Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
7. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması İçin Başvurular Başladı

7. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması İçin Başvurular Başladı

7. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması, “Hayat Bağımlılıklardan Güçlüdür” temasıyla düzenleniyor. Son başvuru tarihi 31 Ocak 2023 olarak belirlenen yarışmanın kazananlarına toplam 130 bin TL’lik para ödülü dağıtılacak. Yeşilay Genel Müdürü M. Nurullah Atalan, “Sağlıklı ve bağımlılıklardan uzak nesillerin yetişmesine katkı sağlamak önceliğimiz. Hem gençlerin hem de amatör ve profesyonel yetişkinlerin karikatürlerini heyecanla bekliyoruz” dedi.

Yeşilay, bağımlılıklara dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği uluslararası karikatür yarışmasının bu yıl 7’ncisini düzenliyor. “Hayat Bağımlılıklardan Güçlüdür” temasıyla gerçekleşecek, amatör ve profesyonel tüm karikatüristlerin katılımına açık olan 7. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nın son başvuru tarihi 31 Ocak 2023 olarak belirlendi. Bu yıl toplam 130 bin TL’lik para ödülü verilecek olan yarışmaya katılmak isteyenler cartooncontest.yesilay.org.tr adresinden başvuru yapabilecek.

Karikatür sanatçıları ve bağımlılık alanında uzman isimler tarafından değerlendirilecek olan karikatürler arasından, birinciye 25 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye 15 bin TL ödül verilecek. Başarı ödülüne değer bulunan 3 kişi ise 10’ar bin TL ile ödüllendirilecek.

16 yaş ve altı kategorisinde ödüle layık görülen üç genç karikatüriste 30 bin TL para ödülü paylaştırılacak. 1920 yılında İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla Yeşilay’ı kuran ve 1945 yılına kadar başkanlığını üstlenen Mazhar Osman adına verilecek özel ödüle değer bulunan karikatürist ise 10 bin TL’nin sahibi olacak.

Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nın Türkiye’de ve dünyada her yıl artan bir ilgiyle karşılandığını belirten Yeşilay Genel Müdürü M. Nurullah Atalan, “Yeşilay olarak, gençlerin bağımlılıklardan uzak durmalarını ve bu konuda bilinçlenmelerini önemsiyoruz. Geçtiğimiz sene ilk kez 16 yaş ve altı gençlere açtığımız yarışmamızla büyük ilgi gördük. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bağımlılıklardan uzak nesillerin yetişmesine katkı sağlamak önceliğimiz. Bu doğrultuda ‘Hayat Bağımlılıklardan Güçlüdür’ temasıyla bu yıl yedincisini düzenlediğimiz yarışmamıza hem gençlerin hem amatör ve profesyonel yetişkinlerin başvurularını heyecanla bekliyoruz.”