha sağlıklı hissedersiniz.

  12. İyi bir öğrencilik hayatı sağlar
    Üniversitede veya lisede hem okuyup hem de gönüllülük çalışmalarına katılan gençler sosyal becerilerini geliştirir, farkındalıklarını artırırlar. Üstüne üstlük okurken gönüllü olmak, ileride kariyerlerinde onlara birçok kapıyı açabilir.

  13. Daha iyi iş imkanlarının kapısını açar
    Özgeçmişinizde gönüllü olarak çalıştığınız projeleri gören birçok iş veren size daha sıcak bakacaktır. Birçok araştırma, iş verenin toplumsal olarak farkındalığı olan, çevre sahibi, toplumsal duyarlılığa sahip çalışanlara öncelik verdiğini ortaya koyuyor.

  14. Kurumsallığı geliştirir
    Gönüllülerin dünyasındaki en önemli noktalardan biri de kurumsal hayırseverliktir. Yerel ve ulusal programları mali açıdan destekleyen büyük şirketler, hayırsever çabaları desteklemek ve çalışanları korumak için gönüllü programları oluşturuyorlar. Şirketler, çalışanlarını gönüllü hizmet programlarına katılmaya teşvik ediyor. Böylece hem şirket hem de çalışanları kendilerini geliştirme fırsatı buluyor, toplumsal farkındalıklarını arttırıyor.

  15. Hem sizi hem de dünyayı değiştirir
    Zamanınızı, enerjinizi ve kaynaklarınızı dünyadaki diğer ihtiyaç duyan insanlara özgürce ve gönüllü olarak vermek, tüm dünyada büyük bir değişim ortaya çıkartabilir. Unutmayın, bir kişinin çabaları dünyanın herhangi bir yerindeki başka bir insanın hayatını değiştirebilir.

Sağlıklı Yaşam

Pedallar Sağlıklı Yaşam İçin Çevrildi

1061Haziran2022
Bağımlılık

Yeşilay’dan “Bağımsız Gençlik” Manifestosu

1061Haziran2022
Bağımlılık

YEDAM Sempozyumu'ndan Bağımlılıklara Bilimsel Bakış

1061Haziran2022
Bağımlılık

Sağlıksız Aile Tutumları Bağımlılık İçin Risk Faktörü

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Profilleri Nasıl Şekilleniyor?

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Ebeveyn Çocuğun Tüm Yaşamını Etkiliyor

1060Mayıs2022
Bağımlılık

“Hayır” Diyebilen Bir Çocuk Yetiştirmek

1060Mayıs2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ailenin Dijitalleşme ile İmtihanı

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlılık Aileden Etkilenen ve Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır

1060Mayıs2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik sigara nikotin pandemisini gelecek nesillere taşıyor

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Tütünle Mücadelenin Bir Ayağı da E-Sigara ile Mücadele Olmalı

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Dünya Elektronik Sigara ile Nasıl Mücadele Ediyor?

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara En Az Sigara Kadar Zararlı

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Vazgeçilen her sigara sağlıklı bir hayatın kapısını aralar”

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Çocuklarımızı sigaradan nasıl koruruz?

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Sigara stresi azaltmaz, sigarasızlık stres oluşturur

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Şimdi tam zamanı!

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

“Bırakabilirsin” mobil uygulamasıyla sigaradan kurtulun!

1057Şubat2022
Teknoloji Bağımlılığı

Fizikselden Sanala Yeni Bir Şiddet Türü: Siber Zorbalık

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ergenler Sosyal Medya Bağımlılığında Risk Grubunda

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Geleneksel Değerler Çocukları Koruyor

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Sosyal Medyada Dayatılan Güzellik Büyük Bir Yanılgı

1056Ocak2022
Kumar Bağımlılığı

Çocuklarınız İçin Ulaşılabilir Ebeveynler Olun

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Pandemi Sonrasında Toplumları Bekleyen Tehlike: Çevrim İçi Kumar Bağımlılığı

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Aileler Tedavi Sürecine Aktif Olarak Dahil Olmalı

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

“Gençliğin En Büyük Sorunu Büyüyememek”

1053Ekim2021
Yaşam

İyi Arkadaş Çevresi Bağımlılıklardan Uzak Tutar

1053Ekim2021
Yaşam

Davranışsal Bağımlılıklar En Çok Genç ve Ergenleri Etkiliyor

1053Ekim2021
Madde Bağımlılığı

Çocuğum Madde Kullanıyor mu?

