Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Her Yıl 10 Milyon Öğrenciye Ulaşılıyor

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Her Yıl 10 Milyon Öğrenciye Ulaşılıyor

Çocuklarda küçük yaşlardan itibaren bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen Yeşilay, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) ile bağımlı olmayan bireylerin bağımlılık sürecine girme riskini en aza indirmek için eğitimler veriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı gibi birçok farklı kurum ve kuruluşla iş birliği içerisinde yürütülen eğitim programı çerçevesinde 41.724 TBM Uygulayıcısı yetiştirilmiştir.

ağımlılıkla mücadele çalışmalarının 7’den 70’e tüm topluma ulaşmasının hedeflendiği programla her yıl 10 milyon öğrenci ve 3 milyon yetişkine ulaşılmaktadır. Yeşilay’ın geliştirdiği toplum tabanlı evrensel bir eğitim programı modeli olan TBM kapsamında tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında farklı yaş gruplarına özel hazırlanmış 18 modül bulunuyor. Bu modüllerin her biri için kitap, broşür, video, sunum gibi farklı kaynaklar bulunuyor. Program, çevrim içi olarak erişilebilir içerikleriyle pandemi döneminde de çocuk ve gençlere ulaşmaya devam ediyor.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı web sitesi için tıklayınız.