Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Okullara “Benim Kulübüm Yeşilay” geldi

Okullara “Benim Kulübüm Yeşilay” geldi

Yeşilay, İstanbul’daki ortaokullarda Yeşilay kulüpleri kurmak, var olanları da canlandırmak amacıyla 80 genç gönüllüsüyle birlikte Benim Kulübüm Yeşilay projesini başlattı. 29 ilçe 29 ortaokul ve 2600 öğrenci yapılan Benim Kulübüm Yeşilay etkinlikleri bağımlılığa karşı öğrencileri yaş gruplarına uygun olarak bilinçlendirmeyi amaçladı.

Yeşilay, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte İstanbul’daki ortaokullarda Yeşilay kulüplerini kurmak, var olanları da canlandırmak amacıyla Benim Kulübüm Yeşilay projesini başlattı. Proje kapsamında 80 Genç Yeşilaycı gönüllüsü ve ilgili ilçe Yeşilay Şubesi 29 ilçe 29 ortaokul ve 2600 öğrenci Benim Kulübüm Yeşilay etkinlikleri yaptı, bağımlılığa karşı öğrencileri yaş gruplarına uygun olarak bilinçlendirdi, çocuklar etkinliklerde doyasıya eğlendi. 

Proje kapsamında; ortaokul öğrencilerine yönelik olarak bağımlılık hakkında eğitim verilmesi, Yeşilay kulübü kurmaları için gerekli bilgilerin verilerek yardımcı olunması, ekip çalışmasıyla afiş, resim yapılmasının sağlanması ve 80 parçalık büyük boy puzzle ile çocukların grup halinde puzzle tamamlamalarını sağlanması yer aldı. Bu projeyle İstanbul genelinde 2600 öğrenciyle birebir temas kuruldu, Yeşilay bilincinin oluşturulması amaçlandı.