Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
1045
Tütün Bağımlılığı

Tütün Bağımlılığına Karşı YEDAM Desteği

İnci NEŞELİ ÖZOĞLU

Tütünün(sigara) fiziksel olduğu kadar psikolojik bağımlılığının da olduğunu vurgulayan Erzurum YEDAM Uzman Yardımcısı Kübra Ayaz Uğuz; YEDAM’ın 16 yaş ve üzeri tütün(sigara) bağımlıları için danışmanlık desteği sağladığını ve gerekli durumlarda tıbbi destek için yönlendirmeler yaptığını ifade ediyor. Kübra Ayaz Uğuz ile tütün(sigara) kullanımı, bırakma ve sonrasında vücutta yaşanan değişimleri konuştuk…

Tütün(sigara), dünyada ve Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu. Yüksek oranda nikotin içerdiği için de bağımlılık yapma potansiyeline sahip. Erzurum YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) Uzman Yardımcısı Kübra Ayaz Uğuz, Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre tütünü(sigara) yalnızca bir kez denemenin bile bağımlılık yapıcı etkisi olduğunu söylüyor. Nikotin bağımlılığının beynin yapısını ve fonksiyonlarını kalıcı olarak değiştiren ve kişinin önüne geçemediği, tekrarlayan tütün(sigara) kullanımına neden olan bir beyin hastalığı olduğunu belirten Uğuz; “Nikotin, tütünde(sigara) bağımlılık yapıcı madde olarak biliniyor. Kişiler tütün(sigara) kullanımından dolayı sorun yaşamalarına rağmen bu ürünleri kullanmaya devam ediyor. Nikotin bağımlılığı kişide önemli fiziksel ve ruhsal sağlık sorunlarına yol açıyor.” diyor. Uğuz, tütün(sigara) kullanımı, bırakma ve sonrasında vücutta yaşanan değişimler hakkında bilgiler verdi.

HER YIL BEŞ MİLYON KİŞİ ÖLÜYOR

Kübra Ayaz Uğuz, tütün(sigara) kullanımının yol açtığı çeşitli hastalıklardan dolayı dünyada her yıl beş milyondan fazla kişinin yaşamını kaybettiğini söylüyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; tütün(sigara) kullanımının başlıca ölüm nedenleri için risk faktörü olarak görüldüğünü dile getiren Uğuz sözlerine şöyle devam ediyor: “Türkiye’de yılda 125 bin kişinin, tütüne(sigara) bağlı doğrudan veya dolaylı nedenlerden hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Ülkemizde içen kişilerin yarısından fazlası 18 yaşından önce başlamış. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı 2016 Sağlık Araştırması verilerine göre; 15 yaş üzeri nüfusta her gün sigara içenlerin yüzdesi erkeklerde yüzde 40,1, kadınlarda ise yüzde 13,3. Dünya Sağlık Örgütü tarafından MPOWER (Tütün salgınını kontrol etmeye yönelik politika paketi) stratejilerinin geliştirilmesi, Meclis tarafından çıkarılan yasalar sonucu Türkiye, tütün kontrolü açısından dünyada sayılı ülkeler arasında yer aldı. Toplumu tütün kullanımı ve sonuçları hakkında bilgilendirme, bilinçlendirme, topluma eğitim verme yani önleme çalışmaları gerçekleştirme, kullanımın önüne geçmek için etkili yöntemler olarak sıralanabilir.”

KİŞİNİN TAKİBİ DÜZENLİ OLARAK SAĞLANMALI

Kişinin tütün ve ürünlerini bırakma ve tedavi sürecinde; motivasyon, bağımlılık şiddeti, çevresel ve ruhsal faktörler olmak üzere pek çok durumun rol oynadığını dile getiren Kübra Ayaz Uğuz; “Öncelikle kişinin bağımlılık şiddetini belirlemek gerekir. Değerlendirme sonucuna göre kişi için uygun ve gerekliyse hekim tarafından ilaç desteği sağlanır. Bunun yanı sıra tütün(sigara) bağımlılarına psikososyal destek müdahaleleri, istekle başa çıkma yöntemleri yani davranışsal ve bilişsel yöntemlerle desteklemek gerekir. Sigara bağımlılığı, hipertansiyon ve diyabet hastalığı gibi kronik ve tekrarlamalar ile giden bir durum olabilir. Bu süreçte kişinin düzenli olarak takibinin sağlanması, uygun müdahalenin planlanması tekrar kullanımların önüne geçebilir.” diyor.

