Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
ADDICTA’dan 2019 Yılı Özel Sayı Çağrısı

ADDICTA’dan 2019 Yılı Özel Sayı Çağrısı

Yeşilay’ın bağımlılıklarla ilgili araştırmaları yayımladığı hakemli akademik dergisi Addicta: The Turkish Journal on Addictions  2019’un özel sayı konusu "Tütün" olarak belirlendi.

Beşeri bilimler, sosyal bilimler ve tıp alanlarındaki akademisyen ve araştırmacıların katkılarının ve disiplinler arası bakış açısıyla yazılmış makalelerinin yer aldığı dergide, 30 Ekim 2019 tarihine kadar tütün konulu çalışmalar bekleniyor.

Bağımlılık alanında önemli çalışmalara imza atmış birçok değerli akademisyenin özgün çalışmalarının  yer aldığı Addicta Dergisi’nde Sağlık Bilimleri, Halk Sağlığı, Kriminoloji, Adli Tıp, Hemşirelik, Toksikoloji, Psikiyatri, Sosyoloji, Psikoloji, Din Psikolojisi, Eğitim Bilimleri, Hukuk, İletişim, Felsefe ve Sosyal Hizmetler alanlarından (bu alanların dışından da nitelikli) özgün araştırmalar, deneysel ve klinik çalışmalar, politika analizleri, vaka analizleri ve kitap değerlendirmeleri yayımlanmaktadır.

Prof. Dr. Mehmet Karadağ, Uzm. Dr. Özge Aydın Güçlü’nün editör olarak yer aldığı özel sayıya gönderilecek yazılar, "Tütün" ana başlığı kapsamında olmak koşulu ile; "Öğrenciler arasında tütün kullanımı", "Yetişkinler arasında tütün kullanımı", "Elektronik sigara kullanımı"," Nargile kullanımı", "Sigara kullanımımın azaltımı", "Tütün ürünlerinin toplumsal kabulü" ,"Tütün ürünleri kullanımında global trendler",  "Tütün kaynaklı ölümlerin mukayesi", Tütün reklamları analizleri", "Tütün ürünleri yasakları", " Nikotin/tütün bağımlılığı", " Sigarayı bırakmada cinsiyet farklılıkları", "Tütün ve diğer bağımlılık yapan maddelerin ilişkisi", " Tütün ürünlerinin kimyasal kompozisyonu ve evrimi", " Çoklu tütün ürünü kullanımı", " Kohort çalışmalarında tütün" , "İkili kullanım" , "Biogöstergeler", "Emisyonlar", " Zararlı ve potansiyel zararlı bileşenler" , Küresel tütün salgınının kontrolü ve engellenmesi", " Pasif içicilik"," Tütün kontrolü", "Tütün kontrol politikaları" , "Tütün zarar azaltımı", "Sigara ve kronik hastalıklar ile olan ilişki", "Sigaranın sistemik etkileri",  "Maternal sigara kullanımı ve etkileri",  "Sigara ile ilişkili maligniteler" , "Tütün tüketiminin ekonomik yükü", "Sigara bırakma stratejileri " gibi farklı temalar üzerine araştırmaları ve kitap incelemelerini içerebiliyor.

Addicta, beşeri bilimler, sosyal bilimler ve tıp alanlarındaki akademisyen ve araştırmacıların katkılarını ve disiplinler arası bakış açısıyla yazılmış makalelerini bekliyorYazıların gönderilmesi için son tarih 30 Ekim 2019’dur.

Yazarlardan makalelerini online servisi kullanarak göndermeleri beklenmektedir; posta veya e-posta yoluyla gönderilen yazılar dikkate alınmayacaktır.

Dergide yayınlanmak üzere gönderilen yazılar http://addicta.com.tr/yazarlara-notlar/ adresinde belirtilen, Addicta’nın yazım kurallarına uygun bir biçimde düzenlenmelidir.

Her türlü sorunuz için mehmetkarada@gmail.com ya da drozgeaydinguclu@gmail.com üzerinden bağlantı kurabilirsiniz. 

Dergi hakkında daha detaylı bilgiye http://addicta.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.