1053Ekim2021
Yaşam

Gençlerin Gözünden Bağımlılıklar

1053Ekim2021
Yaşam

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması, Edebiyat ve Sanatla Farkındalık Oluşturuyor

1053Ekim2021
Sağlıklı Yaşam

Antikten Moderne 28 Asırlık Yolculuk

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin En Başarılı Olimpiyat Tecrübesi TOKYO 2020’nin Ardından

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Yaşam Becerileri Bireyi ve Toplumu Korur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Stresle Mücadelede Yaşam Becerileri Faktörü

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Aileyle Sağlıklı İletişim Sağlıklı Kararları Doğurur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

“Hobiler Bizi Ruhsal Olarak Geliştirir”

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Hangi Yaşta Hangi Sporu Yapmalı?

1051Ağustos2021
Yaşam

“Sanat ve Kitap Bağımlısıyım”

1051Ağustos2021
Teknoloji Bağımlılığı

YEDAM'dan İnternet Bağımlılığına Özgün Çözümler

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Sarmalında Oyun Oynama Bozukluğu

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ebeveynler Doğru Rol Model Olmalı”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Oynama Bozukluğunun Tedavisinde Yasaklar Çözüm Değil

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ulusal Kampanyalar Farkındalık Oluşturuyor”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Sizi Değil, Siz Onu Kontrol Edin!

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Bağımlılığı Hasta Ediyor

1050Temmuz2021
Sağlıklı Yaşam

Artan Obezite, TBMM’nin de Gündeminde

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin Obeziteyle Mücadelesi

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Obezite, 21’inci Yüzyılın En Önemli Sağlık Sorunudur

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Kalmak Virüsten Korudu, Obeziteyi Artırdı

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Pandemi Döneminde Yeme Bozuklukları Arttı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Besin Örüntüsü Dengeli Olmalı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Hareketsiz Kalmayın!

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Ağır Yaşamların Yükü Hafifliyor Mu?

1049Haziran2021
Yaşam

Gidene Üzülmek Yerine Var Olanı Güçlendirmeliyiz

1049Haziran2021
Yaşam

“Babalar Dua Gibidir; Artık Görünmez Olsa Da Dokunur Evladına...”

1049Haziran2021
Bağımlılık

“Sanat ve Spor, Bağımlılıkla Mücadelenin Panzehirleridir”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Gençlerde Davranışsal Bağımlılıklar Artıyor

1048Mayıs2021
Bağımlılık

“Aile Bağları Ne Kadar Sağlamsa, Bağımlılık Riski O Kadar Azalır”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

"Özgürlük ve Sorumluluk Birbirini Tamamlar"

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Anne-Babalar Dikkat! Uzun Süreli Ekran Maruziyeti Nelere Yol Açıyor?

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Yeşilay Gençlerin, Gençler Yeşilay’ın Yanında!

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Geleceğin Olimpiyat Şampiyonları TOHM’da Yetişiyor

1048Mayıs2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlı Kişi, İnterneti Bir Kaçış Yöntemi Olarak Kullanıyor”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Anne Babaya Güvenli Bağlanma Bağımlılıktan Korur

1047Nisan2021
Bağımlılık

“Öz Saygısı Düşük Bireylerde Bağımlılık Riski Daha Fazladır”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Pandemi Sürecinde Kaygı Bozukluğu Arttı

