Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
ADDICTA 3. Sayısı ile Devam Ediyor

ADDICTA 3. Sayısı ile Devam Ediyor

Bağımlılıklarla ilgili araştırmaların, akademik çalışmaların yer verildiği, Yeşilay'ın hakemli, akademik dergisi Addicta: The Turkish Journal on Addictions'ın üçüncü sayısı çıktı.

2014 yılından Yeşilay tarafından yayımlanmaya başlayan Addicta dergisi ile küresel bir problem olan bağımlılığa yerel çözümler sunmak, uluslararası ve disiplinler arası özgün bilimsel çalışmalar için mecra olmak, bağımlılıkla ilgili nitelikli tartışmalar üretmek ve Türkiye'de bağımlılıkla ilgili politikaların şekillenmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Tüm disiplinlerden bilimsel araştırmalara ve yazılara yer veren Addicta dergisi, bağımlılıklara yönelik çok yönlü bir bakış açışı geliştirmeye olanak sağlamaktadır.

Derginin 3. sayısında bağımlılık alanında önemli çalışmalara imza atmış birçok değerli akademisyenin özgün çalışmaları yer alıyor. Derginin 3. sayısında aşağıdaki makaleler yer almaktadır. Cavid Guliyev ve L. İhan Yargıç’ın "Buprenorfin/Nalokson Yerine Koyma Tedavisinin Erken Döneminde Tedavi Başarısını Öngören Faktörler"; Fatima El Omari ve Jallal Toufiq’ın "Fas’ta Alkol ve Madde Kullanımına Yönelik Akdeniz Okul Araştırmaları Projesi"; Mehmet Hanefi Kokaçya, Ümit Sertan Çöpoğlu, Musa Şahpolat ve Mustafa Arı’nın "Otoskopik Fenomenin Eşlik Ettiği Kannabis Kullanımına Bağlı Psikotik Bozukluk Olgusu"; Seval Erden ve Osman Hatun’un "İnternet Bağımlılığı ile Başa Çıkmada Bilişsel Davranışçı Yaklaşımın Kullanılması: Bir Olgu Sunumu"; Zekiye Ülger, Ceyda Acar ve Perihan Torun’un "Türkiye’de Okullarda Alkol Kullanımı Konusunda Yapılan Araştırmalar Yeterli mi? Bu makalelerin yanı sıra Abdullah Sabit Tuna’nın "Okyanus Dalgalarından Taklamakan Çölüne Uyuşturucu Madde Kılavuzu"; Alperen Gençosmanoğlu’nun "Etkileşimci Kuramda Sapkınlık Çalışmaları: Hariciler Üzerine Bir Değerlendirme"; Kübra Kurt’un "Bağımlılık Öyküleri"; Mehmet Dinç’in "38 Yıldır Gerçek Olan Bir Rüya" başlıklı değerlendirme yazıları bulunmaktadır.

Addicta dergisi; Academic Search Premier (EBSCO); Türk Psikiyatri Dizini; Akademik Dizin; Directory of Open Access Journals (DOAJ) tarafından indekselenmektedir.

Addicta ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız: http://addicta.com.tr/