“İYİLEŞME BİR YILDAN SONRA GÖRÜLÜYOR”

Kübra Ayaz Uğuz, “Tütün(sigara) kullanımı kişilerin hayatlarının bir parçası olduğu için vedalaşmak zor olabiliyor.” diyor ve devam ediyor: “Tütünün(sigara) fiziksel bağımlılığı olduğu gibi psikolojik bağımlılığı da söz konusu. Bu süreçte ilk üç ay birinci evre olarak görülür. Bir-üç ay arası tütün(sigara) kullanma isteği azalıyor. Hafif depresif ve kaygı belirtileri görülebiliyor. Bu dönemde kişilerin psikolojik ve tıbbi destek almaları sürecin sağlıklı ilerlemesinde faydalı olur. Depresyon ile nikotin bağımlılığı arasındaki ilişki oldukça karmaşık ve çok yönlü. Depresyon, nikotin bağımlılığı için bir risk faktörü. Yapılan araştırmalar, sigara içenlerde depresyon öyküsünün daha sık olduğunu gösteriyor. Erişkinlerde nikotin bağımlısı olanların son bir yıl içinde majör depresyon geçirmiş olma sıklığı nikotin bağımlısı olmayanlardan iki kat fazla (yüzde 13,8’e yüzde 6). Sigara bırakıldığında nikotin yoksunluğu sebebiyle depresif duygudurum, sinirlilik hali, anksiyete, konsantrasyon güçlüğü, huzursuzluk belirtileri görülebiliyor. Üç-altı ay arasında kişiler boşluk hissi yaşayabiliyor. Bu süreçte riskli durumları belirleyip, tekrar kullanmayı önleme çalışmaları yapmak nükslerin önüne geçmek konusunda önem taşıyor.  İkinci evre ise altı ay ve sonrasında, kişilerin yeniden yaşamını düzenlemeye başladıkları ve kısmi iyileşmenin yaşandığı dönem. Bir yıldan sonra ise iyileşme görülüyor. Karşılaşılan bu sorunların normal ve geçici olduğunun bilinmesi sürecin sağlıklı ve kolay atlatılması için oldukça önemli bir bilgi.”

NİKOTİNİN VÜCUTTAN TAMAMEN ATILMA SÜRESİ 72 SAAT

Nikotin alındıktan sonra karaciğer başta olmak üzere, akciğer ve böbreklerin de metabolize edildiğini belirten Kübra Ayaz Uğuz, “Nikotinin kanda yarılanma ömrü 2 saat. Yağ dokusunda biriktiğinden sigara bırakıldıktan sonra vücuttan atılması zaman alır. Psikolojik ve fiziksel bağımlılık potansiyeli yüksek olduğu için tedavide ilerleme zaman alabilir. Bazı çalışmalar nikotinin vücuttan tamamen atılma süresinin 72 saat olduğunu belirtiyor.” diyor. Tütün(sigara) bırakma tarihi belirlendikten sonra hiç sigara içilmemesinin esas olduğunu vurgulayan Uğuz şöyle devam ediyor: “Tütün(sigara) kullanımını bıraktıktan sonra kişilerin ‘Bir dumandan bir şey olmaz.’ düşüncesi aslında tekrar başlamalarına sebep olur. Bunun yanı sıra kişiler birkaç adet içmeye başladıktan sonra paket almaya başladıklarını ifade ediyorlar. Geçmişte sigara ile birlikte gerçekleştirdikleri durum, olay, nesne ve kişiler gibi hatırlatıcılara maruz kalabiliyorlar. Böyle durumlarda kişiler, sigara içmeye neden olabilecek bu tetikleyicilerle baş edebilme becerisini öğrenmeli. Bu süreçte kişilerin yaşadıkları sorunları çözme, stres yönetimi konusunda başa çıkma stratejileri geliştirmesi bırakma döneminde sürekliliği sağlamak için oldukça faydalı. Aynı zamanda aile ve arkadaş desteği süreklilikte önem taşıyor. Kişinin tütün(sigara) bağımlılığı kadar, sigarayı bıraktıktan sonra takip edilmesi de sürekliliği sağlamaya yardımcı olur.”

YEDAM TIBBİ DESTEK DEĞİL TÜTÜN(SİGARA) DANIŞMANLIĞI VERİYOR

Sigara bırakma tedavisinde davranış danışmanlığı, psikolojik destek ve ilaç tedavisinin büyük önem taşıdığını dile getiren Kübra Ayaz Uğuz sözlerini şöyle tamamlıyor: “Talebiniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda destek alabilmeniz için ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirme yapılır. YEDAM tıbbi destek sağlamaz ancak gerekli yönlendirmeleri ve tütün danışmanlığı hizmetini gerçekleştirir. İlaç tedavisinin amacı, tütün(sigara) kullanımının bırakılmasını izleyen dönemde ortaya çıkan nikotin yoksunluğunu gidermektir. Bu ilaçlar doktor tarafından reçeteli olarak verilir. Bunun dışında bir sağlık uzmanına başvurmadan satılan tütün(sigara) bırakma ürünlerine itibar edilmemeli. YEDAM, 16 yaş ve üzeri tütün(sigara) bağımlıları için danışmanlık desteği sağlar ve gerekli durumlarda tıbbi destek için yönlendirmeler gerçekleştirilir. Tütünü(sigara) bırakma isteği ile başa çıkma, ısrarla başa çıkma, tekrarı önleme, yoksunluk belirtileriyle başa çıkma gibi konularda destek sağlanır.”

KÜBRA AYAZ UĞUZ KİMDİR?

Ufuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünü 2015’te bitirdi. Lisans eğitimi boyunca klinik stajlarını tamamladı, TÜBİTAK destekli projede veri toplama sürecinde gönüllü olarak görev aldı. Ankara Üniversitesi Disiplinlerarası Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans programına girdi. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde çocuk ve ergenlerle çalışma hayatına başladı. Özel bir okulda okul öncesi dönemdeki çocuklar ve ailelerine psikolojik destek verdi. Birleşmiş Miletler projesi kapsamında psikososyal destek uzmanı olarak göçmen ve mültecilerle çalıştı. Halen Yeşilay Danışmanlık Merkezinde psikolog olarak görevini sürdürüyor.

Sağlıklı Yaşam

Pedallar Sağlıklı Yaşam İçin Çevrildi

1061Haziran2022
Bağımlılık

Yeşilay’dan “Bağımsız Gençlik” Manifestosu

1061Haziran2022
Bağımlılık

YEDAM Sempozyumu'ndan Bağımlılıklara Bilimsel Bakış

1061Haziran2022
Bağımlılık

Sağlıksız Aile Tutumları Bağımlılık İçin Risk Faktörü

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Profilleri Nasıl Şekilleniyor?

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Ebeveyn Çocuğun Tüm Yaşamını Etkiliyor

1060Mayıs2022
Bağımlılık

“Hayır” Diyebilen Bir Çocuk Yetiştirmek

1060Mayıs2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ailenin Dijitalleşme ile İmtihanı

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlılık Aileden Etkilenen ve Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır

1060Mayıs2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik sigara nikotin pandemisini gelecek nesillere taşıyor

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Tütünle Mücadelenin Bir Ayağı da E-Sigara ile Mücadele Olmalı

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Dünya Elektronik Sigara ile Nasıl Mücadele Ediyor?

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara En Az Sigara Kadar Zararlı

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Vazgeçilen her sigara sağlıklı bir hayatın kapısını aralar”

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Çocuklarımızı sigaradan nasıl koruruz?

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Sigara stresi azaltmaz, sigarasızlık stres oluşturur

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Şimdi tam zamanı!

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

“Bırakabilirsin” mobil uygulamasıyla sigaradan kurtulun!

