Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Senarist Birol Güven Yeşilay’ın Kısa Film Yarışması’nda Jüri Üyesi Oldu

Senarist Birol Güven Yeşilay’ın Kısa Film Yarışması’nda Jüri Üyesi Oldu

Yeşilay’ın bu yıl 6’ncı kez düzenlediği Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’nın jürisine ünlü senarist, yapımcı ve yönetmen Birol Güven dahil oldu. Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın başkanlık ettiği jüride; yönetmen Derviş Zaim, yönetmen Mehmet Güleryüz ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin gibi isimler de yer alıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen ve teması “Gençlerin Gözünden Uyuşturucu Madde Bağımlılığı” olarak belirlenen yarışmanın başvuruları 16 Eylül 2022 tarihine kadar kisafilm.yesilay.org.tr web adresinden devam ediyor.
 
Yarışmaya, Türkiye genelinde lisans ve yüksek lisans düzeyinde örgün eğitim gören tüm öğrenciler, kurmaca veya belgesel türünde eserleriyle katılabiliyor. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’na son 12 ay içinde çekilmiş, 30 saniye ile 5 dakika arası uzunluktaki kurmaca veya belgesel filmlerle başvuru yapılabiliyor. Her öğrencinin en fazla 3 eser ile başvurabildiği yarışma hakkındaki detaylı bilgilere ve duyurulara kisafilm.yesilay.org.tr web adresinden ulaşılabiliyor.

Toplamda 104 bin TL ödül verilecek

Yarışmada, kurmaca ve belgesel türlerinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verilecek. Her iki kategoride de birinci 18 bin TL, ikinci 13 bin TL ve üçüncü 8 bin TL’lik ödülün sahibi olacak. T.C. Kültür Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görülen eserin sahibine 18 bin TL takdim edilecek. Ayrıca Yeşilay internet sitesi üzerinden yapılan oylamayla “Halkın Favorisi Özel Ödülü”nü almaya hak kazanan eser sahibi de 8 bin TL alacak.