1047Nisan2021
Bağımlılık

Sosyal Kaygı İnternet Bağımlılığını Tetikliyor

1047Nisan2021
Yaşam

Buz Hokeyi Sayesinde “Tek Yürek” Oldular: Bağımlılıktan Kurtuldular

1047Nisan2021
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Çağın Hastalığı: Yeni Nesil Bağımlılıklar

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Yasa Dışı Kumar ve Bahisle Hukuksal Mücadele

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Sevgi ve İlgi Bağımlılıklardan Korur

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlılık Tüm Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır”

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Dijitalleşme Aile İçi İlişkilerin Kalitesini Düşürüyor”

1046Mart2021
Yaşam

“Pandemiden Ders Çıkararak Geleceğimizi Kurtarabiliriz”

1046Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Kampanyalar Sigara Endüstrisinin Gerçek Yüzünü Gösteriyor”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Tütün Fiyatları ve Vergiler Düşürülmemelidir"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigara Kullanmak, Marka Değiştirerek Sigara Kullanımına Devam Etmek Gibidir”

1045Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Sigarayı Bırakmak Kanser Riskini Azaltır”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Pandemide Sigara İçme Oranları Düştü

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Çocuğunuzun ‘Hayır’ Deme Becerisini Geliştirin"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Tütün Bağımlılığına Karşı YEDAM Desteği

1045Şubat2021
Madde Bağımlılığı

Madde Bağımlılığı COVID-19'u Tetikliyor

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Bağımlılık Tedavisi Ertelenmemeli, Güçlendirilmeli"

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

“Madde Bağımlılığının Gerçek Tedavisi Rehabilitasyondur”

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Zehir Tacirlerinin Pandemi Fırsatçılığı

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Her İki Madde Bağımlısından Biri Depresyonda

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Online Terapi, Kişileri Madde Kullanımından Uzak Tuttu"

1044Ocak2021
Sağlıklı Yaşam

“Gençlik İnsan Hayatının En Zor Dönemidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Doğru Rol Model Olmak Önemli

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

“Spor ve Sanat Tedavi Edicidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Mutluluk Ailede Başlar

1043Mutluluk Ailede Başlar2020
Sağlıklı Yaşam

“Depresyon, Gündelik Bir Keyifsizlik Hali Değildir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Beslenme Anlayışı Ailede Şekilleniyor

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Organik Beslenmeye Mucizevi Bir Anlam Yüklenilmemeli”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Bir Tür Yeme Bozukluğu: Ortoreksiya Nervoza

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Tarladan Sofraya Uzanan Bir Zincir: Gıda Güvenliği

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Tarımsal Üretimi Tüketici Davranışları Belirleyecek”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Ekolojik Yaşam Arayışları

1042Kasım2020

“Çocuklarımızı Korumakla Yükümlüyüz”

Ekim
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Nelere Yol Açıyor?

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Yetişkinleri de Buluyor

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Ticari Kaygılar Çocukları Korumanın Önüne Geçiyor"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Yasak Koyarak Çocuğunuzu Bağımlılıktan Koruyamazsınız"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığının Karanlık Yüzü

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Davranışsal Bağımlılıklara YEDAM Desteği

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Bütün Aile Toplanalım, Ekranları Unutalım

1041Ekim2020
Eğitim

"Eğitimin Sürekliliği Sağlanmalı"

1040Eylül2020
Yaşam

“Çocuklarınıza Onları Önemsediğinizi Hissettirin”

1040Eylül2020
Eğitim

Bu Sefer Ziller Ebeveynler İçin Mi Çalıyor?

1040Eylül2020
Eğitim

Okul Fobisi Sizi Korkutmasın!

1040Eylül2020
Eğitim

Okula Yeni Başlayanların Pandemiyle İmtihanı

1040Eylül2020
Eğitim

Okullar Sağlık Tedbirleri İle Açılıyor

1040Eylül2020
Eğitim

Yeşilay Eğitim Faaliyetleri Hız Kesmiyor

1040Eylül2020
Alkol Bağımlılığı

Gençlerde Alkol Bağımlılığında Önemli Bir Basamak: Sosyal İçicilik

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığı Nedir, Nasıl Başlar, Nasıl Tedavi Edilir?