1057Şubat2022
Teknoloji Bağımlılığı

Fizikselden Sanala Yeni Bir Şiddet Türü: Siber Zorbalık

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ergenler Sosyal Medya Bağımlılığında Risk Grubunda

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Geleneksel Değerler Çocukları Koruyor

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Sosyal Medyada Dayatılan Güzellik Büyük Bir Yanılgı

1056Ocak2022
Kumar Bağımlılığı

Çocuklarınız İçin Ulaşılabilir Ebeveynler Olun

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Pandemi Sonrasında Toplumları Bekleyen Tehlike: Çevrim İçi Kumar Bağımlılığı

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Aileler Tedavi Sürecine Aktif Olarak Dahil Olmalı

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

“Gençliğin En Büyük Sorunu Büyüyememek”

1053Ekim2021
Yaşam

İyi Arkadaş Çevresi Bağımlılıklardan Uzak Tutar

1053Ekim2021
Yaşam

Davranışsal Bağımlılıklar En Çok Genç ve Ergenleri Etkiliyor

1053Ekim2021
Madde Bağımlılığı

Çocuğum Madde Kullanıyor mu?

1053Ekim2021
Yaşam

Gençlerin Gözünden Bağımlılıklar

1053Ekim2021
Yaşam

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması, Edebiyat ve Sanatla Farkındalık Oluşturuyor

1053Ekim2021
Sağlıklı Yaşam

Antikten Moderne 28 Asırlık Yolculuk

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin En Başarılı Olimpiyat Tecrübesi TOKYO 2020’nin Ardından

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Yaşam Becerileri Bireyi ve Toplumu Korur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Stresle Mücadelede Yaşam Becerileri Faktörü

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Aileyle Sağlıklı İletişim Sağlıklı Kararları Doğurur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

“Hobiler Bizi Ruhsal Olarak Geliştirir”

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Hangi Yaşta Hangi Sporu Yapmalı?

1051Ağustos2021
Yaşam

“Sanat ve Kitap Bağımlısıyım”

1051Ağustos2021
Teknoloji Bağımlılığı

YEDAM'dan İnternet Bağımlılığına Özgün Çözümler

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Sarmalında Oyun Oynama Bozukluğu

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ebeveynler Doğru Rol Model Olmalı”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Oynama Bozukluğunun Tedavisinde Yasaklar Çözüm Değil

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ulusal Kampanyalar Farkındalık Oluşturuyor”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Sizi Değil, Siz Onu Kontrol Edin!

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Bağımlılığı Hasta Ediyor

1050Temmuz2021
Sağlıklı Yaşam

Artan Obezite, TBMM’nin de Gündeminde

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin Obeziteyle Mücadelesi

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Obezite, 21’inci Yüzyılın En Önemli Sağlık Sorunudur

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Kalmak Virüsten Korudu, Obeziteyi Artırdı

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Pandemi Döneminde Yeme Bozuklukları Arttı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Besin Örüntüsü Dengeli Olmalı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Hareketsiz Kalmayın!

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Ağır Yaşamların Yükü Hafifliyor Mu?

1049Haziran2021
Yaşam

Gidene Üzülmek Yerine Var Olanı Güçlendirmeliyiz

1049Haziran2021
Yaşam

“Babalar Dua Gibidir; Artık Görünmez Olsa Da Dokunur Evladına...”

1049Haziran2021
Bağımlılık

“Sanat ve Spor, Bağımlılıkla Mücadelenin Panzehirleridir”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Gençlerde Davranışsal Bağımlılıklar Artıyor

1048Mayıs2021
Bağımlılık

“Aile Bağları Ne Kadar Sağlamsa, Bağımlılık Riski O Kadar Azalır”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

"Özgürlük ve Sorumluluk Birbirini Tamamlar"

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Anne-Babalar Dikkat! Uzun Süreli Ekran Maruziyeti Nelere Yol Açıyor?

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Yeşilay Gençlerin, Gençler Yeşilay’ın Yanında!

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Geleceğin Olimpiyat Şampiyonları TOHM’da Yetişiyor

1048Mayıs2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlı Kişi, İnterneti Bir Kaçış Yöntemi Olarak Kullanıyor”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Anne Babaya Güvenli Bağlanma Bağımlılıktan Korur

1047Nisan2021
Bağımlılık

“Öz Saygısı Düşük Bireylerde Bağımlılık Riski Daha Fazladır”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Pandemi Sürecinde Kaygı Bozukluğu Arttı

1047Nisan2021
Bağımlılık

Sosyal Kaygı İnternet Bağımlılığını Tetikliyor

1047Nisan2021
Yaşam

Buz Hokeyi Sayesinde “Tek Yürek” Oldular: Bağımlılıktan Kurtuldular

1047Nisan2021
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Çağın Hastalığı: Yeni Nesil Bağımlılıklar

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Yasa Dışı Kumar ve Bahisle Hukuksal Mücadele

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Sevgi ve İlgi Bağımlılıklardan Korur

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlılık Tüm Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır”

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Dijitalleşme Aile İçi İlişkilerin Kalitesini Düşürüyor”

1046Mart2021
Yaşam

“Pandemiden Ders Çıkararak Geleceğimizi Kurtarabiliriz”

1046Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Kampanyalar Sigara Endüstrisinin Gerçek Yüzünü Gösteriyor”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Tütün Fiyatları ve Vergiler Düşürülmemelidir"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigara Kullanmak, Marka Değiştirerek Sigara Kullanımına Devam Etmek Gibidir”

1045Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Sigarayı Bırakmak Kanser Riskini Azaltır”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Pandemide Sigara İçme Oranları Düştü

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Çocuğunuzun ‘Hayır’ Deme Becerisini Geliştirin"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Tütün Bağımlılığına Karşı YEDAM Desteği

1045Şubat2021
Madde Bağımlılığı

Madde Bağımlılığı COVID-19'u Tetikliyor

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Bağımlılık Tedavisi Ertelenmemeli, Güçlendirilmeli"

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

“Madde Bağımlılığının Gerçek Tedavisi Rehabilitasyondur”

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Zehir Tacirlerinin Pandemi Fırsatçılığı

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Her İki Madde Bağımlısından Biri Depresyonda

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Online Terapi, Kişileri Madde Kullanımından Uzak Tuttu"

1044Ocak2021
Sağlıklı Yaşam

“Gençlik İnsan Hayatının En Zor Dönemidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Doğru Rol Model Olmak Önemli

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

“Spor ve Sanat Tedavi Edicidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Mutluluk Ailede Başlar

1043Mutluluk Ailede Başlar2020
Sağlıklı Yaşam

“Depresyon, Gündelik Bir Keyifsizlik Hali Değildir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Beslenme Anlayışı Ailede Şekilleniyor

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Organik Beslenmeye Mucizevi Bir Anlam Yüklenilmemeli”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Bir Tür Yeme Bozukluğu: Ortoreksiya Nervoza

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Tarladan Sofraya Uzanan Bir Zincir: Gıda Güvenliği

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Tarımsal Üretimi Tüketici Davranışları Belirleyecek”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Ekolojik Yaşam Arayışları

1042Kasım2020

“Çocuklarımızı Korumakla Yükümlüyüz”

Ekim
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Nelere Yol Açıyor?

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Yetişkinleri de Buluyor

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Ticari Kaygılar Çocukları Korumanın Önüne Geçiyor"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Yasak Koyarak Çocuğunuzu Bağımlılıktan Koruyamazsınız"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığının Karanlık Yüzü

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Davranışsal Bağımlılıklara YEDAM Desteği

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Bütün Aile Toplanalım, Ekranları Unutalım

1041Ekim2020
Eğitim

"Eğitimin Sürekliliği Sağlanmalı"

1040Eylül2020
Yaşam

“Çocuklarınıza Onları Önemsediğinizi Hissettirin”

1040Eylül2020
Eğitim

Bu Sefer Ziller Ebeveynler İçin Mi Çalıyor?

1040Eylül2020
Eğitim

Okul Fobisi Sizi Korkutmasın!

1040Eylül2020
Eğitim

Okula Yeni Başlayanların Pandemiyle İmtihanı

1040Eylül2020
Eğitim

Okullar Sağlık Tedbirleri İle Açılıyor

1040Eylül2020
Eğitim

Yeşilay Eğitim Faaliyetleri Hız Kesmiyor

1040Eylül2020
Alkol Bağımlılığı

Gençlerde Alkol Bağımlılığında Önemli Bir Basamak: Sosyal İçicilik

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığı Nedir, Nasıl Başlar, Nasıl Tedavi Edilir?

