Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Bırakabilirsin Uygulaması İle Sigarayı Bırakmak İsteyenlerin Yanındayız

Bırakabilirsin Uygulaması İle Sigarayı Bırakmak İsteyenlerin Yanındayız

Tütün bağımlılığıyla mücadele kapsamında, T.C. Sağlık Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirdiğimiz "Bırakabilirsin" uygulaması, sigarayı bırakmak için ihtiyaç duyulan psikolojik ve sosyal desteği ücretsiz olarak alabilmeyi ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi ile bir tuşla irtibat kurabilmeyi sağlıyor.

Kullanıcılar, sigarayı bırakmadan önce hedef tarih koyarak uygulamayı kullanmaya başlayabiliyor ve uygulama her gün bırakma hazırlıklarıyla ilgili önerilerini paylaşıyor. Sigarayı bırakma anından itibaren ise sigara kullanımını tetikleyici duygular ve içme isteği takip edilerek kullanıcılara grafik olarak sunuluyor. Böylece kişiler en çok hangi durumlarda sigara içme isteği duyuyorsa, o doğrultuda öneriler alabiliyor. Uygulama kapsamında sigarasız geçen gün sayısı ve sigara içmeyerek sağlanan ekonomik tasarruf bilgileri de yer alıyor.

TRT’nin en uzun süreli ve en çok izlenen başarılı dizilerinden Seksenler Dizisi’nde Butik Ali karakterinin "Bırakabilirsin" uygulamamızı anlattığı tanıtım filmimize linkten ulaşabilirsiniz.