Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Dergisi’nde Olimpiyat Rüzgârı

Yeşilay Dergisi’nde Olimpiyat Rüzgârı

Türkiye’nin en köklü sağlık, yaşam ve kültür yayınlarından Yeşilay Dergisi, Eylül sayısını Tokyo Olimpiyat özel içeriğiyle hazırladı. “Spora Odaklan Yaşamayı Seç” temasıyla hazırlanan özel sayıda Türkiye’ye olimpiyatlarda madalya gururu yaşatan sporcular ve antrenörleri ile röportajlar yer alıyor. 1925’ten bu yana bağımlılıklardan uzak ve sağlıklı yaşam alanında dosya konuları, uzmanlar, sanatçılar ve sporcuların ilham veren röportajlarıyla her ay okuyucusuyla buluşan Yeşilay Dergisi Eylül ayında 1052. sayısını yayımladı. Okçulukta altın madalya kazanan Mete Gazoz, jimnastikte bronz madalya kazanan Ferhat Arıcan, tekvandoda bronz madalya kazanan Hatice Kübra İlgün, güreşte bronz madalya kazanan Yasemin Adar ve modern pentatlonda (eskrim, yüzme, binicilik, atış ve koşu) beşinci olan İlke Özyüksel olimpiyat heyecanını Yeşilay Dergisi’nde anlatıyor.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda sporcuların elde ettiği başarının herkesi gururlandırdığını; her yaştan bireye sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak için faaliyetlerini sürdüren Yeşilay’ın sporun önemini vurgulamak açısından bu başarıları ayrıca önemsediğini belirten Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk şunları ifade etti:
“Yeşilay olarak, sporu bağımlılıktan uzak sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez parçası olarak görüyor ve bu alanda birçok proje ve faaliyete imza atıyoruz. Mali destek programlarımız kapsamında Türkiye genelinde sporla ilgili birçok projeye destek sağlarken; bağımlılıklarla mücadelede farkındalığı artırmak için her yıl yoğun bir katılımla İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde Yeşilay Bisiklet Turunu düzenliyoruz. Ayrıca Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Spor Atölyesinde danışanlarımızı jimnastik, masa tenisi, dart, pilates, fitness, boks gibi alanlarda sportif faaliyetlere yönlendiriyoruz. Sporcularımızın bu yıl 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunlarında elde ettikleri başarıların da çocukların motivasyonuna katkı sağlaması ve çocuklarımıza rol model olması açısından ayrıca önem taşıdığını düşünüyoruz.”

Olimpiyat oyunlarının 28 asırlık tarihinden başlayarak ele alındığı Yeşilay Dergisi Eylül sayısında sporcuların yanı sıra antrenörler, Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanı, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) ile röportajlar da yer alıyor.

Olimpiyat şampiyonlarından Yeşilay mesajları

Mete Gazoz:  Bütün gençlerin hem ruhen hem de bedenen “iyi” olmaları bir ülkenin gelişebilmesi, toplumların gelişebilmesi için hayati önem taşıyor. Hepimiz biliyoruz ki bağımlılıklar yaş ilerledikçe daha ciddi bir hal alıyor. Bu sebeple sorunun erken teşhis edilmesi ve erkenden müdahale edilmesi çok önemli. Yeşilay’ın bu konuda farkındalık yaratması, aksiyon alması bu ülkenin geleceği için atılmış çok değerli bir adım.

Ferhat Arıcan: Günümüzde maalesef gençler arasında kumar, madde ve alkol bağımlılığı gibi durumların arttığını görüyoruz. Aslında benim aldığım başarıların ve yaptığım fedakârlıkların arkasında yeni nesle ilham olabilmek var. En büyük mücadelem; ileride kendi ayakları üzerinde durabilen, spor kültürünü benimsemiş, güçlü gençler görebilmek. Bu yüzden Yeşilay’ın da dediği gibi “Nice sağlıklı nesillere…

Hatice Kübra İlgün: Yeşilay bağımlılık türleri ile ilgili başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun genelinde farkındalığın artırılmasına yardımcı oluyor. Yeşilay, hepimizin iyi yaşam alışkanlıklarına sahip olduğu, spor yaptığı, kültür-sanat faaliyetleriyle ilgilenerek yaşamına renk kattığı bir toplum için mücadele ediyor.

Yasemin Adar: Yeşilay, “Maddeye değil; hayata, yaşamaya, hayallerine, başarıya, çevrene, bayrağına bağımlı ol!” cümlesiyle aslında her şeyi çok güzel anlatmakta… Bugün maalesef teknoloji de bir bağımlılık… Bu nedenle spor yaparak çocuklarımıza ve gençlerimize zamanın ve hayatın ne kadar önemli olduğunu göstermeliyiz.”

İlke Özyüksel: Sporun disiplin, plan ve doğruluk açısından en önemli gösterici olduğuna inancım tam. Spor kişide hayat amacı ve hedefi oluşturur. Sporun içinde yer alan bir kişi kötü alışkanlıklardan uzak kalacaktır.

Türkiye’nin bin sayıyı geride bırakan ilk aylık dergisi Yeşilay Dergisi’nin 1052. sayısına yesilaymarket.com ve Turkcell Dergilik’ten de ulaşılabilir.