Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Genç Yeşilaycılar bu yaz 16 bin çocuk ve gence ulaştı

Genç Yeşilaycılar bu yaz 16 bin çocuk ve gence ulaştı

Yeşilay’ın genç öncüleri Genç Yeşilay, 100 gönüllüsü ile yaz boyunca kamplar vasıtasıyla 16 bin çocuk ve gence ulaştı. Gençleri uyarmak ve onları da bu mücadeleye dâhil etmek amacıyla kurulan Genç Yeşilay üniversite, lise, ilk ve ortaokul seviyelerine uygun olarak kamp aktiviteleri, eğitim faaliyetleri ve görünürlük çalışmalarına devam ediyor.

Yaklaşık bir asırdır bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay’ın gen Genç Yeşilay, 100 Genç Yeşilay gönüllüsü ile bugüne kadar 16 bin çocuk ve gence ulaşmayı başardı. Gençleri uyarmak ve onları da bu mücadeleye dâhil etmek amacıyla kurulan Genç Yeşilay, farkındalığın toplum katmanlarında yaygınlaştırılması amacıyla üniversite, lise, ilk ve ortaokul seviyelerine uygun olarak kamp aktiviteleri, eğitim faaliyetleri ve görünürlük çalışmaları gerçekleştiriyor.

Aktiviteler farkındalığın artırılmasına yardımcı oluyor
Bağımlılıkla mücadele ile ilgili farkındalığın artırılmasına yönelik çocuklar ve gençler arasında aktiviteler gerçekleştiren Yeşilay, en etkili dönüşleri Genç Yeşilay kamplarından alıyor. Kamp etkinliklerini Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye İzcilik Federasyonu, Türkiye Kızılay Cemiyeti ve Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile gerçekleştiren Yeşilay, bu sayede mücadelesine çocukları ve gençleri de dâhil etmiş oluyor.

2017’de 470 üniversite öğrencisi kampa katıldı
2017 yılı yaz kampları faaliyetlerinde Genç Yeşilay üniversite kulüplerinde, aktif gönüllü gençlerden oluşan ve TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı) Akran Eğitimi ve Kamp Liderliği Eğitimi almış 100 gönüllü genç görev aldı. Gönüllü Genç Yeşilay izci liderlerinin koordine ettiği 2017 bahar ve yaz ayı kamplarına 470 üniversite öğrencisi katıldı.  Bu yaz üniversite gençlerine yönelik düzenlediği kamplar dışında var olan izcilik kamplarına da katılan Genç Yeşilay, akran eğitimiyle çocuk ve gençlere yaş gruplarına göre bağımlılık eğitimleri verdi, yaşam becerilerini geliştirmelerine yönelik spor ve hobi aktiviteleri düzenledi. Kamp aktiviteleri kapsamında ayrıca Tolga Murat Balıkçı ve Münir Arıkan’ın katıldığı Yeşil Sahne Söyleşileri gerçekleştirildi.