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Nöroloji Alkolün Güvenli Sınırı Yok Diyor!

1039Ağustos2020
Bağımlılık

Pandemi Bağımlılıkları Tetikledi

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Vücuda Neler Yapıyor?

1039Ağustos2020
Yaşam

“İyiliğin Kanatlarına Tutunmaya Her Zamankinden Çok İhtiyacımız Var”

1038Temmuz2020
Yaşam

Pandemi Günlerinde Dayanışmanın Çarpan Etkisi: Vefa Sosyal Destek Grubu

1038Temmuz2020
Yaşam

Türkiye’de Afet Yönetimi ve Gönüllülük

1038Temmuz2020
Yaşam

"İnsan"ın En Zor Anında 152 Yıldır Hep O Var: Türk Kızılay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bağımlılığa Karşı "Gönüllü" Mücadelenin Adı; Yeşilay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bir Ömür Boyu Yeşilaylı Olanlar…

1038Temmuz2020
Yaşam

Gönüllü Olmak Hem Sizi Hem De Dünyayı Değiştirir

1038Temmuz2020
Yaşam

Vakıf ve Gönüllülük Üzerine

1038Temmuz2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Teknoloji Kullanımı Stresi Artırıyor"

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Günlerinde "Teknoloji" Dost Mu, Düşman Mı?

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Koronavirüs Dijital Bağımlığı Tetikledi

1037Haziran2020
Yaşam

"Evden Çalışma Modeli B Planı Olarak Elimizde"

1037Haziran2020
Yaşam

10 Soruda Koronavirüs Sonrası Küresel Sistem

1037Haziran2020
Alkol Bağımlılığı

"Şişenini Dibi"nden Görünenler

1032Ocak2020
Alkol Bağımlılığı

İpler Senin Elinde Alkole Hayır De!

1032Ocak2020
Tütün Bağımlılığı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Sigarayı Bugün Bıraksanız Yarın Covid-19 Riskiniz Azalır"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Diyetisyen Derya Zünbülcan: "Esas Risk, Yanlış Beslenme"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

"Koronafobi" Virüsten Daha Hızlı Yayılıyor

1036Mayıs2020
Eğitim

Hayat da Eğitim de Eve Sığar

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Korona Günlerinde Ev Hayatı

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Yaşam İçin Sporla “Evde Kal”

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Dezenfeksiyon Aracı: Güneş

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

El Hijyeni Virüsten Korur

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Evde Düzen İçin İpuçları

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Bahane Yok! Oyun Vakti

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Asıl Soru Şu; Bağışıklık Sistemimizi Nasıl Koruruz?

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

"Dengeli Beslenme Sizi Mutlu Eder"

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Daha İyi Bir Yaşam İçin Sadeleşin

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Yaşamda Sürdürülebilirlik Önemli

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Aşılama Yalnızca Kişiyi Değil Toplumu da Koruyor

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Bitkilerin İyileştirme Gücü Hakkında Her Şey

1035Nisan2020
Teknoloji Bağımlılığı

Gençlikve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "E-sporun en büyük riski, dijital bağımlılıktır"

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

DSÖ’nün Gündeminde E-spor ve Oyun Bağımlılığı Var

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

E-Spor Obeziteye Neden Oluyor

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Oyun Nasıl E-spor Oldu?

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Prof. Dr. Tolga Arıcak: E-Spor Bağımlılık Riskini Artıracak

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk: Dijital oyunların e-spor olarak anılmasına itirazımız var

1031Aralık2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara ile Yasal Mücadele

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara Can Almaya Devam Ediyor Can Almaya Devam Ediyor

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara da Sigara Kadar Zararlı

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Doç. Dr. Toker Ergüder: Elektronik Sigara, En Az Sigara Kadar Bağımlılık Yapıyor

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Amaçları Daha Fazla İnsanı Bağımlı Yapmak

1030Kasım2019