Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Güney Afrika Yeşilay’ı Açıldı

Güney Afrika Yeşilay’ı Açıldı

Türkiye Yeşilay’ı öncülüğünde çok sayıda ülkede, ülke Yeşilay’ları kuruluş çalışmaları devam ediyor.

Son olarak 30 Nisan’da Güney Afrika’nın en büyük şehri Johannesburg'da düzenlenen törenle Güney Afrika Yeşilay’ı hizmete açıldı. Açılış törenine Yeşilay Genel Sekreteri Av. Osman Baturhan Dursun, Türkiye'nin Pretorya Büyükelçilik müsteşarı Onur Ekren, Yunus Emre Enstitüsü Pretorya Koordinatörü Gökhan Kahraman, Türkiye Maarif Vakfı Pretorya Koordinatörü Adem Koç ve Güney Afrika Yeşilayı Başkanı Dr. Yacub Essak ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Açılışta konuşan Yeşilay Genel Sekteri Av. Osman Baturhan Dursun, Yeşilay’ın toplumdan gelen talepler doğrultusunda hizmet alanlarını genişleterek, dünyanın 52 ülkesinde faaliyet gösterdiğini belirterek: "Burada karşılaşılan bağımlılıklarla orantılı olarak Güney Afrika Yeşilayı, Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gençlik Bakanlığı, Sosyal Gelişim Bakanlığı, Merkezi İlaç Başkanlığı (CDA) dahil olmak üzere tüm yerel otoriteler, sivil toplum kuruluşları ve Türkiye'nin Güney Afrika’da bulunan tüm kurum ve kuruluşları ile yakın çalışmalar yürüteceğiz. Buna ek olarak, gerekli görüldüğünde dünya genelindeki diğer Yeşilaylardan da tecrübe paylaşımı ve projelerin geliştirilmesi noktasında destek sağlayacağız." dedi.

“Afrika ülkeleri bağımlılıkların önlenmesi konusunda çok fazla desteğe ihtiyaç duyuyor.”
Bağımlılıkların önlenmesi konusunda Afrika ülkelerinin çok fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu belirten Av. Osman Baturhan Dursun:” Geçen hafta Zimbabwe’nin başkenti Harare'de yani bir şube açtık. Bugün burada bir tane daha açarak kıtadaki 15. şubemizi açmış olduk. Yakın bir zamanda da Eswatini ile Lesoto'da ülke Yeşilay’ı açılışı açarak 99 yıllık tecrübemizle daha fazla insana ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Güney Afrika Yeşilayı Başkanı Essak ise "Yeşilay Ofisi ile çalışmalarımız ulusal boyuta ulaşacak ve inşallah gençlerimizi bağımlılıklardan kurtararak onları daha güzel bir geleceğe hazırlayacağız." diye konuştu.