Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
ADDICTA’nın 2017 yılı 2. sayısı yayımlandı

ADDICTA’nın 2017 yılı 2. sayısı yayımlandı

Türkiye Yeşilay Cemiyetinin bağımlılıklarla ilgili araştırmaları yayımladığı hakemli akademik dergisi Addicta: The Turkish Journal on Addictions’ın 2017 yılı 2. sayısı çıktı.

Yeşilay tarafından 2014 yılında yayımlanmaya başlayan Addicta, küresel bir problem olan bağımlılığa çözümler sunmak, uluslararası ve disiplinlerarası özgün bilimsel çalışmalar için bir mecra olmak, bağımlılıkla ilgili nitelikli tartışmalar üretmek ve Türkiye'de bağımlılıkla ilgili politikaların şekillenmesine katkı sağlamak amaçlanıyor.

Addicta’nın bu sayısında Ergenlik Döneminde İnternet Bağımlılığını Önleme Programları: Sistematik Gözden Geçirme, Testing Models Regarding Online Shopping Addiction, Adapting the Smoking Expectancy Scale for Adolescents (SESA) to Turkish Culture, Lise Öğrencilerinin Problemli İnternet Kullanım Durumlarının Dinî İnanç ve Ahlaki Olgunluk Düzeylerine Göre Yordanması ve Sağlık Bakanlığının Uyuşturucuya Yönelik Politikalarının Analizi üzerine makaleler yer alıyor.

Addicta, 2015 yılından itibaren Emerging Sources Citation Index (ESCI) ve TÜBİTAK ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı gibi uluslararası atıf indeksleri ve ulusal indeksler tarafından taranmaktadır.

Addicta Özel Sayı için son gönderim tarihi 30 Kasım 2017

Addicta, 2017 yılının Özel Sayı konusunu “Çocuklarda Dijital Tehlike” kapsamında 0-12 yaş grubundaki çocuklarla ilişkili konulara ayırdığını daha önce ilan etmişti. Özel Sayı kapsamında başvuru son gönderim tarihi 30 Kasım 2017’dir.