Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Bursa Şubesinin yeni yeri: Tarihi Reyhanpaşa Hamamı

Yeşilay Bursa Şubesinin yeni yeri: Tarihi Reyhanpaşa Hamamı

Restorasyon çalışmaları sona eren Bursa'nın tarihi yapısı Reyhanpaşa Hamamı faaliyet göstermek üzere Yeşilay Bursa Şubesi'ne devredildi.

Bursa'nın Reyhanpaşa Hamamı'nda restorasyon çalışmaları sona erdi. Teşrifat alımları süren hamamda incelemeler yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni dönemde kültür merkezi olarak hizmet verecek tarihi binada Yeşilay'ın da faaliyet göstereceğini açıkladı. 

Başkan Altepe, Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği yerleşkesi içerisinde yer alan Reyhanpaşa Hamamı'nı gezdi. Restorasyon çalışmaları sona eren 600 yıllık bina, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı koordinasyonunda yaklaşık 1,5 yıl süren çalışmalar sonucunda özgün kimliğine kavuştu. Başkan Altepe'nin inceleme gezisine, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Yeşilay Bursa Şube Başkanı Mehmet Raci Arvas, Büyükşehir bürokratları ve yetkililer katıldı.

Başkan Altepe, Reyhanpaşa Hamamı'nın yeni dönemde Yeşilay Bursa Şubesi tarafından kullanılacağını açıkladı. Uzun yıllar Türkiye'de başta uyuşturucu olmak üzere sigara ve alkol bağımlılığıyla mücadele eden Yeşilay'ın kendisine uygun mekânda Bursa'nın kalbinde yerini bulacağını söyleyen Başkan Altepe, "Örnek restorasyonlardan biri olan Reyhanpaşa Hamamı güzel çalışmalara ev sahipliği edecek olmasıyla da taçlandırıldı. Burada gençlerimize yönelik, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutacak her türlü çalışmayla beraber eğitim de verilecek. Yapılan yatırım ve görevlendirmeyle, ecdadımızın ruhu şad oldu. Bursa'mıza ve Yeşilay'a hayırlı uğurlu olsun" diyerek sözlerini noktaladı.

Yeşilay Bursa Şube Başkanı Mehmet Raci Arvas ise, yapılan tahsisten ötürü Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Yeşilay olarak Bursa'da gerçekleştirdikleri her çalışmada Başkan Altepe'nin büyük desteğini gördüklerini ifade eden Arvas, "Sayın Başkanımızın Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olan Bursa'da bizlere verdiği destek çok büyük. Bundan sonra hizmetlerimizi, daha da yoğunlaştırarak burada sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.