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Nöroloji Alkolün Güvenli Sınırı Yok Diyor!

1039Ağustos2020
Bağımlılık

Pandemi Bağımlılıkları Tetikledi

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Vücuda Neler Yapıyor?

1039Ağustos2020
Yaşam

“İyiliğin Kanatlarına Tutunmaya Her Zamankinden Çok İhtiyacımız Var”

1038Temmuz2020
Yaşam

Pandemi Günlerinde Dayanışmanın Çarpan Etkisi: Vefa Sosyal Destek Grubu

1038Temmuz2020
Yaşam

Türkiye’de Afet Yönetimi ve Gönüllülük

1038Temmuz2020
Yaşam

"İnsan"ın En Zor Anında 152 Yıldır Hep O Var: Türk Kızılay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bağımlılığa Karşı "Gönüllü" Mücadelenin Adı; Yeşilay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bir Ömür Boyu Yeşilaylı Olanlar…

1038Temmuz2020
Yaşam

Gönüllü Olmak Hem Sizi Hem De Dünyayı Değiştirir

1038Temmuz2020
Yaşam

Vakıf ve Gönüllülük Üzerine

1038Temmuz2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Teknoloji Kullanımı Stresi Artırıyor"

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Günlerinde "Teknoloji" Dost Mu, Düşman Mı?

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Koronavirüs Dijital Bağımlığı Tetikledi

1037Haziran2020
Yaşam

"Evden Çalışma Modeli B Planı Olarak Elimizde"

1037Haziran2020
Yaşam

10 Soruda Koronavirüs Sonrası Küresel Sistem

1037Haziran2020
Alkol Bağımlılığı

"Şişenini Dibi"nden Görünenler

1032Ocak2020
Alkol Bağımlılığı

İpler Senin Elinde Alkole Hayır De!

1032Ocak2020
Tütün Bağımlılığı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Sigarayı Bugün Bıraksanız Yarın Covid-19 Riskiniz Azalır"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Diyetisyen Derya Zünbülcan: "Esas Risk, Yanlış Beslenme"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

"Koronafobi" Virüsten Daha Hızlı Yayılıyor

1036Mayıs2020
Eğitim

Hayat da Eğitim de Eve Sığar

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Korona Günlerinde Ev Hayatı

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Yaşam İçin Sporla “Evde Kal”

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Dezenfeksiyon Aracı: Güneş

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

El Hijyeni Virüsten Korur

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Evde Düzen İçin İpuçları

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Bahane Yok! Oyun Vakti

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Asıl Soru Şu; Bağışıklık Sistemimizi Nasıl Koruruz?

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

"Dengeli Beslenme Sizi Mutlu Eder"

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Daha İyi Bir Yaşam İçin Sadeleşin

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Yaşamda Sürdürülebilirlik Önemli

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Aşılama Yalnızca Kişiyi Değil Toplumu da Koruyor

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Bitkilerin İyileştirme Gücü Hakkında Her Şey

1035Nisan2020
Teknoloji Bağımlılığı

Gençlikve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "E-sporun en büyük riski, dijital bağımlılıktır"

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

DSÖ’nün Gündeminde E-spor ve Oyun Bağımlılığı Var

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

E-Spor Obeziteye Neden Oluyor

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Oyun Nasıl E-spor Oldu?

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Prof. Dr. Tolga Arıcak: E-Spor Bağımlılık Riskini Artıracak

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk: Dijital oyunların e-spor olarak anılmasına itirazımız var

1031Aralık2019
Tütün Bağımlılığı

Amaçları Daha Fazla İnsanı Bağımlı Yapmak

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara ile Yasal Mücadele

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara Can Almaya Devam Ediyor Can Almaya Devam Ediyor

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara da Sigara Kadar Zararlı

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Doç. Dr. Toker Ergüder: Elektronik Sigara, En Az Sigara Kadar Bağımlılık Yapıyor

1030Kasım2019