Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
İsmail Acar’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel tablo

İsmail Acar’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel tablo

Türk çağdaş sanatının öncü isimlerinden ressam, enstelasyon ve illüstrasyoncu İsmail Acar, En Yeşilaycı’ların ödüllendirildiği Zümrüdüanka Ödül Töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel hazırlamış olduğu tabloyu hediye etti.

Bir asra yakın zamandır bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay, bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşamı misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşları Zümrüdüanka Ödülü ile ödüllendirdi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödül töreni, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın yanı sıra, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu yıl 8 kategoride 11 kişi ve kuruma verilen Zümrüdüanka Ödüllerinde, sanat ödülüne İsmail Acar layık görüldü. Geceye İsmail Acar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel hazırlamış olduğu ve efsanevi kuş Zümrüdüanka’nın yer aldığı tabloyu hediye etmesi damga vurdu. Küllerinden yeniden doğan kuş olarak tanımlanan Zümrüdüanka’nın yer aldığı tabloyu oldukça beğenen Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, törende tablonun hikâyesini sanatçı İsmail Acar’dan dinledi.

Zümrüdüanka Ödülleri sahiplerini buldu
Törende; sanat dalında İsmail Acar’ın yanı sıra, akademi dalında Prof. Dr. Kültegin Ögel’e, siyaset dalında Başbakan Binali Yıldırım’a, medya dalında Ertem Şener’e, spor dalında Şahika Ercümen’e, sosyal sorumluluk dalında Koleksiyon Mobilya’ya ve Habertürk Gazetesi’ne ödülleri takdim edildi. Uluslararası Mücadele Ödülü ise Amerikalı Profesör George De Leon’a verilirken, yaşadıkları yerde sigaraya karşı topyekûn örnek bir mücadele yürüten Bitlis-Hizan’ın Çayır Köyü, Kastamonu – Taşköprü’ye bağlı Ortaöz Köyü, Şanlıurfa’ya bağlı Akçamescit Mahallesi özel ödüle layık görüldü.