Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’dan fiziksel engellilere bağımlılığa karşı eğitim desteği

Yeşilay’dan fiziksel engellilere bağımlılığa karşı eğitim desteği

Yeşilay'ın fiziksel engellilere yönelik bağımlılıklara karşı farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları Yozgat, Kırıkkale ve Kahramanmaraş'taki eğitimlerle devam ediyor.

Yeşilay, 2016 Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı çerçevesinde desteklediği "Fiziksel Engelliler Bağımlılıkla Mücadele Ediyor; Ülkenin Geleceğine Sahip Çıkıyor" projesi kapsamında Yozgat, Kırıkkale ve Kahramanmaraş'ta yaşayan fiziksel engellilere bağımlılıklara karşı mücadele eğitimleri verdi. Fiziksel Engelliler Federasyonu tarafından yürütülen projede fiziksel engellilere ve ailelerine bağımlılığa karşı nasıl mücadele edecekleri ve risk faktörleri anlatıldı.

Fiziksel engelliler bağımlılık riski altında

Yozgat'ta fiziksel engellilere yönelik verilen eğitim hakkında değerlendirmelerde bulunan Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, projenin bağımlılıklar konusunda risk altında olan fiziksel engelliler açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Kırıkkale'de uygulanan proje hakkında bilgi veren Kırıkkale Şube Başkanı Muhammed Erkam İşler ise eğitimler ile kişilerin bağımlılıktan uzak durmalarını, ailelerin de çocukları ile daha yakından ilgilenmelerini ve onların arkadaşları konusunda daha özenli davranmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Fiziksel Engelliler Federasyonu'ndan Yeşilay'a teşekkür

Projeyi yürüten Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç, toplumun geneli için geçerli olan bağımlılık sorununun engelli camiası için daha da büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. Kılıç, projenin Yozgat ve Kırıkkale'de uygulanmasında Yeşilay'ın sağladığı hibe katkısının büyük öneme sahip olduğunu belirterek, "Federasyon olarak böyle bir destekle proje yürütmekten büyük onur duyduğumuzu belirtmek isteriz." dedi.

Projenin yaygınlaşması hedefleniyor

Projenin açılışı 11.05.2018 tarihinde engelliler ve ailelerinin katılımıyla Ankara Başkent Üniversitesi'nde gerçekleşmişti. Saha eğitimlerinin başlangıcı Gümüşhane'de yapılmış olup ardından Yozgat, Kırıkkale ve Kahramanmaraş'ta devam etti. Projenin öncelikli olarak Fiziksel Engelliler Federasyonu ve bağlı derneklerin üyeleri ve aileleri öncelikli olmak üzere toplumun bağımlığa ilişkin farkındalığının artırılması ve hem kendilerinin hem çevrelerinin bağımlılıklara karşı bilgi düzeylerinin artırılması hedeflenmektedir. Projenin Türkiye'deki tüm illere yaygınlaştırılması planlanmaktadır.