Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
ADDICTA’nın 12. sayısı yayımlandı

ADDICTA’nın 12. sayısı yayımlandı

Yeşilay'ın bağımlılıklarla ilgili araştırmaları yayımladığı hakemli akademik dergisi Addicta: The Turkish Journal on Addictions'ın 12. sayısı çıktı.

Bağımlılıklarla ilgili Türkiye'de tek hakemli yayın olma özelliği taşıyan Addicta dergisi disiplinler arası çalışmalar yapmayı, bilimsel çalışmalar için mecra olmayı, bağımlılıklarla ilgili nitelikli tartışmalar üretmeyi ve Türkiye'de bağımlılıklarla ilgili politikaların şekillenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu çerçevede farklı disiplinlerden özgün araştırmalar, deneysel ve klinik çalışmalar, politika analizleri, vaka bildirimleri, kitap değerlendirmeleri derginin temel çalışma başlıkları arasında yer alıyor.

Derginin 12. sayısında bağımlılık alanında önemli çalışmalara imza atmış birçok değerli akademisyenin özgün çalışmaları yer alıyor. Dergide; "UNODC "Madde Bağımlılığını Önlemede Aile Beceri Eğitimi Programları Uygulama Rehberi"nin Türkiye'nin İhtiyaçları Açısından İncelenmesi", "Lise Öğrencilerinin Madde Kullanmama Davranışlarını Etkileyen Faktörler", "Kişilerarası Yetkinlik, Yalnızlık, Olumsuz Değerlendirilme Korkusu, Ödül ve Cezanın Sosyal Medya Bağımlılığını Yordama ve Sosyal Medya Kullanan-Kullanmayan Ergenleri Doğru Sınıflandırma Düzeyi", "Alkol Tüketim Kültürü ve Alkol Araştırmaları ile Alkol Kontrol Politikaları Konusunda Görüşler: Nitel Bir Araştırma", "Sosyal Medya Bağımlılığı Ölçeği'nin Geliştirilmesi: Geçerlik ve Güvenirlik Çalışmaları" gibi bilimsel makaleler öne çıkıyor.

Addicta, 2015 yılından itibaren Emerging Sources Citation Index (ESCI), TÜBİTAK ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı, Academic Search Premier (EBSCO) ve Türk Psikiyatri Dizini gibi uluslararası atıf indeksleri ve ulusal indeksler tarafından taranmaktadır.

Türkiye'nin Bağımlılık Dergisi Addicta'nın 2018 yılı 3. sayısı hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız...